15 / 05 / 2024

fbi morgıç krizini soruşturuyor

fbi morgıç krizini soruşturuyor

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI, mortgage kredilerinden kaynaklanan krize ilişkin olarak 17 ticari kuruluşun faaliyetlerini soruşturma altına alıyor.

2021'den bu yana konut fiyatları yüzde 611 arttı! 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2021 yılında Türkiye'de hem dövizin fırlamasının ardından enflasyonunda arttığına ve bunun da barınma krizine neden olduğuna dikkat çekti. Emir, Meclis'te yaptığı konuşmasında konut krizini değerlendirdi. 

Konut krizini TOKİ çözebilir: Konut sayısı sınırlanmadan üretim olmalı! 

Hem satılık hem kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, konut krizini derinleştirdi. Peki konut krizi nasıl aşılabilir, TOKİ ne yapabilir? İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası, 2024'te kira krizini çözecek formülü 3 adımda açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılar ne dedi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu yılın ilk enflasyon raporunda kira krizine de yer verildi. Peki kira sorunu nasıl çözülecek? Ev sahipleri ve kiracılar bu önerileri nasıl yorumladı? İşte ekonomist Barış Soydan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

HSBC'den Çin'deki konut krizine çözüm önerisi!

Çin'in karşılaştığı konut krizini çözebilmek için HSBC analistlerinden öneri geldi. Analistlere göre kapsamlı bir plan ile mülkleri düzenli bir şekilde satma veya kiraya işlemlerini yönetecek ulusal düzeyde bir kuruluş içermeli.

Faiz oranları konut krizini çözemez!

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem yaptığı açıklamada para politikası ile konut piyasasındaki düşük arz kaynaklı maliyet sorununun çözülemeyeceğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Kısa süreli konut kiralama gayrimenkul krizini tetikledi!

İstanbul Planlama Ajansı’nın “Airbnb Yasası: Kısa süreli kiralamaların konut kriziyle ilişkisi” raporu dün yayımladı. Söz konusu rapora göre, son 2 senede İstanbul’da kayıtlı Airbnb sayısı 38 bine yükseldi.

Milletvekilli Bakırlıoğlu: Kira artışı 'vicdansız ev sahipleri' diyerek çözülecek bir konu değil!

Konut ve kira fiyatlarındaki artış barınma krizini etkilemeye devam ediyor. CHP’li Bakırlıoğlu, kira artışlarına dikkati çekerek "Vicdansız ev sahipleri diyerek çözülecek bir konu değil" dedi.

'Konut politikaları, toplumsal ihtiyaca göre oluşturulmalı'!

Konut ve kira fiyatlarının artması barınma krizini tetikledi. Bu kapsamda uzman isimler kira ve konut edinme alanında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri peşe peşe sıralandı. İşte o çözüm önerileri...

Çin, ekonomisini tehdit eden emlak krizine böyle çözüm buldu!

Çin, ekonomisini tehdit eden emlak krizini düzeltmek amacıyla şimdiye kadarki en büyük hamlesini yapmak için harekete geçiyor. Çin emlak krizi için bankaları finansmanı artırmaya çağırıyor.

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’

2006’da kaleme aldığı “Konut balonu muhtemelen patlayacak” makalesi ile tüm dünyayı sarsan 2008 finansal krizini tahmin eden ABD’li ekonomist Gary Shilling, yeni bir uyarı yaptı: “Şimdi en büyük balonun ticari gayrimenkul olduğunu öngörüyorum.”

Konutta derin kriz! Fiyatlarda yaşanan artış mülksüzleştirmeye yol açıyor, emekçi ev alamıyor!

Konut satışlarının düşmesi ve fahiş fiyatların konut krizini daha da derinleştiğine dikkat çeken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, konut krizinin insani bir krize dönüşmek üzere olduğunu belirtti.

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

fbi morgıç krizini soruşturuyor Haberi

fbi morgıç krizini soruşturuyor

FBI yetkililerince verilen bilgiye göre, bu soruşturmanın yıllarca sürme ihtimali var.Bir yetkili, 17 firma arasında çok büyüklerin de olduğunu, ileride genişletilebileceğini kaydetti, ancak ayrıntı vermedi.
Bu arada ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ekonominin `sert düşüşte' olduğunu  belirtti, ancak içinde bulunulan durumun resesyon...