17 / 05 / 2024

evi ne zaman satarsam vergi ödemem

evi ne zaman satarsam vergi ödemem

Yeni bir ev aldığınızı ancak aldığınız bu evi satmak istediğinizi farz edelim; Bu süreçte "Vergi ödeyecek miyim? Yeni aldığım evi ne zaman satabilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar evi dönüşüme giren vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan 2024 kira yardımı ne zaman yatırılacak? 

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024! Evi olanlar hemen baksın!

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Nisan'da sona erecek. Peki kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024!

Konut kredileri ne zaman açılacak? Ev almak için doğru zaman mı?

Konut fiyatlarındaki yükseliş yavaşlarken, önümüzdeki günlerde emlak piyasasında neler olacağı, kredilerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, kredilerin açılacağı tarihi belirterek, önümüzdeki birkaç yıl evi nakit paraya çevirmenin zor olduğunu söyledi.

Kira sözleşmesi bittiğinde kiracı evi ne zaman tahliye edebilir?

Kira sözleşmesine dair kiracıların sorduğu pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan biri de Kira sözleşmesi bitiminde kiracı evi ne zaman tahliye edebilir? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Kira sözleşmesi belirli süreli yapılmış olsa dahi kira sözleşmesinin süresinin bitmesi durumunda kiracının evden çıkmasını istemek yeterli değildir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? İşte tüm merak edilenler...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi tarafından bağlayıcılığı bulunan belgelerdir. Bu sözleşmede belirtilen maddelerden en önemlisi ise kiralamanın başlangıç ve bitiş tarihleridir. Peki,1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır? İşte

Emlak vergisi ödemeleri için son gün ne zaman?

Gayrimenkulü olanlar için emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibariyle başladı.  Evi, arsası, iş yeri ve arazisi olan yüz binlerce kişi şimdi "Emlak vergisi ne zaman ödenir? Son gün ne zaman?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

Yeni ev alan emlak beyannamesini ne zaman verir?

Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaz mal satışlarında evi devralan kişiye devredilmiş oluyor. Bu nedenle ev satın alanların yapmaları gereken işlerden biri de, beyannamede bulunmak oluyor. Peki, yeni ev alan emlak beyannamesini ne zaman verir?

2015 yılı emlak vergisi en son ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Evi, işyeri, arsa veya arazisi olanlar bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. İki taksitte ödenebilen emlak vergisi 2015'te en son ne zaman ödenecek?

Yeni aldığım evi ne zaman satabilirim?

Yeni bir ev aldığınızı ancak aldığınız bu evi satmak istediğinizi farz edelim; Bu süreçte "Vergi ödeyecek miyim? Yeni aldığım evi ne zaman satabilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Hep İstanbul Tekfen ne zaman teslim edilecek?

"Hayatımın evi projesi!" sloganıyla yükselen Hep İstanbul Tekfen projesinin geçtiğimiz hafta Raffles İstanbul Otel'de tanıtımı yapıldı. Peki Hep İstanbul Tekfen ne zaman teslim edilecek?

Satılan evden kiracı ne zaman çıkar?

Satılan evde kiracı olması halinde sözleşme devam ediyor. Sözleşmenin yeni tarafı, evi satın alan kimse oluyor. Peki, satılan evden kiracı ne zaman çıkar? Satılan evdeki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

evi ne zaman satarsam vergi ödemem Haberi

evi ne zaman satarsam vergi ödemem

Yeni aldığım evi ne zaman satabilirim?

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında doğan vergisel sorumlulukların arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Bu vergi, taşınmaz malın belli bir süre içerisinde satılması durumunda elde edilen gelir üzerinden ödeniyor.


Bu kapsamda yeni bir ev aldığınızı ancak aldığınız bu evi satmak istediğinizi farz edelim; Bu süreçte "Vergi ödeyecek miyim? Yeni aldığım evi ne zaman satabilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Gelir Vergisi Kanunu kapsamında sınırları belirtilen bu vergi, taşınmazın edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisine elden çıkarılması durumunda ödeniyor.


Örneğin, 2010 senesinde bir ev aldığınızı ve 2014 yılında sattığınızı düşünelim. 2015 yılında da yaptığınız bu satışın beyannamesini vermeniz ve sene içerisinde vergi borcunuzu ödemeniz gerekiyor.


Ancak vergilendirmede bir kıstas daha bulunuyor. Taşınmazı 5 sene içerisinde elden çıkaran ve her sene yeniden belirlenen...