03 / 05 / 2024

galataport kruvaziyer turizmi

galataport kruvaziyer turizmi

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport projesinde çalışmalar tamamlanıyor!

Galataport Kruvaziyer Liman projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Proje dahilinde ilk gemi Nisan ayında limana yanaşacak.

Galataport İstanbul'a MedCruise Birliği'nden ödül!

Galataport İstanbul, Akdeniz çanağındaki yaklaşık 100 kruvaziyer limanını temsil eden MedCruise Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Galataport projesi açılmadan emlak fiyatlarını yükseltti! 

İlk kruvaziyer gemisinin Nisan 2020'de Galataport limanına yanaşması öngörülüyor. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda yapılan proje, daha açılmadan bölgedeki emlak fiyatlarını uçurdu...

Galataport'ta sona yaklaşıldı!

Galataport Kruvaziyer Liman Projesi’nde birçok bina tamamlandı. İlk kruvaziyer gemisinin Nisan 2020'de limana yanaşması planlanıyor. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda devam eden dev projede çalışmalar aralıksız sürüyor...

Galataport'un bölgesinde yatırımlar hızlandı!

İstanbul'un yüzük taşı projelerinden biri olan Galataport'un yapılacağı bölgedeki yatırımlar hızla devam ediyor. Bu yıl içinde Kruvaziyer gemilerin yanaşacağı limanın ve Dünyanın en önemli markalarından Peninsula Otel'in açılışı gerçekleştirilecek...

Galataport'ta ilk kruvaziyer gemi Mayıs 2020’de yanaşacak!

Yılda 25 milyon ziyaretçiyi ağırlaması beklenen Galataport projesinde ilk kruvaziyer gemi Mayıs 2020’de yanaşacak. Proje tamamlanınca 3 milyon ton hafriyat çıkarılması planlanıyor.

Galataport, İstanbul'un kruvaziyer turist sayısını 20 binden 1,5 milyona çıkaracak!

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım yaptığı açıklamada, ilk geminin Nisan 2020'de yanaşacağı Galataport İstanbul'un, şehrin 20 bine kadar gerileyen kruvaziyer turist sayısını eski günlerinden daha ihtişamlı hale getireceğini söyledi.

Galataport İstanbul Seatrade Cruise Fuarı'na katıldı!

Yılda mürettebat dahil 1.5 milyon kruvaziyer yolcusuna hizmet verecek olan İstanbul’un tek ana limanı Galataport, Seatrade Cruise Europe 2019 Fuarı’nda sergilendi.

Galataport Mart 2020’de tamamlanacak!

Mart 2020'de tamamlanacak İstanbul'un dev projesi Galataport, Seatrade Cruise Global 2019 fuarında dünyanın birçok yerinden katılan kruvaziyer firmalarına tanıtıldı.

Müberra Eresin: Galataport'un bitmesini bekliyoruz!

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, "Galataport'un bitmesini ve Yenikapı'da liman yapılmasını bekliyoruz. Bunlar olduktan sonra Türkiye turizmi sıçrama yapacak" dedi...

Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi!

İstanbul’un çektiği turist sayısını iki katına çıkarma hedefine en büyük destek kruvaziyerden gelecek. Aynı anda üç geminin yanaşabildiği Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi...

Galataport için ÇED süreci yeniden başladı!

Daha önce ÇED Olumlu belgesi verilen, kamuoyunda Galataport projesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı için ÇED süreci yeniden başlatıldı..

Galataport, İstanbul’un en değerli projelerinden biri olacak!

"Şu dönemde Galataport projesini yapıyorsunuz Doğuş Grubu’yla. Günde 2-3 gemi gelirken İstanbul’a, artık kruvaziyer turizm bitiş noktasına geldi. Biz ne yaptık? diyor musunuz?" sorusuna İş adamı Serdar Bilgili, "Galataport İstanbul’un en değerli projelerinden biri olacak" dedi.

galataport kruvaziyer turizmi Haberi

galataport kruvaziyer turizmi

Türkiye'nin kruvaziyer turizminden aldığı pay her yıl yüzde 7 düşüyor. Bundaki en büyük etken ise Türkiye'de yeterli sayıda limanların olmaması gösteriliyor. Dünyanın en büyük cruise turu şirketi ABD'li Royal Caribbean'ın Türkiye Genel Müdürü Bülent Tatlav, İstanbul'a yapılması planlanan Galaport'un tamamlanmasıyla birlikte kruvaziyer turizminin yüzde 100 büyüyeceğini söyledi. Şirketin hedefleriyle ilgili bilgileri paylaşan Tatlav ile Türkiye kruvaziyer turizmini konuştuk. 


 2014 nasıl geçti? 2015 nasıl gidiyor? 

Başarılı bir yıl geçirdik. Bir önceki yıla oranla yüzde 15 büyüdüğümüz 2014'te 4 bin 500 kişiyi tatile çıkardık. Bu yıl hedefimiz 6 bin 500'ü yakalamak. Şu anda hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Erken rezervasyonda geçen yıla oranla yüzde 30'luk artış kaydettik. 


 Sektörde kaçıncı sıradasınız? 

Dünyanın en büyük cruise turu şirketiyiz. 5 yıllık hedefimiz Türkiye'de de ilk sıraya yerleşmek. Galataport'un yapılması, Kuşadası...