30 / 04 / 2024

ev sahiplerine yeni vergiler

ev sahiplerine yeni vergiler

Kentsel rantların önüne geçmek için yeni bir çalışma daha başlatıldı. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek.

Avukattan ev sahiplerine tavsiye: Kiracılarınızla bir şekilde anlaşın mahkemeler bu konuya çözüm olmaktan çok uzak!

Kiracılarını çıkarmak isteyen ev sahipleri ihtiyaç sebebiyle tahliye davasına yöneliyor. Ancak duruşma tarihleri oldukça ileri atılıyor. Avukat Nagehan Berfe Yağar, konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Ev sahibinize karşı haklarınızı biliyor musunuz? 

Hem ev sahipleri hem de kiracıların yaşadıkları mağduriyetler gündemden düşmezken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kiracıların ev sahiplerine karşı haklarını yazdı. İşte Hukukbil'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ev sahiplerinin yeni korkusu! Kiracısı evi iş yerine çevirdi!

Ev sahipleri veya emlakçılar tarafından kiralanan evler, sonrasında iş yerlerine dönüştürülebiliyor. Bunlardan biri de Antalya'da oldu. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Kiracıların ev sahiplerine yeni oyunu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor ve gündemdeki yerini de koruyor. Buna göre, kira zammı meselesinde adeta köşe kapmaca yaşanırken bu sefer ev sahiplerinin değil kiracıların kira zammı ile ilgili yaptıkları gündem oldu.

Bunu yapan ev sahiplerine kara haber! Kiracıya tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Yüzde 25 kira zammına isyan eden ev sahipleri yaşadıkları sıkıntıları sosyal medya hesapları üzerinden sık sık dile getirirken bir kara haberle daha karşılaştılar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de rota değiştirtti. Yüzde 25 zam sınırlamasına takılmak istemeyen ev sahipleri yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. 

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Ev sahiplerine son dakika uyarısı: 'Emsaller değişti, enflasyon var' diye fahiş artışlar yapan yandı!

Maliye kira geliri konusunda ciddi bir denetime start verdi. Avukat Oğuzhan Aslan, X sosyal medya hesabından kira geliri denetimi ile ilgili paylaşım yaptı ve "Kiracıların yakasına yapışıp emsaller değişti, enflasyon var diye fahiş artışlar yapan ev sahipleri yandılar" dedi. İşte gelen yorumlar...

Ev sahiplerine istinaftan sevindirici haber! 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan tartışmalar her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir duruma gelirken, ev sahiplerine tahliye taahhütnamesi hakkında istinaftan sevindirici haber geldi. 

Pucca'dan ev sahiplerine savaş: Evdeki rutubetten ağrımayan kemiğim kalmadı, sonuna kadar yasal haklarımı kullanacağım! 

Fenomen yazar Pucca'nın başı ev sahipleriyle dertte. Ev sahiplerinin farklı iddialarla eleştirdiği Selen Pınar Işık, yeni bir açıklama yaptı ve yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını belirtti. 

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

ev sahiplerine yeni vergiler Haberi

ev sahiplerine yeni vergiler

Kentsel rantların önüne geçmek için yeni bir çalışma başlatıldı. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek. 


Maliye Bakanlığı, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi Kurumlar şehirlerde imar geçen yerler için ortak çalışma yapacak. 


Maliye, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından elemanlardan oluşan bir tim kurulacak. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek. 


DEĞER ARTIŞ KAZANCI İSTENECEK


Kayıtlı ekonomiye geçiş eylem planı güncelleniyor. Bu çerçevede gelecek 3 yılda hangi alanlarda denetimlerin yoğunlaştırılacağı belli olmaya başladı. Öncelik kentsel rantların vergilendirilmesi, inşaat, turizm ve sağlık gibi sektörlere verilecek. 


Kentsel rantlardan elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi çeşitli defalar gündeme getirildi. 


Maliye yetkilileri, bu sefer belediyelerle ortak hareket etme kararı aldıklarını belirterek, "Belediyeler...