07 / 05 / 2024

Finansal kiralama sektörü

Finansal kiralama sektörü

Finansal kiralama sektörünün kalbi bu yıl İstanbul’da atacak. Amembal Associates tarafından düzenlenen " Operasyonel Kiralama Konferansı " Asseco SEE Teknoloji sponsorluğunda 20 – 21 Kasım 2014 tarihlerinde, İstanbul Divan Hotel'de gerçekleştirilecek.

Emlak sektöründe devrim niteliğinde yeni model! Gayrimenkul alım-satım ve kiralama artık daha kolay olacak!

Versity, gayrimenkul sektörünün, dünya çapında  tahmini olarak 4 ila 6 milyon arasında profesyoneli olmasına rağmen dijital dönüşüm anlamında yeniliklere ayak uyduramaması karşısında sektörün modernleşip dijitalleşmesi için özel bir iş modeli geliştirdi.

Tasarruf Finansman sektörü 8 yılda yüzde 854 büyüdü! Sözleşme tutarı 106 milyar TL’ye ulaştı! 

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Sektörü ile İbn Haldun Üniversitesi, ‘Tasarruf Finansman Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kurulmasına ilişkin protokole imza attı. İşte ayrıntılar...

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

Reel sektörün finansal risklerine dikkat! Şartlar böyle giderse şirketler küçülmek zorunda kalacak!

Seçim öncesi ekonomideki tablo hiç de iç açıcı değil. Başta KOBİ’ler olmak üzere şirketler yüksek kredi maliyetleri nedeniyle finansmana erişmekte sıkıntı yaşarken, yurt içi ve yurt dışı konjonktürün iyileşmemesi halinde reel sektörü zor günler bekliyor.

Araç kiralama sektörünün önlenemez büyümesi

Pandemiyle birlikte neredeyse yüzde yüzlere varan oranda daralan araç kiralama sektöründe salgından sonra yaşanan büyüme, yaşanan olumsuzluklara rağmen oldukça dikkat çekici.

Gayrimenkul sektöründe online teknoloji dönemi!

Koronavirüs salgını ile beraber gayrimenkul sektöründe dijitalleşme hız kazanmaya başladı.  Son zamanlarda alıcıların yüzde 89'u kiralama ve satın almalarını online gerçekleştiriyor. 

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler!

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümle ilgili finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimine destek olmak üzere oluşturduğu ürünlere her geçen gün yenilerini ekleyen Emlak Katılım, Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirdi.

ABD'de gayrimenkul sektörü düşüşe geçti!

ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM), tarafından açıklanan verilere göre; ülke genelinde Haziran ayında gayrimenkul ve kiralama sektörü gerileme kaydetti.

İş Finansal Kiralama'dan 200 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

İş Finansal Kiralama'nın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla satışa sunduğu 200 milyon TL nominal değerli, 120 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamamlandı.

Ofis kiralama sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Pandemi nedeniyle birçok ofis çalışanı uzaktan çalışma sistemine geçti. Bu durum ile kuşkusuz ofis kiralama sektörünü büyük ölçüde etkiledi. Peki, ilerleyen günlerde ofis kiralama sektörünü neler bekliyor?

Garanti Finansal Kiralama'dan 1 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Garanti Finansal Kiralama'nın yurtiçinde 1 milyar Türk Lirası tutarına kadar, kira sertifikalarının yurtiçinde tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara  satılmak üzere hamiline olarak çıkarılması, piyasa koşullarına bağlı olarak kira sertifikalarının sabit ve/veya değişken getirili olarak ihraç edil

Şeker Finansal Kiralama'dan 37 milyon TL'lik bono ihracı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 54 gün vadeli iskontolu 37 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracı tamam...

Finansal kiralama sektörü Haberi

Finansal kiralama sektörü

Dünya çapında önemli bir yere sahip olan Amembal Operasyonel Kiralama Konferansı üçüncü kez konuklarını İstanbul’da ağırlayacak. Yeni nesil operasyonel kiralama çözümlerinin kurumların iş süreçlerine nasıl etki edeceği, ne tür faydalar yaratacağı konularının ele alınacağı konferansta, operasyonel kiralama alanındaki yeni eğilimlerin yaratacağı katma değerlere de odaklanılacak. Asseco SEE sponsorluğunda gerçekleşecek konferansın, dünya genelindeki bankacılık ve finans sektörü temsilcilerini bir araya getirmesi, sektör ihtiyaçlarının ve beklentilerinin tartışılabileceği bir ortam yaratması hedefliyor.


Operasyonel kiralama, ekonomiye ve kurumlara önemli katkılar sağlayacak


İşletmelerin kuruluş ve büyüme süreçlerinde yatırımlarını yapmaları için ihtiyaç duydukları orta vadeli finansman yöntemlerinden birisi olan operasyonel kiralama, yeni yasal düzenleme ve son yıllarda giderek artan rekabetle birlikte ürün çeşitliliği açısından önemli bir ivme kazanmıştır.


Finansal kiralama alanında 25 yıllık deneyime sahip Asseco SEE, operasyonel...