04 / 05 / 2024

Ev kiralarken emlakçıya ne kadar komisyon ödenir

Ev kiralarken emlakçıya ne kadar komisyon ödenir

Emlakçılar taşınmaz mal alım satım işlemleri sırasında satış bedeli üzerinden, alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV alınıyor. Peki, ev kiralarken emlakçıya ne kadar komisyon ödenir?

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiracıya taşınma parası verir mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda taşınma parası anlaşmazlıkları iki taraf arasında yaşanmaktadır. Buna göre, ev sahipleri kiracılara böyle bir ödeme yapmak zorundalar mı? İşte merak edilen detaylar...

Fahiş kira talep eden ev sahibinden kiracıya taahhütname oyunu!

Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin taahhütname oyunuyla karşı karşıya kaldı.

2023'te ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Yeni gayrimenkul kiralamak isteyenlerin bazı konularda tedbirli olması gerekiyor. Peki, Ev, ofis veya işyeri kiralarken dikkat edilmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Bakanlık, fiyatları yüzde 70 şişiren emlakçıya acımadı! Fahiş ilana ibretlik ceza!

Ticaret Bakanlığı, spekülatörlere yüklü miktarda cezalar kesmeye başladı. Bu kapsamda, Ankara Mamak'ta fiyatının üstünde ilan yayımlayan emlakçıya 349 bin lira ceza kesti. 

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Ev kiralamada yeni kriz: Taahhütname yoksa daire yok!

Fırsatçıların ev kiralarken ki yeni taktikleri duyanları hayrete düşürdü. Kira sözleşmesine tahliye taahhütnamesini ekleyen ev sahipleri imza atmayana evi kiralamıyor. Böylece istediği zaman zam istediği zaman da kiracıya çık baskısı uygulayabiliyor. İşte detaylar...

Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Bunlardan en bilineni de ihtar çekme konusudur. Kiracıların bir kısmı Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? sorusunu sormaktadır. İşte o ayrıntılar!

Ev kiralarken ne Kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralama sürecinde verilen kapora, kiracıların aklını karıştırabilmektedir. Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri alınabilir mi? Nelere dikkat etmek gerekir? İşte bütün ayrıntılar...

Deprem sonrası göz açtırılmıyor! 14 emlakçıya ceza

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde ekipler, kent genelinde kira artışlarının yaşandığına dair ihbarlar üzerine  emlak ofislerinde denetleme ve incelemelerde bulundu.

Ev alacaklar ve kiralayacaklara şok tuzak! Olmayan ev dolandırıcılığına dikkat! 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının katlanarak yükselmesine çözüm bulmak için çabalayan vatandaşlar, şimdi de emlak dolandırıcılarının radarına girdi. Peki ev alırken ya da kiralarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemedi yapılıyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralayan pek çok kişi belirli miktarlarda kaparo vermektedir ancak kaporanın ne kadar olacağına ilişkin yasal bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle ev kiralamayı planlayan pek çok kişi ‘Ev kiralarken ne kadar kapora verilir?’ ve ‘Kapora geri verilir mi?’ sorularına da yanıt arar. İşte, kapor

Ev kiralarken emlakçıya ne kadar komisyon ödenir Haberi

Ev kiralarken emlakçıya ne kadar komisyon ödenir

Ev kiralarken emlakçıya ne kadar komisyon ödenir?

Emlakçılar, gerçekleştirdikleri alım satım ve kiralama işlemleri için belli oranlarda komisyon alıyor. Örneğin taşınmaz mal alım satım işlemleri sırasında satış bedeli üzerinden, alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV alınıyor.


Peki, kiramalarda emlakçı yüzde kaç komisyon alır? Ev kiralarken emlakçıya ne kadar komisyon ödenir?


Yalnız kiracıdan, bir defaya mahsus olmak üzere, kontrat süresi ne olursa olsun, 1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV ödeniyor.


Not:

1.Yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edilemez.

2. Emlak Komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamaz.

3. Emlak Komisyoncusu, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanmak zorundadır. Sözleşmesiz hizmet veremez.


Emlakçı komisyon sözleşme örneği..

Bir taraftan …………………………… adresinde mukim …………………………………… (Bundan böyle ALICI olarak...