22 / 07 / 2024

Ev kirasına yüzde kaç zam yapılabilir

Ev kirasına yüzde kaç zam yapılabilir

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Mesken kiralamalarında kiracının evde 1 yılı doldurması halinde, kiraya zam yapılıyor. Peki, ev kirasına yüzde kaç zam yapılır?

Ev sahipleri kontratı biten kiracılara yüzde 65 zam yapmaya başladı!

Yüzde 25 kira artış sınırı 1 Temmuz itibariyle kaldırıldı. Yeni düzenlemeye göre kiralarda artık TÜFE oranlarına göre en fazla yüzde 65,07 zam yapılabilecek. Ev sahipleri kontratı biten kiracılarına yüzde 65 zam yapmaya başladı...

THY'den yolcu salonlarına yüzde 50 zam geldi!

Türk Hava Yolları (THY), 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni zammını açıkladı. THY’den rekor zam geldi. Türk Hava Yolları, 1 Temmuz tarihi itibariyle yolcu sonlarına yüzde 50 zam geldiği belirtildi.

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, konut kiralarına yüzde 25 zam uygulamasının kaldırılması bekleniyor. Peki kirada oturan vatandaşlar bu durumu nasıl karşıladı? İşte vatandaşların yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamaları...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Kiracılar dikkatli olun! Ev sahibiniz kiraya yüzde 100 zam yapabilir...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılı süreçler ve buna göre kira zamları konusunda tarafların karşı karşıya gelmelerine neden oluyor. Bu süreçte ise bazı ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırlamasını kolaylık ile aşıp kiracıları da borçlu çıkarabiliyorlar.

Çimento fiyatlarına yüzde 43'lük dev zam! Hem inşaat sektörüne, hem vatandaşa zarar!

Çimento fiyatlarına yüzde 50'ye yakın zam geldiği açıklandı. Gazeteci Zafer Şahin, X sosyal medya hesabından duyurdu ve hem vatandaşın hem de inşaat sektörünün zarar göreceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam!

Et ve Süt Kurumu (ESK), et fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yaptığını duyurdu. Buna göre; Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), et satış fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptığını açıkladı.

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uzarsa, 1-2 odalı evlerin kirası 50 bin TL olur! Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri, kiralara yüzde 25 zam sınırının uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. Peki kiralara yüzde 25 zam sınırı uzarsa piyasada neler olur? İşte konuya ilişkin o paylaşım ve gelen yorumlar...

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

1952'de inşaat demir fiyatlarına yüzde 50 zam! 6 milimetrelik demir 75 kuruşa yükselmiş!

1952 yılında demir fiyatlarındaki yükseliş yüzde 50'yi buldu. Demir fiyatlarına daha ne kadar zam geleceği ise bilinmezken, 6 milimetrelik demir 75 kuruşa yükselmiş.

İletişim Başkanlığı: Kira artışına yüzde 25 zam sınırının uzatılmadığı iddiası doğru değil!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar alındı" iddiası doğru değildir" açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

Ev kirasına yüzde kaç zam yapılabilir Haberi

Ev kirasına yüzde kaç zam yapılabilir

Ev kirasına yüzde kaç zam yapılır?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Mesken kiralamalarında kiracının evde 1 yılı doldurması halinde, kiraya zam yapılıyor. Peki, ev kirasına yüzde kaç zam yapılır?


Ev kirasına zam..

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Yukarıda yer...