30 / 04 / 2024

ev kira kontratı örneği

ev kira kontratı örneği

Kira kontratı kiracı ve kiralayan arasında yapılan ve kiralanan taşınmazın kiralanma süresi, kira bedeli, kiralanma şartları gibi bilgileri içeren bir belgedir. Peki kira kontratı nasıl yapılmalı?

Ev kira kontratı 2013!

Ev kiralama işlemlerinde, kiracısı ile kiraya veren arasında yapılan anlaşmaya dair kontrat imzalanıyor. Ev kira kontratı 2013 bilgilerine göre, kontrat kapsamında tüm hususların eksiksiz belirtilmesi gerekiyor...

Ev kira sözleşmesi örneği!

Kiralama işlemi sırasında kiracı ile ev sahibi arasında imzalanması gereken ev kira sözleşmesi örneği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kira Kontratındaki 'bebek! detayı ağızları açık bıraktı!

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken, Ukraynalı çiftin kira Kontratındaki 'bebek! detayı ağızları açık bıraktı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Kiracı kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?

Kira kontratındaki bazı detaylara hem kiracı hem de ev sahipleri dikkat etmelidir. İşte o detaylar!

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Kira kontratı imzalarken nelere dikkat edilmeli?

Ev sahibi ve kiracılar arasında imzalanan kira kontratları yeteri kadar incelenmeyince beklenmedik sonuçlara neden oluyor. Uzmanlar kira kontratı imzalamadan önce dikkat edilecek noktaları ele alıyor. 

Kira kontratı 2021!

Ev veya iş yeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında anlaşma yapılıyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanıyor. Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı 2021...

Kira kontratı 2020!

Ev veya iş yeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında kontrat imzalanıyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanıyor. Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı 2020...

Kira kontratı bitince ne olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahipleri ile kiracıları arasında imzalanan sözleşmeler genellikle senelik oluyor. Peki, kontrat süresi dolunca ne olur? Kira kontratı bitince ne olur?

Ev kira vergisi vermemenin cezası 2016!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal kiralamalarından gelir elde eden kimseler, vergi mükellefi oluyor. Verginin ödenmemesi halinde birtakım cezalar uygulanıyor. Peki, ev kira vergisi vermemenin cezası 2016 nedir?

Ev kira vergisi hesaplama 2016!

Geçtiğimiz sene evini kiraya veren mal sahipleri bu sene vergi mükellefi olabiliyor. İstisna sınırı altındaki gelirler için kira gelir vergisi ödenmiyor. İşte ev kira vergisi hesaplama 2016 örneği..

Hazır ofis konsepti kira kontrat sürelerini ikiye katladı!

Türkiye’deki hazır ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes’un kurucularından Süleyman Çoruh, ortalama kira kontrat sürelerinin standart ofis kontratlarınınkini ikiye katladığını belirtti.

Kira kontratı damga vergisi muafiyeti!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanıyor. Bu kontrat için belli durumlarda damga vergisi doğuyor. Peki, kira kontratı damga vergisi muafiyeti hangi durumlarda uygulanır? İşte yanıtı..

ev kira kontratı örneği Haberi

ev kira kontratı örneği

Kiralayan ve kiracı arasında yazılı bir şekilde hazırlanan kira kontratı kiracı ve kiralayan için önemli bir belgedir. Kira kontratlarının özel bir şekli yoktur. Tarafların taleplerine göre kira kontratı düzenlenebilir. Peki kira kontratı nasıl yapılmalı? Sorunuzu hemen cevaplayalım.


Kira artış oranında yasal zorunluluk olan Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre bir fiyat artışı belirlenmelidir. Evdeki bütün demirbaşlar kiralayan tarafından kontratta açıkça belirtilmelidir. Ayrıca çalışır olup olmadığına da dikkat edilmelidir.


Kontrat öncesi evin fotoğraf ya da video görüntüleri oluşturulup kontrata delil olarak eklenebilir. Bu sayede evin kiralanma öncesi ve sonrası kesin olarak belirlenmiş olur. 


Kontratta, taşınmazın yalnızca o kiracıya kiralandığı ve kiracı tarafından evin başka kişilere kiraya verilmeyeceği belirtilmelidir. Apartmanın ortak giderleri, yönetimle ilgili giderlerin ve kiracının zevkine uygun yaptığı masrafların kiracıya ait olduğu da...