29 / 04 / 2024

Fikirtepeliler Bakanlık İl binasında toplanıyor

Fikirtepeliler Bakanlık İl binasında toplanıyor

Fikirtepe'de mağdur konumda bulunan imza atmış veya atmamış vatandaşlar öncülüğünde başlatılan bir eylem hazırlığı daha yapılıyor. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda pazartesi öğlen saat 12:30 da Bakanlık İl binasında toplanılıyor.

Devlet Memuru olmak isteyenler dikkat: Bakanlık 7.158 personel alımı yapacak!

2024 yılında birçok kamu kurumu ve Bakanlık eksik kadrolar için personel alımı hazırlığı yapıyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı 7.158 personel alımı yapılacağını duyurdu. 

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Evlerin artık en büyük sorunlarından biri. Vatandaşın ödeyemeyeceği seviyede zam geliyordu. Bakanlık harekete geçti

Evlerin artık en büyük sorunlarından biri site aidatları. Aidatlara öyle zamlar geliyor ki vatandaşların ödeyemeyeceği seviyelere çıkarılıyordu. 3 Bakanlık konuyu çözmek için harekete geçti.

Aidatlara fahiş zam yapan site yöneticilerine karşı bakanlık ne yapıyor? Davalar açılacak mı?

Asgari ücretin artması site yöneticilerinin de aidatlara ara zam yapmalarına bahane oldu. Fahiş zam yapan yöneticiler bu fırsatçılığın bedelini dava yolu ile ödeyecek. Vatandaşı çileden çıkaran bu durum, site yöneticilerine büyük ders olacak. İşte Bakanlık’tan gelen o yaptırım…

Aile Destek Programı 2023 Temmuz'da bitiyor diye üzülmeyin, bakanlık şimdi de vatandaşlık maaşı verecek! Kaçırmayın!

Aile Destek Programı 2023 Temmuz'da bitiyor diye üzülmeyin, bakanlık şimdi de vatandaşlık maaşı verecek... Bu maaşı kaçırmayın...

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

130 bin memur alınacak! Hangi Bakanlık ne kadar memur alacak? İşte memur alımı yapacak Bakanlıklar ve başvuru şartları!

Hükümet seçim öncesi 130 bini aşkın personel alımı yapacağını duyurdu. Milyonlarca memur adayının heyecanla beklediği personel alımları; Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı kontenjanları için gerçekleştirilecek. İşte detayları…

18 ay boyunca hesaplara 3.500 lira yatacak! Bakanlık peş peşe açıkladı! Başvurana her ay veriliyor! İl il tam liste...

Kentsel dönüşüm kira yardımları ile ilgili geçtiğimiz günlerde önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. 18 ay boyunca hesaplara 3.500 lira yatacak! Bakanlık peş peşe açıkladı! Başvurana her ay veriliyor! İl il tam liste...

Bakanlık'tan resmi açıklama! Tam 100 milyar lira!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem felaketinin ardından Bakanlık tarafından sağlanan destekler ile bu alanda alınan tedbirleri 46 başlık altında açıkladı.

 Bakanlık başvuran her hesaba 4.336 TL yatırıyor! Bu habere hemen bakın

Evde bakım maaşı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 2023 yılı asgari ücrete ve memur maaşlarına yapılan zamlardan sonra Bakanlık tarafından her ay ödenen evde bakım ödemeleri de zamlardan nasibini aldı. peki 2023 yılı evde bakım ücretleri ne kadar oldu? 

Bakanlık’tan müjdeli haber! Nihayet otomotiv sektöründeki dengesizlikler ortadan kalkıyor! Sektör çok rahatlayacak!

Sıfır kilometre araç satışlarında kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarına yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan önemli bir hamle geldi. Bakanlık, sıfır araçta stokçuluk ve haksız fiyat artışın için 39 ile; 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışına yönelik inceleme başlatıldığı

Bakanlık az önce duyurdu! 76 ilde 500 lira para ödemesi yapılacak? Peki bu parayı kimler nasıl alacak?

Duyan duymayan kalmasın! Bakanlık açıklaması az önce geldi. Türkiye genelinde 76 şehirde 500’er TL para ödemesi yapılacak. Peki bu ödemeyi kimler neden alacak? İşte ayrıntılar…

Fikirtepeliler Bakanlık İl binasında toplanıyor Haberi

Fikirtepeliler Bakanlık İl binasında toplanıyor

4. yılına girilen  Fikirtepe Kentsel Dönüşümsüzlük sürecinde her ne kadar iyi niyetli bazı girişimler ve uygulamalar yapılmış olsa bile işin başından beri söyleye geldiğimiz aşağıdaki eksiklikler her seferinde nedense es geçilmiştir.


En son bakanlığın yaptığı kamulaştırma açıklamasında dahi bu konular gündeme dahi alınmayarak pansuman tedbir ve söylemlerle geçişitirilmeye çalışıldığı görülmektedir.


Bu eksikliklerin giderilmemesi insanlarda imza atan atmayan ayrımı yapılmaksızın ciddi tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaktadır.


Fikirtepelilerin haklı olduğu tartışmasız kesin olan aşağıdaki yazılı talepleri kabul edilene kadar ilki bu pazartesi olmak üzere zamanla Bakanlık il binası ve Ankara seçeneklerini de işleterek yazılı , görsel eylem yapma kararı almış bulunuyorlar. 


Bu hususta Fikirtepeliler 02.02.2014 Pazartesi öğlen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir basın bildirisi  okuyacaklar. 


İmza atan atmayan tüm fikirtepe Mağdurları olarak tüm...