19 / 07 / 2024

faiz arttırımı

faiz arttırımı

Uzmanlar, Fed’in faiz artırma politikasını eleştirdi ve faiz artırımlarının devam etmesi halinde gelecekte dünyayı ekonomik olarak durgunluk beklediğini savundu.

Faiz yüksekken ev, arsa, araba satılır mı? Ekonomist Mert Başaran, 'Malınız üç kuruşa gider' dedi!

Ekonomist Mert Başaran'dan ev, arsa, araba gibi ellerindeki varlıkları satacaklara uyarı geldi. Peki faiz yüksekken satış yapılır mı? İşte Başaran'ın o paylaşımı ve yatırımcılar ile vatandaşlardan gelen yorumlar...

'Sektörün içinden biri olarak söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı: 'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır'

Bu dönemde pek çok kişi evini satıp parayı faize yatırmayı tercih ederken  Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin'den çarpıcı bir açıklama yaptı. Murat Gültekin açıklamasında  'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır' ifadelerini kullandı. 

7 milyon TL'lik evini satan faizden 310 bin TL kazanıyor! Konut yatırımı, faiz yatırımı mı mantıklı? Vatandaşlar ne dedi

Bankaların TL mevduat faizleri yüzde 60'lara yaklaşmışken, konut yatırımının mı faiz yatırımının daha mantıklı olduğu yeniden gündeme geldi. Peki vatandaşlar ne diyor?  

Altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ederken, kripto para fenomeni Murat Ali Calman'dan konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Peki altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Merkez Bankası kararını açıkladı, bundan sonra faiz mi, borsa mı daha çok kazandıracak?

Merkez Bankası faiz artırım kararının ardından gözler yerel piyasalara çevrildi. Uzun süredir yükselişin beklendiği piyasalar hareketlendi. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, Borsa Eğitmeni Gani Gülaydın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faiz mi, bor

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Konut kredisi faiz oranları satışları yavaşlattı! Konut yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu?

Türkiye genelinde konut satış hızı kredilerdeki kısıtlama ve kredi faiz oranlarının yüksek olması gibi nedenlerle yavaşladı. Bu durum konuta olan cazibeyi azaltırken vatandaşlar başka yatırım araçlarına yönelmeye başladı.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik o analizi...

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

faiz arttırımı Haberi

faiz arttırımı

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz artırma politikasını üst üste beşinci kez sürdürdü. Ancak FED’in bu faiz artırımı konusunda ki kararını, birçok iş insanı ve ekonomist eleştiriyor. Uzmanlar, kasım ayında da 50 baz puanlık bir artış daha bekliyor.

Yatırım firması Starwood Capital Group’un Ceo’su Barry Sternlicht, geçtiğimiz günlerde CNBC’de yayınlanan Squawk Box programına katılarak açıklamalarda bulundu.

İş insanı Sternlicht, Fed’in Faiz artırma politikasının değişmemesi durumunda ekonominin çökmesine yol açacağını söyledi. Sternlicht, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonu yönetmek için yeterli davrandığını belirtti ve şu anda  ilerlemenin en iyi yolunun “sadece beklemek” olduğunu ifade etti.

  KONUT DEĞERLERİNİN DÜŞMESİ

NTV 'de yer alan habere göre Sternlicht, faiz artışlarının hisse senetleri ve tahvillere anında etkisi olduğunu ancak ekonomi üzerindeki beklenen etkisinin ise ertelendiğini savundu. Ayrıca konut değerlerinin...