07 / 05 / 2024

gayrimenkul zorunlu sigorta

gayrimenkul zorunlu sigorta

Geçtiğimiz yıllarda mali sıkıntıya düşerek, iflas eden inşaat şirketleri nedeniyle binlerce kişinin zor duruma düşmesinin ardından, 2013 yılının sonunda uygulamaya giren Tüketici Kanunu’na zorunlu sigorta maddesi eklenmişti.

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Pek çok araç sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin yarın resmen başlayacağı belirtilirken, "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" yarından itibaren uygulanacak.

17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyü ihalesinde Blackstone lider!

Blackstone’nun (NYSE:BX), Amerika Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun Signature Bank'ın (OTC:SBNY) borç satışından 17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyünü almaya hazırlandığı ifade edildi.

Ünlem Grup, yeni gayrimenkul markası Usreal ile 100’ün üzerinde ofis açmayı planlıyor!

20 seneyi aşkın zamandır sigorta sektöründe yer alan Ünlem Grup, oluşturduğu yeni gayrimenkul markası Usreal ile bir sene içinde 100’ün üzerinde ofis açmayı hedefliyor.

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (MHR GYO) Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Türkiye’nin sigorta firmaları iştiraki olan ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHR GYO) bugün (18 Ekim 2023, Çarşamba) Borsa İstanbul’da ‘MHRGY.E’ koduyla işlem görmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Zorunlu Afet Sigortası artık eşya hasarlarını da ödeyecek!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasının eşya hasarını da ödeyeceğini belirterek, sigortalıların ek olarak konut paket sigortası alma maliyetinden kurtulacağını dile getirdi.

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Zorunlu arabuluculuk uygulaması emlak piyasasına olumlu yansıyacak!

Emart Gayrimenkul kurucusu Arzu Turan, 1 Eylül tarihi itibarıyla hayata geçen kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının piyasaya olumlu yansıyacağını söyledi.

Zorunlu Afet Sigortası için tarih belli oldu!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletileceğini belirterek, uygulamaya alınacağı tarihi açıkladı. 

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

TARSİM tarafından yapılan açıklamada tarım ve orman alanlarında yapılacak düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Mart’ta kabul edildiği belirtildi. Bu kapsamda tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale gelecek.

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

gayrimenkul zorunlu sigorta Haberi

gayrimenkul zorunlu sigorta


Geçtiğimiz yıllarda mali sıkıntıya düşerek, iflas eden inşaat şirketleri nedeniyle binlerce kişinin zor duruma düşmesinin ardından, 2013 yılının sonunda uygulamaya giren yeni Tüketici Kanunu’na, ön ödemeli konut satışları için bina tamamlama sigortası adı altında zorunlu sigorta maddesi eklenmişti.


Hazine’niıı genel şartları belirlemesinden sonra Bina Tamamlama Sigortası 11 Mart’ta yürürlüğe girdi. Tüketici Kanunu gereğince artık büyüklüğü bakanlık tarafından belirlenecek konut projeleri için sigorta yapılması gerekiyor. Özser Group Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı H.Necmi Üze, Mart ayında yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası’nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini dile getirdi.


Poliçenin doğru algılanıp uygulanmasının önemine vurgu yapan Üze, ilgili sigortanın tüketicilerin konut H.Necmi Uze, 11 Mart’ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası’nın doğru konumlandırıldığı takdirde gayrimenkul sektöründeki önemli...