22 / 07 / 2024

Fatma Yaşa Yalısı satışı

Fatma Yaşa Yalısı satışı

Boğaz'ın gözde yalıları arasında bulunan Kedili Yalı (Fatma Yaşa Yalısı) 95 milyon TL bedel ile satışa sunuldu. Kedili Yalı 6 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip. 

TMSF, Koza-İpek Holding'in Bebek'teki yalısını satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İstanbul Bebek'te yer alan ve Koza-İpek Holding'e ait yalıyı satışa çıkardı.  Söz konusu yalının muhammen bedeli 750 milyon TL olarak açıklandı.

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Sait Halim Paşa yalısı nerede? Bihter filminin galasının yapıldığı yalının adresi!

Bugün yayına giren "Bihter" filminin galası, Sait Halim Paşa Yalısı’nda ünlü isimlerin katılımıyla yapıldı. Galanın ardından binlerce kişi Sait Halim Paşa yalısı ile ilgili araştırma yapmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim çağrısı yapmıştı! O çağrıya bu marketler de cevap verdi! Ayçiçek yağı yüzde 15 düştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim çağrısına MODOKO ve KARADENİZBİRLİK de katıldı. Buna göre, MODOKO yüzde 20 indirimli satılan mobilya fiyatlarının yılsonuna kadar aynı kalacağını duyurdu. KARADENİZBİRLİK de ayçiçek yağına yüzde 12-15 indirim yaptı.

Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 milyon TL'ye satıldı! 

Geçtiğimiz günlerde 17.5 milyon dolara satışa çıkartılan Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 milyon TL'ye Papara’nın sahibi Ahmet Faruk Karslı’ya satıldı.

Katar Emiri'nden karısına büyük jest!  Yeniköy'deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı baştan aşağı yenileniyor!

Türkiye’nin en pahalı yalısı, Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı 100 milyon Euro'ya satın alan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani ikinci karısı Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri için baştan aşağı yeniliyor.

Şerifler Yalısı'nın arsası satışa sunuldu! 

İstanbul Emirgan'da yer alan Şerifler Yalısı, arsasının bir bölümünün satışa sunulmasıyla gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Saffet Paşa Yalısı'na 100 milyon dolar değer biçildi!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan ve Osmanlı Devleti tarafından Dışişleri Bakanlığı olarak kullanılan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Saffet Paşa Yalısı'nın değerinin 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Saffet Paşa Yalısı'nı mahkeme satacak!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Yalının değerinin en az 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Emlak Konut GYO'nun konut çağrısına talep yağdı!

Emlak Konut GYO’nun, konut talebinin giderilmesi ve fiyatların baskı altına alınması amacıyla orta ve küçük ölçekli yatırımcıya yaptığı ‘Gel, beraber inşa edelim’ çağrısına yoğun talep geldi. Kamu ile ortak proje geliştirmeyi isteyen 200’ü geçen yatırımcıdan başvuru geldi.

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Hayri Onur Yalısı, Vehbi Koç Vakfına bağışlandı!

Çağdaş sanatın Türkiye’deki öncülerinden Füsun Onur ile ablası İlhan Onur, doğdukları, büyüdükleri ve hala yaşadıkları Kuzguncuk’taki Hayri Onur Yalısı’nı, Vehbi Koç Vakfı’na bağışladılar.

Suzan Sabancı Dinçer Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'na talip oldu iddiası!

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı, Suzan Sabancı Dinçer'in, Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'nı satın almak için harekete geçtiği iddia edildi. Dinçer ise söz konusu iddiaları yalanladı.

Fatma Yaşa Yalısı satışı Haberi

Fatma Yaşa Yalısı satışı

Boğaz'ın gözde yalılarından biri daha satışa sunuldu. 1850 yılı yapımı yalı ikinci derecede tarihi eser konumunda. 6 bin 500 metrekare büyüklüğü sahip Kedili Yalı (Fatma Yaşa Yalısı) için belirlenen bedel 95 milyon TL.

Bir rivayete göre padişahın ressamı, kedileriyle bu yalıda yaşıyormuş, diğer rivayete göre ise bir öğretmen ailesi ile bu yalıda kedileri ile yaşamış. Yalı sarayların tam karşısında ,Kuzguncuk'ta tüm boğaza hakim konumda. Bodrum ile birlikte toplam 4 katlı olan yalının rıhtım uzunluğu ise 11 metre olarak açıklandı.

İKİ KÖPRÜ ARASINA YOĞUN İLGİ

Anılan yalının satış sürecini başlattıklarını aktaran Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "İstanbul Boğazı'nda yer alan en pahalı yalılar, iki boğaz köprüsü arasındaki hareketli alanda yer alıyor. Çünkü bu alan, Boğaz'ın en aydınlık ve en hareketli bölgesi… Bu...