05 / 05 / 2024

Fikirtepe yürüşüyüşü olacak mı

Fikirtepe yürüşüyüşü olacak mı

Fikirtepe'de FİDEM tarafından organize edilen 1 Şubat 2015 Pazar günü yapılacak protesto yürüyüşüne bölgedeki diğer iki dernek karşı çıktı. Peki o dernekler hangileri? Fikirtepe'deki üç kentsel dönüşüm derneğinden ikisi bu yürüyüşe neden katılmıyor?

Evde bakım maaşları için son 6 saat! Hesaplara 7 bin 608 TL yatırılıyor! Kaçırmayın!

Pek çok kişinin merakla beklediği evde bakım maaşları bugün itibarıyla hesaplara yatırılmış olacak. Söz konusu maaşlar gelen zamla birlikte 5 bin 97 TL'den 7 bin 608 TL'ye yükseltilmişti.

Konya'nın en büyük AVM'si olacaktı! Çürümeye terk edildi! İşte nedeni...

2016 yılında Yeni İstanbul Yolu Caddesi üzerinde “Konya'nın en büyüğü olacak” iddiasıyla temeli atılan ve hemen çalışmalara başlanılan AVM projesinde 7 yıldır dal kıpırdamıyor. 

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

Bakan Uraloğlu açıkladı: 5G'ye geçişte yol haritası 2024'te duyurulacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gelecek yıl 5G'ye geçiş planını kamuoyuyla paylaşmayı hedeflediklerini söyledi. Öncelik 'yerli ve milli' ürünlerde olacak.

Kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı? Aynı binada bir daire 13 bin, diğeri 3 bin lira!

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse bile sorunun giderek büyüyeceğine vurgu yaptı. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı?

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrali kurulması için ön lisans sürecinin tamamlandığını belirterek, “İlk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. Bu rakam katlanarak yükselecek” dedi.

Avrupa'nın en büyüğü olacak! Kritik gün geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kapasitesi genişletilerek Türkiye'nin en büyük doğal gaz deposu olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin, bugün açılacağını duyurdu.

Emeklilikte yaşa takılanlar için kritik yaş detayı! EYT'de yaş sınırı kaç olacak? Peş peşe açıklanıyor!

EYT düzenlemesinde kar ve zarar hesabı son günlerde sık sık gündeme geliyor. Peki EYT düzenlemesinde yaş sınırı nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

Bakan Bilgin açıkladı! Emeklilikte yaşa takılanlar için EYT yaş sınırı, şartı olacak mı?

"EYT yaş sınırı, şartı olacak mı?" sorusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasıyla netleşiyor.

Emekli ve memurların ek ödeme hesaplamalarında büyük deprem! Hemen peş peşe hesaplanan ek ödeme tutarına göz atın!

Emekli ve memurların ek ödeme hesaplamalarında büyük deprem yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ücretlilerin, kendi hesabına çalışanların, emekli aylıklarının 2023 Ocak-Temmuz aylarında önceki altı aylık enflasyon tahmini dikkate alınarak artırılmış olacak...

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

İzmir Buca Metrosu'nda çalışmalar başlıyor!

İzmir'in Buca ilçesinde hayata geçirilecek Buca Metrosu için ihale süreci başlıyor. 1 milyar Euro’yu aşan bütçesiyle kent tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olacak Buca Metrosunun ihalesi 28 Mayıs'ta yapılacak.

Balat'taki Khorenyan Ermeni İlkokulu kültür merkezi olacak!

1816 yılında Balat'ta yapılan ve 1866 yılında Khorenyan Ermeni İlkokulu’na dönüştürülen tarihi taş bina, hayata geçirilmesi planlanan restorasyon sonrasında kültür merkezi olarak kullanılacak.

Fikirtepe yürüşüyüşü olacak mı Haberi

Fikirtepe yürüşüyüşü olacak mı


Fikirtepe Dumlupınar Eğitim ve Merdivenköy Mahalleleri Derneği (FİDEM) tarafından organize edilen 'Fikirtepe yürüyüşü'ne semtteki Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nden sonra Fikirtepe Derneği de karşı çıktı. 


Kadıköy'deki Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde inşaat firmalarıyla anlaşan 21 ada temsilcisi, kentsel dönüşüme ilginin yetersizliği ve kamulaştırma sürecindeki yavaşlığı protesto etmek için Mandıra Caddesi boyunca yürüyüş ve basın açıklaması yapma kararı almıştı.


Fikirtepe kentsel dönüşüm için sokağa çıkıyor! Haberimiz için tıklayın!


İlk itiraz Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nden!


FİDEM'de gerçekleşen toplantının ardından alınan karara ilk itiraz, Yasin Bektaş'ın başkanı olduğu Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nden geldi. Dernek, vatandaşların ve üyelerinin talepleri doğrultusunda dernek avukatlarından İsmail Can ve Mete Can' ın da katılarak vatandaşların sorularına yanıt verdiği bir istişare toplantısı düzenledi. 


Fikirtepe ve Çevresi Kentsel...