23 / 07 / 2024

fbi morgıç krizini soruşturuyor

fbi morgıç krizini soruşturuyor

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI, mortgage kredilerinden kaynaklanan krize ilişkin olarak 17 ticari kuruluşun faaliyetlerini soruşturma altına alıyor.

Kiralıkta son nokta: 1,5 yıldır satamadığı evini peşin karşılığı 1 yıllığına kiraya verdi! Tahliye taahhütü aldı

Kiralara 2 yıl uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması konut ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirerek, konut krizini büyüttü. Ev sahipleri kiracılarda aradıkları şartları artırdı. Analist Kadir Koçak, 1,5 yıldır satamadığı evini 1 yıllık peşin karşılığında kiraya verdiğini duyurdu.

Konut krizi derinleşiyor! Kiralarda yüzde 25 kira sınırının kalkması emlak piyasasını nasıl etkileyecek?

Dr. Ümit Kumcuoğlu yaptığı açıklamada son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan yüzde 25 kuralının piyasada istisnai davranış yaratarak kira krizini derinleştirdiğini dile getirdi.

Bir yılda kiralara yüzde 125 zam! Barınma krizi ve fahiş kiralar yine Meclis gündeminde! 

Enflasyon rakamları açıklandı ve ev sahiplerinin kiracılardan isteyebileceği zam yüzde 65,07 oldu. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, kira krizini Meclis gündemine taşıdı ve ev sahibi olmanın da kiracı olmanın da imkansız hale geldiğini belirtti. İşte o açıklama...

Barcelona'da konut krizi! Turistlere ev kiralanması yasaklanacak...

İspanya'nın Barcelona kenti Belediye Başkanı Jaume Collboni, şehirde 2028 senesine kadar turistlere daire kiralamanın yasaklanacağını açıklandı. Bu kapsamda Collboni, kararı 'artan konut maliyetlerini düşürerek konut krizini' çözmek için alacaklarını vurgulandı.

O ülkede konut krizini çözmek için turistlere ev kiralaması 4 yıl yasaklanacak!

İspanya’nın Barselona kenti Belediye Başkanı Jaume Collboni, konut krizini çözmek için turistlere ev kiralanmanın 4 yıl yasaklayacaklarını açıkladı.

Buğra Gökce: Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması konut krizini çözmez!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiralarda yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut krizini çözmeyeceğini belirtti.

İstanbul'da 7+2 havuzlu villa mı, Ankara'da 5+1 penthouse mu? İşte iki ilin en pahalı satılık konutları!

Fahiş oranlarda artan konut fiyatları barınma krizini tetiklerken, İstanbul ve Ankara'nın en pahalı satılık evleri belli oldu. İstanbul'da 7+2 havuzlu villa ve Ankara'da 5+1 penthouse'un satış fiyatı arasında sadece 90 bin TL fark var. İşte ayrıntılar...

Konut krizinin aşılması için seferberlik ilan edildi!

Çin, bir süredir devam eden emlak krizini aşabilmek için yeni kararlar açıklamaya başladı. Emlak krizinin çözülmesi için seferlik ilan edildi. 

Birleşmiş Milletler'den Avrupa Birliği’ne uyarı: Konut krizini çözün veya aşırı sağa teslim olun!

Avrupa genelinde yaşanan konut krizi gündemden düşmezken, Birleşmiş Milletler’in konut haklarıyla ilgilenen özel raportörü, kıta genelinde yaşanan konut krizi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

2021'den bu yana konut fiyatları yüzde 611 arttı! 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2021 yılında Türkiye'de hem dövizin fırlamasının ardından enflasyonunda arttığına ve bunun da barınma krizine neden olduğuna dikkat çekti. Emir, Meclis'te yaptığı konuşmasında konut krizini değerlendirdi. 

Konut krizini TOKİ çözebilir: Konut sayısı sınırlanmadan üretim olmalı! 

Hem satılık hem kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, konut krizini derinleştirdi. Peki konut krizi nasıl aşılabilir, TOKİ ne yapabilir? İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası, 2024'te kira krizini çözecek formülü 3 adımda açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılar ne dedi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu yılın ilk enflasyon raporunda kira krizine de yer verildi. Peki kira sorunu nasıl çözülecek? Ev sahipleri ve kiracılar bu önerileri nasıl yorumladı? İşte ekonomist Barış Soydan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

HSBC'den Çin'deki konut krizine çözüm önerisi!

Çin'in karşılaştığı konut krizini çözebilmek için HSBC analistlerinden öneri geldi. Analistlere göre kapsamlı bir plan ile mülkleri düzenli bir şekilde satma veya kiraya işlemlerini yönetecek ulusal düzeyde bir kuruluş içermeli.

fbi morgıç krizini soruşturuyor Haberi

fbi morgıç krizini soruşturuyor

FBI yetkililerince verilen bilgiye göre, bu soruşturmanın yıllarca sürme ihtimali var.Bir yetkili, 17 firma arasında çok büyüklerin de olduğunu, ileride genişletilebileceğini kaydetti, ancak ayrıntı vermedi.
Bu arada ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ekonominin `sert düşüşte' olduğunu  belirtti, ancak içinde bulunulan durumun resesyon...