29 / 04 / 2024

fiyatlar zamlanmadan konut yatırımcısı harekete geçmeli

fiyatlar zamlanmadan konut yatırımcısı harekete geçmeli

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uyan "Konut edinmeyi planlayanlar açısından fiyatlar zamlanmadan karar alıp yatırım yapılması gereken bir dönem içindeyiz. Bugünden yarını görüp yatırım yapanlar kazanacaktır" dedi.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Konutta derin kriz! Fiyatlarda yaşanan artış mülksüzleştirmeye yol açıyor, emekçi ev alamıyor!

Konut satışlarının düşmesi ve fahiş fiyatların konut krizini daha da derinleştiğine dikkat çeken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, konut krizinin insani bir krize dönüşmek üzere olduğunu belirtti.

Ucuz fiyata konut almak isteyenlere piyango vurdu! 1.20 faizle konut kredisi geliyor! 

Türkiye'de artan konut fiyatları, banka konut kredi faizlerindeki yüksek faizlerden sonra ev almak neredeyse imkânsız hale geldi. Gündemde kamu bankalarının 1.20 faizle konut kredisi verileceği iddia ediliyor. İşte detaylar...

Konut fiyatlarında ipin ucu kaçtı! O ilde ev fiyatları Miami'yi geçti!

Türkiye'de ekonomik krizle beraber 'barınma' sorununu büyük sorun olmaya başladı. Pandemi dönemiyle birlikte artan konut fiyatları ve konut kiraları vatandaşın gelirini aşmaya başladı. Konut fiyatları öyle arttı ki, o ilde ev fiyatları Miami'yi geçti...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Ayçiçek yağına rekor indirim! Marketlerde ayçiçek yağı rekabeti! Stoklar erimeden alın! 15 Ocak 2023 fiyat listesi…

Ayçiçek yağına gelen indirim haberleri sosyal medyayı salladı. Marketlerde adeta ayçiçek yağı savaşı başladı. Stoklar erimeden ve fiyatlar zamlanmadan alın. İşte ayçiçek yağı fiyatları…

Ev fiyatlarında konut kredisi paketi fırsatçılığı! Fiyatlar anında katlandı! 

Ev fiyatlarında konut kredisi paketi fırsatçılığı anında başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faizli konut kredisi uygulamasını açıklamasından sonra, bazı konutların fiyatları fırladı.

Fiyatlar zamlanmadan klimanızı seçin! İşte Arçelik klima modelleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Yaz dönemi zamlanacağı düşünülen klimalar için ihtiyacı olanlar şimdiden harekete geçti. Arçelik klima modelleri ve Mart 2022 güncel fiyat listesini yazımızda bulabilirsiniz…

Fahiş konut fiyatları arsalara olan talebi artırdı!

Yükselen fiyatlar sebebiyle konut alma hayalini erteleyen kişiler arsalara yöneldi. En çok rağbet gören yerler ise İstanbul Esenyurt, Tekirdağ Çerkezköy ve Çorlu civarları oldu.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi artıyor!

Konut fiyatları ve konut satışlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Böyle bir kar hiçbir yatırım aracında yok" dedi.  

Konutta kampanya beklentisi!

İnşaat girdi maliyetlerindeki fahiş yükselişlere müteahhitlerden tepki gelirken, yükselen ev fiyatları da konut sahibi olma hayali kuran vatandaşı bu hayalinden giderek uzaklaştırıyor. Ev almak için faiz indirimini bekleyen bir kitle bulunuyor.

Almanya'da kiralara 3 yıl zam yapılmasın önerisi!

Almanya’da yükselen kira fiyatları ve konut sorunu seçim kampanyalarında konuşuluyor. Bavyera Adalet Bakanı Georg Eisenreich (CSU) ile İmar Bakanı Kerstin Schreyer (CSU), konut satışlarından sonra kiralara 3 sene boyunca zam yapılmasının yasaklanmasını talep etti. 

fiyatlar zamlanmadan konut yatırımcısı harekete geçmeli Haberi

fiyatlar zamlanmadan konut yatırımcısı harekete geçmeli

Dolar kurunda son dönemde yaşanan artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşlarından, ev almayı planlayan vatandaşlara fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeleri tavsiyesi geldi. 


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin tamamına yakını yerli üretim olduğu için döviz fiyatlarındaki artışın gayrimenkul üretim ve satışına etkisinin dolaylı olduğunu belirterek, "Dövizde son zamanlarda yaşanan artışın gayrimenkul üzerindeki dolaylı etkisi yüzde 4'ü geçmemektedir" dedi.

Normal şartlarda gayrimenkul sektörünün eylül ayında piyasanın canlanmasını beklediğini anımsatan Durbakayım, şunları kaydetti:

"Genel seçim sonrası hükümetin kurulamaması, Kurban Bayramı nedeniyle yaz tatilinin 2 hafta uzaması gibi etkenlerle piyasanın canlanma beklentisi kasım ayı sonuna ötelendi. Eğer süreç normal şartlarında devam etseydi, yani hazirandan sonra hükümet kurulsaydı yüzde 20'le ulaşan zamların fiyatlara...