30 / 04 / 2024

FED kararları

FED kararları

Fed kritik toplantının ardından açıklama yaptı.ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımının da olasılıklar arasında değerlendirdiği para politikası toplantısı sona erdi.

Barış Dumankaya: FED kararları orta vadede piyasalara denge getirecek!

ABD Merkez Bankası (Fed), parasal genişlemeye son verdi. Fed, tahvil alım programını sona erdirirken, faizleri 'uzun süre' daha sıfıra yakın seviyede tutma planına sadık kalma kararı aldı.

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Küresel piyasalarda FED ve kara harekatı endişesi hakim!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü para politikası kararları öncesinde küresel piyasalar haftaya karışık bir seyirle başlarken, İsrail'in Hamas ile çatışmalarda ikinci aşamaya geçildiğini açıklaması büyük endişe yarattı.

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Küresel piyasalar Fed’in güvercin mesajlarıyla rahatladı!

Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, artan tahvil getirilerini politika kararlarını verirken dikkate alacaklarını açıkladı. Fed’in faizde durma sinyali vermesi ile risk iştahı artarken hisse senetleri yükseliyor.

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor! Merkez Bankası ve FED kararları öncesi son uyarı

Bugün Amerika Merkez Bankası (FED) ve yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarının açıklanması bekleniyor. İşte bu önemli gelişmelere dair piyasa değerlendirmesi yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in görüşleri...

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesinde temkinli seyrine devam ederken, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Küresel piyasalar Fed kararı sonrası temkinli hareket ediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini sabit bırakmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlerken, bugün de gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildi.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi!

Küresel piyasalar, ABD'de enflasyonun Mayıs ayında yavaşlamasından sonra pozitif bir seyir izlerken, Fed'in açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar da yatırımcıların odağına yerleşti.

Küresel piyasalar FED'in para politikası kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrasındaki sözle yönlendirmeler öncesi bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izliyor.

Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? Piyasaların gözü bu haberde! 

Piyasaların gözü  ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalarda. Peki Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? 

Piyasalarda son durum ne? Fed toplantısı öncesi dolar, altın ve euro fiyatları ne oldu?

Piyasalar bugün başlayacak ABD Merkez Bankası Fed’in toplantılarına kilitlenmiş durumda. İki gün sürecek toplantılardan çıkacak kararlar öncesi piyasalarda nasıl bir seyir hakim? Dolar ve euroda ilk fiyatlar ne oldu? İşte yanıtları…

Altın üstadı İslam Memiş hiç bu kadar ciddi konuşmamıştı ! Bu haberi hemen okuyun! İşte altının rekor kıracağı tarih

İvmeyi aşağılara yönelten altın için sabırsızlıkla dip seviye neresi olacak bekleniyor. Hem küçük hem de büyük yatırımcı FED kararlarının açıklanmasının akabinde altının yönünü merak ediyor. Ekonominin üstad ismi İslam Memiş merak edilen soruları cevapladı.

FED kararları Haberi

FED kararları

Açıklamadan satır başları şöyle: 


Fed faizleri yüzde 0-0,25 düzeyinde sabit tuttu. 17 komite üyesinin 15'i ilk faiz artışının 2015 yılı içinde geleceğini düşünüyor.


İstihdam toparlanıyor, işsizlik oranı durağan. Konut sektöründe gelişme gözleniyor. Ekonomik aktivite ılımlı şekilde gelişiyor. 2015


BÜYÜME TAHMİNİNİ DÜŞÜRDÜ 


2015 büyüme beklentisi yüzde 1,8-2 (Önceki: Yüzde 2,3-2,7). 2016 büyüme beklentisi yüzde2,4-2,7 (Önceki: Yüzde 2,3-2,7). 2015 işsizlik beklentisi yüzde 5,2-5,3 (Önceki: Yüzde...