02 / 05 / 2024

gayrimenkul sektörü sıkıntıları

gayrimenkul sektörü sıkıntıları

TÜSİAV Başkanı ve emlakçıların duayeni Salim Taşcı, gayrimenkul sektörüyle ilgili sıkıntıları anlattı. Sektördeki ilk sorununun emlakçılar yasasının bulunmayışı olduğunu belirtti. İşte o haber...

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....

Veysel Bakgör: Gayrimenkul sektörü zorlu bir süreçten geçiyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada gayrimenkul sektörünün zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi.

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından hızla alınan önlemlerin piyasa stresini bir miktar azalttığını, ancak belirsizliğin hala yüksek seviyelerde devam ettiğini belirtti. 

gayrimenkul sektörü sıkıntıları Haberi

gayrimenkul sektörü sıkıntıları

Emlak sektöründeki ve sizlerin içinde bulunduğunuz bir sıkıntı var mı?




Öncelik emlakçıların kanunun olmamasıdır. Bir çanta veya bir masa, bir telefonla mesleği icra etmeye! çalışan ve kayıt dışı faaliyet sürdüren bir yığın kişi mevcuttur. Emlakçılığın bir kanunun olmaması hem sektörümüz açısından hem de maliye ve vatandaşa hizmet yönünden çok büyük eksikliktir. Karınca yuvasında bile kanun geçerlidir. Ankara Emlak Komisyoncuları Dernek Başkanıyken, derneğin adını, Ankara Emlak Müşavirleri Derneği olarak tescil ettirmiştim. Müşavir sıfatını kullanıyoruz amma, gel gör ki, komisyon protokolünde "Tellaliye" tabiri bir mızrak gibi durmaktadır. Acilen yasaya ihtiyaç vardır. 






Taşcı, Ankara’da yapılan markalı konutlar Başkent’e ayrı bir değer ve büyük bir...