20 / 05 / 2024

ev kapama ceza süresi

ev kapama ceza süresi

Ev kapama cezası nedir? Ev kapama cezasının süresi nedir? Dairenin mühürlenmesi ile ilgili kararı kim alır? İşte dairelerin mühürlenmesi ile ilgili Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu hükümleri...

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro'ya kadar çıkarıldı...

İspanya'nın başkenti Madrid'de belediye, turistlere izinsiz ev kiralayanlara yönelik para cezalarını artırdığını duyurdu. Yapılan bu yeni düzenleme kapsamında, bu tür kiralama yapanlara verilecek en yüksek para cezası 3 bin Euro'dan 100 bin Euro'ya kadar çıktı.

Ev sahipleri, evi göstermeyen kiracı hakkında nasıl bir işlem yapmalı? Kiracılara ceza verilir mi?

Ev sahipleri evlerini satmak istedikleri zaman mevcut kiracıların evi göstermeme sorunu aralarında sıkıntılı bir süreç yaşanmasına sebep olabiliyor. Buna göre, ev sahipleri bu sorunun çözümünü ve kiracılara böyle bir süreçte ceza verilip verilemeyeceğini merak etmekteler.

Kiracısına kızdı eşyaları balkondan sokağa attı: O ev sahibine ceza kesildi! 

İstanbul Avcılar'da kiracıları ile sorun yaşayan ev sahibi, kiracıları tahliye ettikten sonra ve eşyaları balkondan sokağa attı. O ev sahibine 1.500 TL para cezası kesildi. İşte ayrıntılar...

Bunu yapmayan ev sahibi de kiracı da 3 bin TL ceza ödüyor! Vergi uzmanı tek tek açıkladı!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira geliri vergisi kapsamında beyannamelerin 31 Mart tarihine kadar verilmesi gerekiyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen bungalov ev sahibinin aldığı ceza belli oldu.

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Kiracısının huzurunu kaçıran ev sahibine emsal ceza geldi. B.K. adlı kadın kiracısını evden tahliye etmek isteyen ev sahibi Ö.Y., bir ay boyunca zile basıp, mesaj atıp, arayarak baskı yaptı. Mahkeme hapis cezası verdi. 

Ev kiralamada yeni dönem! Bu şartları yerine getirmeyenlere rekor ceza!

Konut kiralamalarına ilişkin yeni dönem resmen başladı. Söz konusu bu düzenleme, konutunu 100 günden az kiralayan herkesi ilgilendirirken, evini yılda 4 defa  kiralayanlar da takibe alınacak. Şartları yerine getirmeyenlere de rekor ceza verilecek.

Ev alıp satacaklar dikkat! Kimlik doğrulaması olmayanlara ceza!

Ev alım ve satım işlemi yap isteyenler dikkat... Kimlik doğrulaması olmayanlar cezai yaptırımlara tabi olacak... İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren o konu ile ilgili paylaşılan detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Şartları çiğneyenlere 1 milyon lira ceza verilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, İzin belgesi almadan turizm amaçlı konutları kiraya verenler ceza alacak. Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor!

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahipleri dikkat! İzinsiz konut kiralayana 100 bin TL ceza kesilecek!

Konutlarını turizm amaçlı kullanmak isteyen ev sahiplerinin artık daha dikkatli olması gerekiyor. Meclis'te kabul edilen kanunla beraber konutunu turizm amaçlı kullanmak isteyenlerin izin belgesi alması zorunlu olacak. İşte detaylar...

Ev sahiplerini üzecek haber: Fahiş kiraya ceza geliyor!

Hükümet yüksek kiraya "haksız kazanç" cezası için çalışma başlatılırken, 1 Eylül tarihinden itibaren hem kiracı hem ev sahipleri arabulucuya gidebilecek.

ev kapama ceza süresi Haberi

ev kapama ceza süresi

Ev kapama cezası..

Ev kapama cezası bir diğer ifade ile dairenin mühürlenmesi cezası günlük olarak kiralanan evlere verilen cezalar arasında yer alıyor. Ev kapama cezası, eve Ahlak Şube tarafından yapılan baskın sonucunda veriliyor.


Ev kapama cezası nedir?

Ev kapama mevzuatı kapsamında yer alan hükümlere göre, kapatma cezasından maksat, "Tüzükte yazılı süre içinde bu yerlerin mühür altında kapalı bulundurulması ve evi işletenlerin yine bu sürede her nerede olursa olsun sanatlarını yapmaktan men edilmesidir." şeklinde açıklanıyor.


Dairenin mühürlenmesi kararı, mahallin en büyük mülkiye amirinin onayı ile veriliyor.


Bu gibi hallerde düzenlenen tutanak mülkiye amirine sunulur. Mülkiye âmiri, Polis Vazife ve Salâhiyet Kanununun 8 inci maddesindeki yetkisini kullandığı takdirde komisyona bilgi verir. 


Kullanmadığı veya hadise, sözü geçen madde hükümlerine temas etmediği takdirde evrakı komisyona havale eder.


Bir yılda iki...