09 / 05 / 2024

Fikirtepe dönüşüme bakanlık destegi

Fikirtepe dönüşüme bakanlık destegi

3 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe için iyi haber geldi. Bakanlık ruhsatları vermeye başladı. İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının en çok tartışılan bölgesi Fikirtepe'de ruhsatlar verilmeye başlandı...

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara belirli bir süre olacak şekilde ulaşım desteği vermeyi planlıyor. İşte söz konusu destek ile ilgili merak edilen detaylar...

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

KİPTAŞ, Sarıyer'de dönüşüme giriyor!

Yeni projeler için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Sarıyer'de kentsel dönüşüme giriyor. Yüzde 100 ön uzlaşı sağlanan KİPTAŞ Sarıyer projesi için hak sahipleri, sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Şanlıurfalılara müjde! Haliliye'de 4 mahalle kentsel dönüşüme giriyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 4 mahalleyi kentsel dönüşüm kapsamına aldı. İşte yeni dönüşüme ilişkin tüm detaylar...

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Avcılar Merkez'de kentsel dönüşüm krizi: Dönüşüme karşı çıkan mülk sahiplerine pankartlı tepki!

Avcılar'da 4 katlı binada, 3 daire sahibinin kentsel dönüşüme engel olmasına tepki gösteren binadaki diğer sakinler, "Bu binanın yıkılıp yenilenmesine engel olan içinde oturan ve 35 yıllık sağlam olduğunu iddia eden 3 daire sahibidir" yazan bir pankartı binaya astı. İşte ayrıntılar...

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

Kentsel dönüşüme yeni destek: Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini açıkladı. Söz konusu pakette 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak.

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Türkiye'nin acil dönüşüme ihtiyacı var!

Eski evlerin yıkılarak yeni ev inşa edilmesinin kolay olmadığını söyleyen Çelikmen Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çelik, Türkiye'nin acil kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 

KİPTAŞ'tan kentsel dönüşüme 1 milyar TL yatırım!

İstanbul'da 300 bin konutun kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Dönüşüme yeni model geliştiren KİPTAŞ çalışmalar dahilinde 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptı. 

Fikirtepe dönüşüme bakanlık destegi Haberi

Fikirtepe dönüşüme bakanlık destegi
3 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe için iyi haber geldi. Bakanlık ruhsatlan vermeye başladı İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının en çok tartışılan bölgesi Fikirtepe'de ruhsatlar verilmeye başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, harçlarını yatıran müteahhitlerin ruhsatını 14 Şubat'ta alacağını belirtmişti. Bölgede ön projesi onaylanan firmalar, harçlarını yatırarak ruhsatlarını almaya başladı. 

50 bin konut İstanbul Kentsel Dönüşüm Müdürü Bülent Babaoğlu başkanlığındaki ekip mesai saati bitmesine karşın çalışmalarına geç saatlere kadar devam etti. Bölgede 55.5 bin metrekare alanda 4 proje yapmaya hazırlanan Teknik Yapı 11.504 metrekarelik alan için ruhsat onayını aldı. 
İlk etapta 650 konut inşa edeceklerini söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, toplamda 3 bin konut hayata geçireceklerini ifade etti. Fikirtepe'de 50 bin metrekare alanda 2...