27 / 04 / 2024

gayrimenkul sertifikasında ihraçcı

gayrimenkul sertifikasında ihraçcı

Gayrimenkul sertifikası ihracı,gayrimenkul sertifikalarının ihraççılar tarafından çıkarılıp, halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin satışı oluyor. Peki, ihraçcı nedir?

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Altın fiyatlarında çarpıcı düşüş! Tek tek açıklanan rakamları görenler gözlerine inanamadı! 14 Mayıs altın fiyatları

Altın fiyatlarında çarpıcı düşüş... Tek tek açıklanan rakamları görenler gözlerine inanamadı... İşte 14 Mayıs 2023 altın fiyatları...

Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde metrekare fiyatları!

Son dönemdeki konut projeleri atağıyla dikkat çeken Silivri ilçesi, 35 mahalleden oluşuyor. Peki Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde kalem kalem metrekare fiyatları...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

Yabancıya gayrimenkul satışında yapay zeka dönemi!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, yabancıya gayrimenkul satışında yapay zekanın hilelerin önüne geçeceğini söyledi.

Yabancıya gayrimenkul satışında yeni hedef 20 milyar dolar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, 2025'te yabancıya yapılacak gayrimenkul satışında 20 milyar dolarlık hedef koyduklarını dile getirdi. 

Yabancıların Türkiye'den gayrimenkul almasında etkili olan 6 faktör!

Big Property Agency Pazarlamadan Sorumlu Kurucu Ortağı Behzat Şimşek, yabancıların Türkiye'den gayrimenkul almasında etkili olan 6 faktörü anlattı.

gayrimenkul sertifikasında ihraçcı Haberi

gayrimenkul sertifikasında ihraçcı

Gayrimenkul sertifikası, ihraççıların inşa edilecek veya edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç ettikleri, gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlerin belirli bir alan birimini temsil eden nominal değeri eşit sermaye piyasası aracı olarak tanımlanıyor.


Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tebliğ ile gayrimenkul sertifikalarında bazı değişiklikler yapıldı. Böylece gayrimenkul sertifikası ile evin 1 metrekaresi alınabilecek.


Yapılan düzenlemeler ile, bu sertifikaların Kentsel Dönüşüm projelerinde de kullanılmasına imkan sağlandı. Aynı zamanda  TOKİ  de gayrimenkul sertifikası ihraç edebilecek. 


Gayrimenkul sertifikası ihracı nedir?

İhraç, gayrimenkul sertifikalarının ihraççılar tarafından çıkarılıp, halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin satışı oluyor.


İhraçcı nedir?

İhraççı, gayrimenkul sertifikası ihraç eden veya ihraç etmek üzere Kurula başvuruda bulunan anonim ortaklıklar ile kendi mevzuatları uyarınca sermaye piyasası aracı ihraç etmeye yetkili kamu kurum...