07 / 07 / 2024

ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler 2015

ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler 2015

Ev sahiplerinin ödemesi gereken vergilerin başında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira gelir vergisi ve veraset ve intikal vergisi geliyor. Peki, ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler Kasım 2015 nelerdir?

Ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir?

İster kendi birikiminizle, ister konut kredisi kullanarak ister ivazsız bir şekilde edinilen evler için yıl içinde birtakım vergilerin ödenmesi gerekiyor. Peki, ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir?

Ev sahipleri dikkat! 30 gün içinde bildirim yapmazsanız cezası var!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren gelişme TBMM'den geçti. Bu kapsamda artık, ev sahiplerinin 30 gün içinde o belgeleri bildirmesi zorunlu olduğu kaydedildi. 

Kira sözleşmesinde ev sahiplerine yeni tavsiye! Temerrüt halinde yasal faiz oranının yüzde 100 fazlası uygulansın

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan kira sözleşmelerinde, ev sahiplerinin ileride yaşanabilecek dava süreçlerini en az zararla atlatılabilmesi için bir tavsiye geldi. 

Kiracılar tahttan iniyor, ev sahiplerinin kral olduğu döneme giriliyor!

Ev sahipleri ve kiracıların gündeminden düşmeyen yüzde 25'lik tavan artış oranı uygulaması 1 Temmuz itibariyle sona eriyor. Bundan sonraki süreç heyecanla beklenirken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den önemli açıklama geldi.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin elden kira ısrarına üç formül!

Kirayı bankaya yatırmayıp elden ödeyen kiracılara da ceza geliyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, “ya elden öde ya da çık” diyen ev sahibine karşı yapılacakları sıraladı.

Mağdur ev sahiplerinden çağrı: Kirasını ödeyemeyen kiracılara sosyal devlet çözüm bulsun!

Mağdur ev sahipleri seslerini duyurmak için sık sık sosyal medya hesaplarından paylaşım yapıyor. Ev sahipleri, 'kirasını ödeyemeyen kiracılara sosyal devlet çözüm bulsun' diyor. İşte o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları... 

4 bin 500 TL kira ödeyen kiracı evi resmen rehin aldı! Ev sahibinin yaşadığı kiralık ev ise korkuttu! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında kira bedellerinden dolayı yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Fahiş kira bedellerinden dolayı uygun fiyata oturan bazı kiracılar resmen ev sahiplerinin evini rehin alıyor. 

Ev sahiplerinin 'çifte zam' planı ortaya çıktı! Kiracılar bu tuzağa düşmeyin! 

Konut kira bedellerindeki yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılıyor olması bazı ev sahiplerini mutlu etmedi. Şimdiden bazı ev sahipleri çeşitli yöntemlere başvurmaya başladı. Kiracılardan çifte zam almak isteyen ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı. 

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Ev sahibinizden, kiracınızdan mutlu musunuz? Yüzde 25 sınırına tepki dinmiyor!

1 Temmuz'da kiralara yüzde 25 zam sınırının sona ermesi bekleniyor. Ancak ev sahiplerinin uygulamaya tepkisi dinmiyor. Peki ev sahipleri ile kiracılar arasındaki olaylarda son durum ne?

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhüdünde buna dikkat!

Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken pek çok ev sahibi de tahliye taahhüdü ile ilgili detayları merak ediyor. İşte ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken o detay...

Ev sahipleri tepkili: Kira tespit davası için verilen tahmini bitiş süresi 555 gün! 

Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları sebebiyle adliyeler dolup taştı. Dava süreçlerinin uzaması ev sahiplerinin tepkisine neden oluyor. Avukat Tahir Kemal Bozkır, konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Eski milletvekili Metin Külünk, 'kirada yüzde 25 uygulaması devam etmeli' dedi! Ev sahiplerinden tepki gecikmedi!

Kiralara yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'da sona ermesi bekleniyor. AK Parti eski milletvekili Metin Külünk, uygulamanın sürmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklama ev sahiplerinin tepkisine neden oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira vergisinde muafiyet kalkıyor: Ev sahipleri yüzde 64 oranında daha fazla vergi ödeyecek! 

Ev sahiplerinin vergi yükünü artıran yeni bir vergi düzenlemesi için düğmeye basıldı. Düzenlemeyle kira vergisinin yüzde 50’den fazla artması bekleniyor. Ev sahipleri ise bu vergi yükünü kiracıya yansıtacak ve kiralar fırlayacak. İşte detaylar...

ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler 2015 Haberi

ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler 2015

Ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler Kasım 2015!

Taşınmaz mal sahipleri, yılın belli aylarında vergiler ödüyor. Ev sahiplerinin ödemesi gereken vergilerin başında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira gelir vergisi ve veraset ve intikal vergisi geliyor.


Bu vergiler sene içerisinde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Her verginin mükellefiyet koşulları farklılık gösteriyor.


Peki, ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler Kasım 2015 nelerdir? Kasım ayında yukarıdaki vergilerden hangilerini ev sahipleri öder?


Veraset ve intikal vergisi..

Veraset ve intikal vergisi, evin veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette kalması halinde ödeniyor. 3 sene boyunca yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen veraset ve intikal vergisinde ilk taksit ödemeleri Mayıs ayında yapıldı. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


Emlak vergisi..

Emlak vergisi, 1319 sayılı...