03 / 05 / 2024

Galaport projesi turizm

Galaport projesi turizm

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un oteli bakanlık masasında!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a ait Ersoy Otelcilik Şirket’nin Bodrum’da hayata geçirmek istediği ‘Maxx Royal Bodrum Otel’ projesi 18 Nisan’da toplanacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nda ele alınacak.

Muğla Milas'a 547 milyon 785 bin liralık yeni otel! Loft İasos Turizm Konaklama tesisi içim start verildi!

Gökliman Yatırım İnşaat tarafından Muğla İli, Milas İlçesi, Kıyıkışlacık Mahallesi, Zeytinlikuyu Mevkii sınırlarında içerisinde 52 bin 21 metrekarelik alanda “Loft İasos Turizm Konaklama Tesisi” projesi için start verildi.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Özgüneş Turizm'den Antalya'ya 112 milyon 671 bin TL'lik otel yatırımı!

Özgüneş Turizm ve Tic. A.Ş Antalya'ya turizm konaklama tesisi projesi için düğmeye bastı. Manavgat ilçesinde hayata geçirilecek olan proje 112 milyon 671 bin TL'ye mal olacak.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

Vaat Holding, Suudi Arabistan'daki konut projesi için düğmeye bastı!

İnşaat, turizm, gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Vaat Holding, Suudi Arabistan üzerinden yurt dışı açılımını genişletecek. İlk etapta Suudi Arabistan’da bir konut projesi yapacak olan Grup, gıda alanında da süt ve ayrıca, salça fabrikası kuracak.

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

Akfen GYO Yalıkavak villa projesi için sözleşme imzalayacak! 

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Muğla Yalıkavak'ta yer alan arsasında villa projesi hayata geçirecekç. Şirket, bu proje için Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ile maliyet+kâr inşaat sözleşmesi imzalanmasına ilişkin karar aldı. İşte ayrıntılar...

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

Edirne Metro Hotel Apartments projesi için imzalar atıldı!

Avrasya GYO ve Metro Turizm arasında Edirne yer alan 19.532 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde "otel-ofis-dükkan" alanlardan oluşacak Metro Hotel Apartments projesi için "Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi'' imzalandı.

Ankara Vera Point projesi geliyor! Yeni proje!

Çelikoğlu Kuyumculuk İnşaat ve Turizm Sanayi Ticaret LTD. ŞTİ.'nin Ankara'da hayata geçireceği yeni projesi Vera Point için ÇED süreci başladı.

Galaport projesi turizm Haberi

Galaport projesi turizm

Türkiye'nin kruvaziyer turizminden aldığı pay her yıl yüzde 7 düşüyor. Bundaki en büyük etken ise Türkiye'de yeterli sayıda limanların olmaması gösteriliyor. Dünyanın en büyük cruise turu şirketi ABD'li Royal Caribbean'ın Türkiye Genel Müdürü Bülent Tatlav, İstanbul'a yapılması planlanan Galaport'un tamamlanmasıyla birlikte kruvaziyer turizminin yüzde 100 büyüyeceğini söyledi. Şirketin hedefleriyle ilgili bilgileri paylaşan Tatlav ile Türkiye kruvaziyer turizmini konuştuk. 


 2014 nasıl geçti? 2015 nasıl gidiyor? 

Başarılı bir yıl geçirdik. Bir önceki yıla oranla yüzde 15 büyüdüğümüz 2014'te 4 bin 500 kişiyi tatile çıkardık. Bu yıl hedefimiz 6 bin 500'ü yakalamak. Şu anda hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Erken rezervasyonda geçen yıla oranla yüzde 30'luk artış kaydettik. 


 Sektörde kaçıncı sıradasınız? 

Dünyanın en büyük cruise turu şirketiyiz. 5 yıllık hedefimiz Türkiye'de de ilk sıraya yerleşmek. Galataport'un yapılması, Kuşadası...