05 / 05 / 2024

ev satışında kiracı hakları

ev satışında kiracı hakları

Evini kiralamak, ev sahibinin evini satışa çıkarmasına engel olmuyor. İsteyenler ev kiradayken de evi satabiliyor. Peki, ev satışında kiracı ne olur? Ev satışınsa kiracı hakları nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar çığ gibi büyürken, kira bedelinin 5 yıl dolmadan artırılıp artırılamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Arabulucu ücretini kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, pek çok kişi de arabulucuların kapısını çalıyor. Peki arabulucu ücretini kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Meclis'in gündemi belli oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün gün katlanıyor. Gündeme sık sık 'Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?' sorusu geliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Bunu yapmayan ev sahibi de kiracı da 3 bin TL ceza ödüyor! Vergi uzmanı tek tek açıkladı!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira geliri vergisi kapsamında beyannamelerin 31 Mart tarihine kadar verilmesi gerekiyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı Temmuz'da kalkarsa neler olacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı, yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağının merak ediyor. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yüzde 25 zam sınırı Temmuz'da kalkarsa piyasanın nasıl etkileneceğini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Tahliye taahhüdünün noterde yapılması şartı geliyor!

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşananlar sık sık günden oluyor. Avukat Emrah Yavuzcan, tahliye taahhüdüne dikkat çekti ve X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye kararı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilimler gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer'den de yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Avukat Özer'in o paylaşımı....

Ev sahipleri dikkat! Kiracıların ev sahiplerine yeni oyunu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor ve gündemdeki yerini de koruyor. Buna göre, kira zammı meselesinde adeta köşe kapmaca yaşanırken bu sefer ev sahiplerinin değil kiracıların kira zammı ile ilgili yaptıkları gündem oldu.

Ev sahipleri ve kiracılar kira tespit davasında bunlara dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar her geçen gün giderek büyürken, kira tespit davaları ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte kira bedelinin tespiti davasında önemli detaylar...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı 12 yıl evden çıkaramayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son dönemlerde yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar karşısında iki tarafta mevcut haklarını bilmediği zaman haksızlıklara neden olabiliyor. Buna göre, bir kiracı istemedikçe istisnai durumlar hariç 12 sene evden çıkarılamıyor.

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden sürerken pek çok kişi de tahliye taahhütnamesi ile ilgili detayları merak ediyor. İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

ev satışında kiracı hakları Haberi

ev satışında kiracı hakları

Ev satışında kiracı hakları!

Mesken ihtiyacını karşılamak için kiralık eve çıkan kiracıların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kiracı, eve taşınmadan önce ev sahibiyle kira sözleşmesi imzalıyor.


Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Söz konusu sözleşmenin imzalanması ile ev sahibi de bazı hak ve sorumluluklra sahip oluyor. Evini kiralamak, ev sahibinin evini satışa çıkarmasına engel olmuyor. İsteyenler ev kiradayken de evi satabiliyor. Peki, ev satışında kiracı ne olur? Ev satışınsa kiracı hakları nelerdir?


Kiradayken evin satılması durumunda kiracının ve yeni malikin sahip olduğu haklar yeni Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor.


Kanun hem kiracının hem de yeni malikin mağduriyetini önlemeyi amaçlıyor. Eğer ki, yeni malikin bu eve...