01 / 05 / 2024

Gayrimenkul sertifikası arz

Gayrimenkul sertifikası arz

Gayrimenkul sertifikalarına bireysel yatırımcıdan da kurumsal yatırımcıdan da çok ciddi talep olduğunu belirten Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "İlk sertifikada talebi karşılayabileceklerini düşünmüyorum. Yetişen alacak." dedi.

Gayrimenkul sertifikası mega projelerde de kullanılacak!

Türkiye’nin ilk gayrimenkul sertifikası için 29-31 Mart’ta talep toplanacak. Küçük ve kurumsal yatırımcıların gayrimenkul sertifikasını beklediğini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, sertifikaların mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını söyledi.

Luxera Gayrimenkul halka arz oluyor!

Luxera markasıyla inşa ettiği projelerle yüzlerce aileyi konut sahibi yapan ve sektörün önde gelen kurumları arasında bulunan Luxera Gayrimenkul, halka arz süreci için SPK’ya başvuru yaptı.

Batı Ege GYO kaç lot verdi? Batı Ege Gayrimenkul halka arz sonuçları açıklandı mı?

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz doğrultusunda 3 TL sabit rakamdan 30 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihleri arasında talep toplama işlemleri sona erdiği kaydedildi. İşte Batı Ege Gayrimenkul'un 'BEGYO' hisse kodu ile Yıldız Pazarda İşlem göreceği tarih ve lot dağıtım sayıları ve haber

Batı Ege Gayrimenkul halka arz edilecek!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) son haftalık yayımladığı bülteninde, Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arzına onay verildiği açıklandı. İşte Batı Ege Gayrimenkul halka arz hisse kodu ve fiyatı bilgileri ve haberin detayları...

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

MHR GYO Halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar, kaç lot verir, hangi bankalarda var?

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ halka arz bilgileri merak ediliyor. Diğer taraftan Mhr halka arzı almak isteyenler MHR Gayrimenkul halka arz fiyatı, hangi bankalarda olduğu ve lotunu sorguluyor. İşte tüm merak edilenler ve yanıtı...

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

ADRA GYO Halka arz ne zaman? Adra gayrimenkul halka arz kaç lot veriyor, Adra GYO hangi bankada var? 

Borsa İstanbul’a emlak devi bir şirket daha giriyor. Yazlık bölgelerdeki inşaatları ve kaliteli projeleriyle sektörde yer alan Adra GYO talep toplayacağını açıkladı. İşte Adra GYO halka arza ilişkin tüm detaylar...

DAP Gayrimenkul'ün halka arzına  yoğun talep!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin gündemden düşmeyen halka arzıyla ilgili olarak 15-18 Şubat tarihleri arasında talep toplama işlemleri tamamlandı.

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

DAP Holding iştiraklerinden DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. hisseleri Garanti BBVA Yatırım’ın konsorsiyum önderliğinde halka arz edilecek... 

DAP Gayrimenkul Geliştirme Halka Arz Toplantısı 14 Şubat'ta!

Türkiye’nin en büyük markalı konut üreticileri arasında yer alan DAP Gayrimenkul Geliştirme Halka Arz Toplantısı 14 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

Vatandaş artık mega projelere ortak olabilecek!

16 senelik Bankacılık Yasası değişiyor. Kısa bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı da genişliyor. Vatandaş artık büyük ölçekli projelere ortak olarak elde edilecek kardan pay alacak.

Gayrimenkul sertifikası arz Haberi

Gayrimenkul sertifikası arz

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, gayrimenkul sertifikalarına bireysel yatırımcıdan da kurumsal yatırımcıdan da çok ciddi talep olduğunu belirterek, "İlk sertifikada talebi karşılayabileceklerini düşünmüyorum. Yetişen alacak." dedi. 


Karadağ, nisan ayının ilk haftasında Borsa'da işlem görmeye başlaması planlanan gayrimenkul sertifikalarının talep toplama sürecine ilişkin Borsa İstanbul'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Talebin 29 Mart'ta toplanmaya başladığını ve bugün sona ereceğini bildiren Karadağ, uzun süredir hazırlandıkları modele bireysel yatırımcı ilgisinin maksimum düzeyde olduğunu söyledi. 


Sermaye piyasalarının uzun süredir beklediği ivmenin gayrimenkul sertifikaları ile sağlanacağına işaret eden Karadağ, şunları anlattı:


"Yatırım aracı olarak gayrimenkule yaptığınız yatırım, sertifika şeklinde menkul kıymete dönüşüyorsa, dilerseniz sertifika adedini tamamlayarak konut sahibi oluyorsunuz. Dilediğiniz zamanda da ikinci elde satıp nakite dönebiliyorsunuz. Yatırım aracında dilendiği zaman nakite dönebilme, yatırımcının yatırım kararını pozitif yönde...