01 / 05 / 2024

Fitch Türkiye enflasyon

Fitch Türkiye enflasyon

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, bugün yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye tahminlerini açıkladı. Fitch, 2016 yılı için yüzde 2,9 olarak belirlediği GSYH büyüme tahminini 2017 için yüzde 3,1'e, 2018 için de yüzde 3,5 olacağını kaydetti.

Bir evin satış süresi Türkiye'de 60 günden 86 güne, İstanbul'da 61 günden 91 güne çıktı!

Yüksek faiz, enflasyon, döviz kurları sebebiyle azalan konut talebi, geri dönüş sürelerinin Türkiye'ye oranla daha kısa olması ve yüksek kira getirisi nedeniyle yurt dışını tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 60 eşiğini aştı ve yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Dolar yukarı yönlü hareket ederken euro bugün ne kadar oldu? 3 Ekim Salı e

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

BofA, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti!

Bank of America Securities (BofA) ekonomistleri, Türkiye'ye ilişkin olarak paylaştıkları raporda enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize ederek 14 puan yükseltti. Dolar için de 31 TL'yi öngördü.

Fitch Türkiye enflasyon Haberi

Fitch Türkiye enflasyon


Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, bugün yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye tahminlerini açıkladı. Fitch, 2016 yılı için yüzde 2,9 olarak belirlediği GSYH büyüme tahminini 2017 için yüzde 3,1'e, 2018 için de yüzde 3,5 olacağını kaydetti.


Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, Küresel Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye ekonomisine ilişkin beklentilerini yayınladı.


Doların TL karşısında, 2016 yıl sonunda 3,35 olacağını öngören kuruluş, 2017 için 3,43, 2018 için ise 3,50 seviyesinde olacağı tahmininde bulundu. Ayrıca Fitch, Türkiye'de enflasyon tahmini 2016'da yüzde 7.3, 2017'de yüzde 7.7 oldu.



Yeni...