18 / 05 / 2024

Ev işçileri sigorta zorunluluğu

Ev işçileri sigorta zorunluluğu

Ankara Üniversitesi öğretim üyelerince Uluslararası Çalışma Örgütü ( ILO ) için hazırlanan '' Türkiye'de Ev İşçileri '' raporunda, Ev işçilerinin tek bir meslek standardı olmadığını belirtildi...

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerine kiralama uyarısı: Tüm ev için her yıl özel sigorta yaptırın! 

Mağdur ev sahipleri, kiraya verdikleri evlerinin gerçek bedelini alamamaktan sık sık şikayetçi oluyor. Ev sahiplerine uyarı geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!

Kayseri'de inşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı. Aldığı bu paralarla işçiler adına yatırım yaptığını kaydeden .A.S toplamda 14 milyon liralık vurgun yaptı.

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

Ev İşçileri Raporu açıklandı; Ev işçileri işsizlik ödeneğinden yararlanamıyor

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikasının yayımladığı rapor kapsamında, Türkiye'de 1 milyon 200 bin civarında ev işçisinin olduğu ve bu işçilerin yüzde 80'inin kayıt dışı çalıştığı bildirildi. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

Bungalov ev için imar gerekir mi? Bungalov evlerin bakımı maliyetli mi?

Bungalov evlerde tatil, sessiz doğa ile iç içe olmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olmaktadır. Ya da bu böyle bir ev yaptırmak isteyen kişiler bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte bungalov evlere dair araştırılan detaylar!

Evinde tarhana, iğne oyası üreten hanımlara 3202 TL ödeme!

SGK tarafından evde el sanatları yapan kadınlar için sigorta sağlanıyor ve bu sigorta kapsamında ev hanımlarına belirli şartların yerine getirilmesi durumunda 3.202,56 TL net ödeme yapılıyor.

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan’da başlıyor! Ev, iş yeri, arsa alanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

TOKİ'den ev, iş yeri ve arsa almış olan vatandaşlara son dakika müjdesi geldi. TOKİ'nin 2023 indirim kampanyası bu tarihte resmen başlıyor. 

Ev işçileri sigorta zorunluluğu Haberi

Ev işçileri sigorta zorunluluğu

Ankara Üniversitesi öğretim üyelerince Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) için hazırlanan ''Türkiye'de Ev İşçileri'' raporunda, ''Ev işçilerinin tek bir meslek standardı olmadığı göz önüne alınarak çocuk, hasta ve yaşlı bakımı için mesleki yeterlilikler tespit edilmeli, standarda ve sertifikasyona bağlanmalıdır'' denildi.


Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gülay Toksöz ve Doç. Dr. Seyhan Erdoğdu tarafından ILO için hazırlanan, ''Türkiye'de Ev İşçileri'' çalışması, ev işçisi kadınların mevcut durumlarına ve sorunlarına ışık tutmak ve sorunların çözümü için öneriler geliştirmek amacıyla yapıldı.


Ev hizmetlerindeki yerli ve göçmen emek konusuna değinilen araştırmada, Türkiye'nin çevresindeki eski sosyalist ülkelerden kadınların, 1990'lı yıllardan itibaren ülkelerinde yaşanan ekonomik alt-üst oluş sonucu ev hizmetlerinde çalışmak için Türkiye'ye gelmeye başladığı belirtildi.


Kadınların bir kısmının ülkelere göre değişen sürelerde turist vizesi alarak veya vize gerekmeden...