07 / 05 / 2024

evlenmeden önce gayrimenkul değerleme

evlenmeden önce gayrimenkul değerleme

Katie Holmes ve Tom Cruise çiftinde yeniden gündeme gelen evlilik sözleşmeleri, Türkiye'de de giderek yaygınlaşırken çiftler evlenmeden önce gayrimenkullerinin değerini tespit ettiriyor

Kızılay 323 adet verimsiz gayrimenkulünü dönüştürecek: Önce İstanbul Etiler'e yeni proje yapılacak!

Kızılay, bağış yoluyla kendisine emanet edilen fakat ekonomik ömrünü doldurmuş veya iziki olarak artık kullanılamayacak durumda olan 323 gayrimenkulünü çağdaş yöntemlerle dönüştürme kararı verdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

Seçimlerden önce sık sık konut piyasasının geleceği merak ediliyordu. Peki İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

Gayrimenkul sahipleri seçimden önce nakite dönmek için fiyatları düşürdü! Şimdi alım fırsatı var mı?

Hem konut alacaklar hem de diğer gayrimenkul çeşitlerine yatırım yapacaklar, şu an gayrimenkul yatırımının mantıklı olup olmadığını araştırıyor. İşte piyasadaki son durum...

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Fahiş konut fiyatları için bir tedbir daha! Toplu değerleme modeli geliyor!

Gayrimenkullerin gerçek değerinden satılmasını sağlamak için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nce Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kuruluyor. Ayrıca kurulacak olan “toplu değerleme modeli”yle, fahiş fiyat balonu da  patlatılacak.

Gayrimenkul dolandırıcılarının oyunlarını bozacak yöntemler deşifre oldu! Gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler!

Ev, arsa, arazi gibi taşınmazların alım satımı konusunda dolandırıcılık haberleri her geçen gün artıyor. Çeşitli oyunlarla vatandaşları mağdur eden dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gereken yöntemler belli oldu. İşte gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler...

Yula Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Yula Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Duhan Alptürk İnce tarafından kuruldu.

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.

Mki Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mki Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kemal İnce tarafından kuruldu.

Kiracıların taşınmadan önce ev sahibine sorması gereken 10 çok önemli soru!    

Ev kiralama işlemine başlamadan önce hemen şimdi dikkatlice okuyun! Kira sözleşmesini imzalamadan önce, beklenmedik durumları önlemek için gayrimenkul sahibine bazı sorular yöneltmek gereklidir. İşte ev sahiplerine sorulması gereken 10 önemli soru...

İbrahim Ekşi kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu ? Kaç yaşında

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi kimdir? Kaç yaşında? Prof. Dr. İbrahim Ekşi daha önce hangi görevlerde  bulunmuştur?  İbrahim Ekşi'nin eğitim hayatı nasıldı?

Emin Erdem kimdir? Emin Erdem daha önce hangi görevlerde bulundu?

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Erdem kimdir? Emin Erdem daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte ayrıntılar...

Hasan Recai Anbarcı kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Hasan Recai Anbarcı kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

evlenmeden önce gayrimenkul değerleme Haberi

evlenmeden önce gayrimenkul değerleme



Çiftler arasında imzalanan evlilik sözleşmeleri giderek yaygınlaşırken Türkiye’de de evlenecekler, önce gayrimenkul değerleme şirketlerinin kapısını çalıyor.


Yurtdışında oldukça yaygın olan, Türkiye’de ise yeni yeni bilinmeye haşlayan evlilik Sözleşmesi, Medeni Kanunun'da mal rejimi olarak da yaygınlaştı. İleride olası anlaşmazlıklarda önceden yapılan sözleşme, tarafların karşılıklı yıpranmasına ve uzun yıllar sürebilecek davalann önüne geçebiliyor. Bu sözleşme hazırlanırken çiftler, sahip oldukları gayrimenkulleri de beyan ediyor.


Gayrimenkullerin gerçek değeri ise büyük önem taşıyor. Bu da değerleme şirketlerine alan yaratıyor. 


İstanbul Gayrimenkul Değerleme Şirketi yönetici ortağı Celal Erdoğdu, evlenmeden önce yapılan evlilik sözleşmesinin özellikle genç çiftler tarafından giderek daha fazla tercih edildiğini belirtti.



Erdoğdu: Değerleme alanı genişliyor


İstanbul Gayrimenkul Değerleme Şirketi (İGD) yönetici ortağı Celal Erdoğdu, “Evlenmeden önce yapılan evlilik sözleşmeleri Türkiye’de genç çiftler arasında yaygınlaştı. Ama bu konuda asıl...