03 / 05 / 2024

fabrikaların üzerinde konut yükseliyor

fabrikaların üzerinde konut yükseliyor

1980'li yıllarda inşa edilen ama artık şehir içinde kaldıkları için başka yerlere taşınan eski fabrikaların arazilerinde son yıllarda lüks konut, ofis, AVM, otel projeleri yükseliyor.

Yasaya aykırı olan yapılar affedilemez! Fay hattı üzerinde konut yapılırsa...

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, binaların güvenli olup olmadıkları gündem oldu. İmar affından zemin biçimine kadar pek çok konu sık sık tartışılıyor. Peki fay hattı üzerinde konut yapılırsa ne olur?

Konut sitesindeki aidatlara yüz yüzün üzerinde zam yapıldı, çıkan kavgaya polis müdahale etti!

Başkent Ankara'da aidat ücretine yüzde yüzün üzerinde zam gelmesine tepki veren site sakinleri ile yönetici arasında çıkan tartışmaya polis müdahale etti...

5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edilecek!

Kahramanmaraş'ta kentsel tasarım projesi ile 5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut hayata geçirilecek. 

Merkez Bankası’ndan bankalara çok tartışılacak kredi talimatı! 70 bin liranın üzerinde kredi yok!

Bankalar 70 bin liranın üzerinde kredi vermemeye başladı. Bu doğrultuda, Merkez Bankası’nın ihtiyaç kredilerinde 70 bin lira sınırının, konut kredilerinde ise 250 bin lira sınırının aşılmamasına ilişkin bankalara talimat yolladığı öğrenildi. 

Ön ödemeli konut satışında teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ön ödemeli konut satışında devir ya da teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi halinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin TL ceza ödenecek...

Teminat sağlamayan ön ödemeli konut satışlarına ceza geliyor!

Otuz adet ve üzeri konut ve inşaat projelerinde, bina tamamlama sigortası ya da teminat sağlamayan ön ödemeli konut satış sözleşmesiyle konut veya devre tatil satışı gerçekleştiren satıcılara da 1 milyon 557 bin 139 TL idari para cezası uygulanacak.

TOKİ Tunceli Örenönü 206 konut ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tunceli Örenönü 206 konut ve 8 dükkan ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek. 

Hürana Güngör: Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini çözer!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hürana Güngör “Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini de çözer” dedi.

İstanbul'da 20 yaşın üzerinde kaç konut var?

Mega kent İstanbul'daki her 10 binadan 7'si 20 yaşın üzerinde olurken, şehirde yapım tarihi 2000 yılı ve öncesine ait bu binalarda bulunan konut sayısı 3,1 milyon adedin üzerinde.

Naci Görür'den Denizli depremi açıklaması: Aktif fayların üzerinde oldu!

Denizli'de bu sabah yaşanan 4.1'lik deprem sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Naci Görür depremin ciddi aktif fayların üzerinde bulunduğunu belirtti.

SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumu mecliste!

2005 yılında özelleştirilen SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumu ve getirileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması Hakkında Kanun Teklifi!

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması ve İşlemleri Devam Eden Fabrikaların Özelleştirme İşlemlerinin Durdurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

fabrikaların üzerinde konut yükseliyor Haberi

fabrikaların üzerinde konut yükseliyor

1980'li yıllarda inşa edilen ama artık şehir içinde kaldıkları için başka yerlere taşınan eski fabrikaların arazilerinde son yıllarda lüks konut, ofis, AVM, otel projeleri yükseliyor.İstanbul'da son beş yılda 19 fabrika, konut, otel ve ofise dönüştü. 11 fabrikanın arazisinde dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Altı fabrikanın arazisi ise proje geliştirilmesi için gün sayıyor.


1980'li yıllarda sanayileşme hamlesi yapan Türkiye'de Levent, Bomonti, Kağıthane, Kartal, Basın Ekspres Yolu gibi bölgelerde birbiri ardına fabrikalar inşa edilmişti, İstanbul nüfusunun giderek artması, Mütekabiliyet Yasası ile yabancı yatırımcıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisinin yükselmesi ve bu fabrikalann artan maliyetler nedeniyle şehir dışına taşınması, son yıllarda fabrika arazilerinde bir dönüşüm trendi doğurdu. Fabrikalar kent dışına taşınırken yerlerine lüks konut, ofis, AVM ve otel projeleri yapılmaya başladı. Arsa sıkıntısının yaşandığı kentte,...