18 / 05 / 2024

"G" işareti tanımı

"G" işareti tanımı

Yapı malzemelerine iliştirilen "G" işareti nedir? Söz konusu "G" işareti ne anlam ifade ediyor? Merak ediyorsanız, yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demirleri 30 Nisan 2024 tarihinden sonra satışa konu edilemeyecek. Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Seat’tan müjde üstüne müjde! İbiza ve Arona’dan sonra Tarraco’ya da zam gelmedi!

Seat’tan müşterilerine eylül ayında peş peşe müjde geldi. Seat, eylül ayında güncellediği fiyat listelerine göre İbiza ve Arona’nın ardından Tarraco modeline zam yapmadı.

Mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Tarımsal destekler ne zaman yatacak? Mazot gübre destek ödemesinde son dakika! 

Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere verilen mazot gübre desteğindeki son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Peki mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Tarımsal destekler ne zaman yatacak?

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

Yüksek enflasyon nedeniyle bilançoları şişen ve KOBİ olmaktan çıkan şirketler, yeniden bu tanım içerisine alınırken bu kapsamda olmayan bir çok şirket de KOBİ unvanı kazandı. Gözler, bankaların kredi verme konusunda nasıl bir bilanço tanımı yapacağına çevrildi.

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında belirleyici bir adım atıldı. KOBİ'leri düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirilerek yenilendi. 

İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! Tam 3 bin 249 güvenlik personeli alınacak!

Ekonomik zorlukların yaşanmasıyla birlikte artan işsizlik ülke gündeminde yer alan konulardan biri. İŞKUR’dan atılan istihdam adımı sayesinde Türkiye’de pek çok kişinin iş arayışına çözüm olacak. İŞKUR’dan gelen müjdeli habere göre tam 3 bin 249 güvenlik personeli alımı yapılacak.

Halkbank'tan müşterilerine yönelik çok önemli bir açıklama! Halkbank müşterileri dikkat

Halkbank'tan müşterilerine yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Banka, önümüzdeki günlerde müşterilerin bazı detaylara dikkat etmesi gerektiği belirterek önemli bilgiler verdi.

Ekonomist Selçuk Geçer doların geleceği seviyeleri adım adım açıkladı! Bu rakamları görenlerin feleği şaştı! Acil bakın

Ekonomist Selçuk Geçer, doların geleceği seviyeleri adım adım açıkladı. Bu rakamları görenlerin feleği şaştı! Acil bakın! Dolar ne kadar olacak?

Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Hemen kimlik numaranızla bakın! 

'Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak 2023?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Hemen kimlik numaranızla bakın! 

Çiftçiler dikkat! Ziraat Bankası mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteğinde Ocak depremi! 

Milyonlarca çiftçinin merakla beklediği Ziraat Bankası mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteğinde Ocak depremi! Şimdi bakın!

Gram altın için rakam sil baştan değişti! Tüm bildiklerinizi unutun! Yatırımcıların gözleri yuvalarından fırlayacak! 

Altın fiyatları yeni yılla birlikte rekor denemelerine devam ediyor. Altın fiyatları için verilen rakamlardan sonra gram altın için rakam sil baştan değişti. Tüm bildiklerinizi unutun! Yatırımcıların gözleri yuvalarından fırlayacak! 

2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçilere son dakika şoku! Hemen kontrol edin! 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere sağlanan mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. 2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçilere son dakika şoku! Hemen kontrol edin! 

"G" işareti tanımı Haberi

"G" işareti nedir?

27270 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik kapsamında "G" işaretine ilişkin hükümlere yer veriliyor. Buna göre yapı malzemelerine "G" işareti iliştirilerek, yapı malzemelerinin AB Komisyon Kararları çerçevesinde öngörülen uygunluk teyit sistemine göre yapılacak uygunluk teyidi doğrultusunda piyasaya arz edilebilmeleri sağlanıyor.


Konu ile ilgili hükümler yukarıda bahsi geçen yönetmelik kapsamında 10. maddede şu şekilde açıklanıyor;


"G" işareti       

MADDE 10 – (1) Bu Yönetmelik ile “G” işareti iliştirilerek piyasaya arz edilmeleri gerektiği belirlenen yapı malzemelerinin AB Komisyon Kararları çerçevesinde öngörülen uygunluk teyit sistemine göre yapılacak uygunluk teyidi doğrultusunda piyasaya arz edilebilmeleri için, Ek-1 (A)’da yer alan “G” işareti ile birlikte Ek-1 (B)’de yer alan “G” Uygunluk Belgesi ve/veya Ek-1 (C)’de yer alan “G” Uygunluk...