07 / 07 / 2024

ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır

ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir daire satın aldım. Tapu işlemi yapıldı. Satıcı içinde oturuyordu. Sözlü olarak satıcıyı defalarca uyarmama rağmen çıkmıyor. Şimdi ne yapmam lazım? Geriye doğru kira bedelini alabilir miyim?' sorusunu cevapladı.

Kiracı 'Ağustos'ta evden çıkarım' dedi, ev sahibi anlaşmadı: İlk duruşma 27 Mayıs 2025'e verildi!

Avukat Tarık Çakmak, resmi X sosyal medya hesabından kiracı vekili olduğu bir kira tespit davası ile ilgili konuştu. 'Ağustos'ta evden çıkarım' diyen kiracı ile anlaşmayan ev sahibi, evine yıllar sonra geçebilecek. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında tahliye sorunu büyük mesele haline geldi. Peki Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Tahliye taahhüdüne rağmen evine geçemeyen ev sahibi isyan etti! Ev aldıktan sonra kiracı olduk!

Tahliye  taahhüdüne rağmen evine geçemeyen bir ev sahibi, kiracının 253 gündür evden çıkmaması üzerine ''ev aldıktan sonra kiracı olduk, anahtarımı istiyorum' diye isyan etti. 

Kiracılı ev alan mağdur ev sahibi: 8 aydır evden çıkmıyor, bu masrafları misliyle kiracıdan alacağım!

Mağdur ev sahiplerinin yüzde 25 zam sınırı sebebiyle yaşadıkları mağduriyetler gittikçe büyüyor. Mağdur bir ev sahibi, dairesinden çıkmayan kiracıdan alacağı masrafları sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

Kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılmaları kiracılar için oldukça sıkıntılı ve yüksek maliyetli bir durum olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmak istemeyen kiracıların tedbirli davranmaları durumunda evden çıkarılmaları neredeyse imkansız bir durum olmaktadır.

Kiracılar dikkat! Kiracıyı ev sahibi evden hangi durumlarda çıkaramıyor!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılı durumlar karşısında kiracılar evden çıkarılmamak için her türlü yola başvurabiliyorlar. Buna göre, kiracıların yapacakları bir işlem ile ev sahipleri uzun seneler onları evden kolay kolay çıkaramıyorlar.

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi vefat ederse, kiracı evden çıkarılır mı?

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesi kapsamında taraflara çeşitli güvenceler verilmekte. Buna göre ev sahibinin vefat etmesi durumunda kira sözleşmesine ne olacağı merak konusu. İşte merak edilen detaylar...

Kiracılar dikkat bu kuralı çiğneyenleri mülk sahibi evden çıkarıyor! Davalar da sürünmemek için hemen bu şartlara bakın

Ev sahibi ve kiracılar arasında daireyi kiralamadan önce kontrat imzalanıyor. Bu kontrat içinde bazı şartlar bulunuyor. Eğer bu şartlara uymazsanız ev sahibi sizi evden çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kirasını ödemeyen kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

Ev sahibi ve kiracı sorunları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde kiracı ve ev sahipleri sorunları her geçen gün başka boyut almaya başladı. Şimdi de Ankara'da bir ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti. 

ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır Haberi

ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir daire satın aldım. Tapu işlemi yapıldı. Satıcı içinde oturuyordu. Sözlü olarak satıcıyı defalarca uyarmama rağmen çıkmıyor. Şimdi ne yapmam lazım? Geriye doğru kira bedelini alabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Bir daire satın aldım. Tapu işlemi yapıldı. Satıcı içinde oturuyordu. Sözlü olarak satıcıyı defalarca uyarmama rağmen çıkmıyor. Şimdi ne yapmam lazım? Geriye doğru kira bedelini alabilir miyim? l S.S.

Okuyucumun durumu bugüne kadar yanıt verdiğim durumlardan farklı. Nedeni şu: Bir kimse kiracısını çıkartmak için tahliye davası açar. Tahliye davası açabilmesi için de Türk Borçlar Kanunu’nun kira ile ilgili hükümlerine dayanır. Ancak okuyucumun anlattığı olayda kira ilişkisi yok.

Bir daire satın alıyor, satıcı içinde oturuyor ama şimdi çıkmıyor. Yani aralarında kiracılık ilişkisi kurulmuş değil. Şu anda maliki olduğu...