09 / 05 / 2024

Fitch Türkiye Son dakika

Fitch Türkiye Son dakika

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, Türkiye ekonomisinin özellikle yılın ikinci yarısından sonra hız kazanacağını ve büyümenin 2021'de yüzde 3.5 seviyesinde olmasının beklendiğini aktardı.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasite oranı yükseliyor

Türkiye, son senelerde doğal gaz arz güvenliği için LNG terminalleri ve FSRU devreye alırken, depolama kapasitesi ise 2028 yılı sonuna kadar mevcut 5,8 milyar metreküpten 13,4 milyar metreküpe çıkarmayı istiyor.

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

One Clapham Junction'ın son etabı 'The Arrival' Türkiye'ye özel fiyat ve sınırlı sayıda daire avantajıyla satışta!

One Clapham Junction’ın merakla beklenen son etabı 'The Arrival' 3 Kasım Cuma günü Four Seasons otelde düzenlenen basın toplantısından sonra Türkiye’ye özel avantaj ve fırsatlarla satışa çıktı. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon uyarısı! Kimseyle paylaşmayın!

Bankalar emeklilere promosyon ödemeleri yapaya devam ediyor. Bankadan bankaya değişen promosyon ödemeleri emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon ile ilgili açıklama geldi.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Son dakika! Türkiye peş peşe sallandı!

Türkiye'de peş peşe deprem yaşandı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre Bingöl'ün Sarıbudak ilçesi ve Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 4.2 şiddetinde depremler meydana geldi...

Fitch Türkiye Son dakika Haberi

Fitch Türkiye Son dakika

Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, Fitch’in Türkiye’de enflasyonun 2021 sonunda yüzde 10.5, 2022 sonunda ise yüzde 9.5 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini aktardı.

EBRD’DEN 1.7 MİLYAR EURO

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası da (EBRD) Türkiye finansmanını 2019’daki 1 milyar eurodan 2020’de 1.7 milyar euroya yükselttiğini bildirdi. 2019’da 35 projeye, 2020’de toplam 33 projeye finansman sağlandı. 

Fitch Türkiye'nin kredi notunu teyit etti!

Fitch Ratings: Küresel pandemi etkisinin ardından Türkiye büyümesini...