05 / 05 / 2024

Fed faizleri 2017

Fed faizleri 2017

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmaya başlamasının, gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye akımları açısından önemli bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda olumlu bir hava estirdi!

Faizleri sabit bırakan Fed, finansal koşullardaki sıkılaşmaya ve tahvil getirilerindeki yükselişin faiz artırma ihtiyacını azalttığına dikkat çekti. Fed Başkanı Powell’ın sıkılaştırmada çok yol kat ettiklerini söylemesinin ardından borsa ve tahviller yükseldi. 

Goldman Sachs açıkladı! Fed faizleri 2024 Haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacak!

Fed faiz kararı ile ilgili kritik açıklama  ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'tan geldi. Goldman Sachs ekonomistleri Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacağını söyledi. 

Fed yöneticisi açıkladı! Faiz ne zaman düşecek?

ABD Merkez Bankası Fed faizleri yükseltmeyi sürdürürken New York Fed Başkanı John Williams, faiz oranının gelecek sene düşmeye başlamasını bekliyor.

FED faizleri arttırırsa altın ve dolar düşer mi, yükselir mi?

Piyasaların yakından takip ettiği ABD Merkez Bankası (Fed), yeni faiz kararını haziran ayında açıklandı. Peki, FED faiz arttırdığında altın ve dolar düşer mi? İşte detaylar...

Fed baskısı altına geri vites yaptırdı!

Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri sabit tutmasının ardından altın geri vites yaparak düşüşe geçti. 

Fed faizleri 25 baz puan artırdı! Altın fiyatları ve döviz kurları yükselişe geçti!

ABD Merkez Bankası politika faizini 25 baz daha artırarak son 16 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Fed’in faiz kararının ardından piyasalar hareketlendi. Ons altın 2 bin 43 seviyelerine çıkarken, euro/dolar paritesi de yükseldi.

FED, faizleri 10. kez artırdı!

ABD Federal Rezerv Bankası, bankacılık güven krizi ve enflasyon endişeleri arasında faiz kararını açıkladı ve politika faizini 25 baz puan artırdı.

Fed faiz kararı sonrası İslam Memiş’ten yeni altın tahmini geldi! “Satış için acele etmeyin”

Piyasaların merakla beklediği mart ayı Fed faiz kararı belli oldu. Banka beklentiler çerçevesinde faizleri 25 baz puan artırarak son 16 senenin zirvesine çıkardı. Yatırımcılar “Fed faiz kararı sonrası altın düşer mi, yükselir mi?” sorularına cevap ararken Ekonomist İslam Memiş'ten yeni tahmin geldi.

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

Para piyasaları Fed’in faiz kararını merakla bekliyor. Fed üyelerinden son gelen mesajlara bakılırsa, Banka’nın bu yılın ilk toplantısında faiz artış hızında vites düşürmesi bekleniyor.

'Fed faizi yüzde 5'e çıkacak ve 2023 sonuna kadar da indirmeyecek'

Fed Kasım ayında ne yapacak? Faizleri yüzde 5'e çıkarıp duracak mı? Faiz indirimi ne zaman başlayacak? Dolar karşısında zayıflayan gider finansal enstrümanlar yükselişe ne zaman geçecek? İşte iki ayrı tahmin.

ABD Merkez Bankası FED beklenen faiz kararını açıkladı! Dolar ve petrol yükselecek

ABD Merkez Bankası (FED) 4 yıl aranın ardından merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka piyasada oluşan beklentileri boşa çıkarmayarak faizleri artırma kararı aldı. FED'in kararından sonra doların küresel piyasalarda değer kazanması bekleniyor.

FED faiz toplantısı ne zaman yapılacak? FED faizleri artıracak mı, düşürecek mi?

Küresel piyasaların beklediği FED’in mart ayı faiz kararı için geri sayım başladı. FED’in faiz kararından günler önce Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde yapacağı konuşmasının metnini paylaşan FED Başkanı Powell, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Moody's, FED'in bugün faiz oranlarını artırmasını bekliyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in açıklamasında, FED'in bugün ve yarın alacağı kararla faizleri 25 baz puan artırmasını bekleniyor.

Fed faizleri 2017 Haberi

Fed faizleri 2017

Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Haberler'in yeni sayısı yayımlandı. Dergide "Hazır mısın?" temasıyla gerçekleştirilen Koç Topluluğu Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı'ndan öne çıkan başlıklar ve konuşmalara yer verildi. 


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, toplantıda yaptığı konuşmada, Topluluğun başarılarla dolu 90 yılı geride bıraktığını ifade etti.


Günümüzde aile şirketlerinin ancak yüzde 30'unun ikinci kuşağa aktarıldığını, sadece yüzde 13'ünün üçüncü kuşak aile üyeleri tarafından yönetildiğini, dördüncü kuşağı görebilen şirketlerin oranının ise yüzde 2 ile sınırlı kaldığını aktaran Koç, bugün Koç Ailesi'nin üçüncü neslinin yönetimde olduğu Topluluğun bu anlamda nadir başarılı örneklerden birini teşkil ettiğini vurguladı.


Koç, "Böylesine köklü bir geçmişe sahip olmak bize onur ve mutluluk verdiği gibi büyük sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Çünkü biz hiçbir zaman sadece bir şirket olmadık. Elde...