09 / 05 / 2024

forbes türkiye yazıları

forbes türkiye yazıları

Forbes dergisi Türkiye ekonomisi hakkında yazı yayınladı. "Türkiye'nin balon ekonomisi için en kötüsü neden halen önümüzde" başlıklı yazıda bu dönemde tüketim ve inşaatta büyük patlama yaşandığındı, AVM, gökdelen ve mega altyapı projeleri yapıldığına dikk

Türkiye'nin en zenginleri listesi değişti! Hangi patron liderliği kime kaptırdı?

ABD iş dünyası dergisi Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 ismini açıkladı. Peki hangi patron liderliği kime kaptırdı?

Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı! Bakın ilk üçte hangi şehir var!

Finans, yatırım, endüstri ve pazarlama ağırlıklı konular içeren dünyaca ünlü Forbes dergisi, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı. Bakın ilk üçte hangi şehir var...

Katar şirketlerinden Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen Türkiye-Katar Ticaret Heyeti ve ikili iş görüşmeleri Katar'ın başkenti Doha'da yapıldı.

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, tüm çalışmalarını Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla yaptıklarını söyledi. Gültepe, "2026 bu hedef çerçevesinde ilk ciddi sınavımız olacak” dedi.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

Türkiye’nin mal ihracatı 2022'de 254 milyar dolara çıktı!

TİM İhracatın Şampiyonları ödül töreni İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, "Mal ihracatımızı 169 milyar dolardan 254 milyar dolara çıkardık” dedi.

Almanya, Türkiye'den 5 bin işçi alacak; Maaşlar 40 bin euro ile 100 bin euro arasında değişiyor

Almanya, eğitmenler, yazılımcılar ve mühendisler gibi mesleklerde yaklaşık 2 milyon açık pozisyonla karşı karşıya. Bu nedenle, Türkiye'deki yetenek havuzuna başvurarak bu açığı kapatmaya çalışıyor. Almanya, yıl sonuna kadar 5 bin kişiyi ülkeye getirerek kritik görevlerde istihdam etmeyi planlıyor.

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.

Türkiye’den tarihi inovasyon atağı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) yaptığı açıklamada, 2022 Küresel İnovasyon Endeksi bugün açıklandı. Türkiye’de bu endekste de yer aldı.

Türkiye ihracatta yeni rekorlara koşuyor! Türkiye Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi!

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’de son 12 ayın tamamında aylık ihracat rekorunu kırdık diyerek ihracat rakamlarındaki iyileşmeyi vurguladı. Önümüzdeki günlerde 250 milyar dolar hedefi yakalayacaklarını söyledi.

Duymayan kalmasın Hyundai IONIQ 5 Türkiye satışlarına hazır

Hyundai IONIQ 5, artık Türkiye satışları için gün sayıyor. Merakla beklenen modelin yenilikçi yanıyla öncü olması bekleniyor. Tıpkı tasarımında ilham alınan Pony gibi...

Financial Times'dan çok konuşulacak 'Türkiye' yazısı!

Financial Times, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili Gideon Rachman imzasını taşıyan kritik bir analiz yayınladı.

forbes türkiye yazıları Haberi

forbes türkiye yazıları

Amerikan Forbes dergisi Türkiye ekonomisi hakkında detaylı bir yazı yayınladı. Forbes yazarı Jesse Colombo tarafından kaleme alınan makalede Türkiye ekonomisinin son yıllardaki büyümesinin tehlikeli bir balona evrildiği belirtilirken "Dünya halen Türkiye'nin balon ekonomisinin yarattığı tehlikenin farkında değil. Türkiye'nin balon ekonomisi için en kötü senaryo halen önümüzde" diye yazdı.2002'den beri Türkiye ekonomisinin neredeyse dörde katlandığı belirtilen "Türkiye 'nin balon ekonomisi için en kötüsü neden halen önümüzde" başlıklı yazıda bu dönemde tüketim ve inşaatta büyük patlama yaşandığındı, sayısız AVM, gökdelen ve mega altyapı projeleri yapıldığına dikkat çekildi.Yazıda Türkiye ekonomisinin balonunun birçok gelişmekte olan ülke gibi 2008 küresel finans krizinin ardından 2009'da şişmeye başladığını belirten Jesse Colombo krizden sonra ABD, Avrupa ve Japonya tarafından dünyaya sıcak para akışı sağlandığı, bu sayede Türkiye'nin...