03 / 05 / 2024

gayrimenkuldeki talep yetersizliği

gayrimenkuldeki talep yetersizliği

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun gayrimenkuldeki talep yetersizliği olduğunu açıkladı. Torun “İnsanların eve ihtiyacı var ama satın alma gücü yeterli değil. Gelir artmıyor” dedi.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Kuzu Grup GYO'nun halka arzına 5.6 kat talep geldi! 29 Ağustos'ta borsada işlem görmeye başlayacak!

Kuzu Grup GYO’nun halka arzı başarıyla gerçekleştirildi ve 5.6 kat talep geldiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Baydöner’in halka arzına yerli ve yabancı yatırımcılardan 3 katı aşkın talep geldi!

Restoran zinciri Baydöner’in 15 Ağustos ile 16 Ağustos tarihleri arasındaki talep toplama işlemine, yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, halka arza 3 katı aşkın talep geldiği kaydedildi.

İŞKUR Türkiye genelinde çok sayıda personel alacak! Kadrolar birer birer açıklandı!

İŞKUR, yayımladığı ilanlar aracılığıyla Türkiye genelinde personel alımları yapacağını duyurdu. Alınacak personeller için KPSS şartının talep edildiği ve edilmediği kadroların olduğu öğrenildi.

İŞKUR toplam 8 şehirdeki huzurevlerine çok sayıda personel alımı yapılacak! Kadrolar tek tek belli oldu!

İŞKUR, tam 8 kentteki huzurevlerine personel alımı gerçekleştireceğini paylaştı. Yayımlanan ilanlara göre söz konusu kadrolara başvuru yapacak adaylardan KPSS şartının talep edilmediği görüldü.

Deprem bölgesinde konutta arz talep dengesizliği kiraları uçurdu!

Deprem bölgesinde yaşanan konutta arz talep dengesizliği kira fiyatlarının artmasına neden oldu. İşte detaylar...

İŞKUR’dan sürpriz duyuru! Türkiye genelinde tam 1250 personel alımı yapılacak!

İŞKUR yaptığı son dakika duyurusuyla ülke genelinde 1.250 personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS şartının talep edilmediği personel alımı kapsamında; ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu kişilerin istihdam edileceği belirtildi.

İstanbul'da deprem göçü hızlandı! Şehrin kuzeyine ve TOKİ konutlarına talep katlandı! İşte en çok talep gören yerler...

45 bini aşkın vatandşaın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinin ardından risk altındaki kentlerden göç hızlandı. En çok talebi TOKİ konutları görüyor. İşte ayrıntılar...

Yeni açıklandı! Yerli otomobil Togg’a dünyadan talep yağıyor!

ABD'de görücüye çıkan ve Türkiye’nin yerli mobilitede geldiği son teknolojinin şaheseri sayılan Togg’a sadece yurt içinden değil, yurt dışından da çok önemli talep geldiği bildirildi.

Armut’tan, duyunca çok şaşıracağınız hizmetler talep ettik!

Türkiye’de kurularak dünyaya açılan hizmet platformu Armut, bu seneye ilişkin verilerini açıkladı. Armut açıklamasıyla, Türkiye’de kullanıcıların en çok hangi hizmetleri talep ettiği de ortaya çıktı.

Konut kredisi kampanyası nasıl uygulanmalı? Konut yetersizliği için en uygun çözüm ne?

Gelecek günlerde vatandaşın gelirine göre farklı faiz oranlarıyla yeni konut kredisi kampanyasının açıklanacak olması sektör tarafından değerlendirildi. Peki Konut kredisi kampanyası nasıl uygulanmalı? Konut yetersizliği için en uygun çözüm ne? İşte ayrıntılar...

Halk GYO'nun 350 atölyelik sanayi sitesi projesine 5 bin talep geldi

Dilovası'nda 133 bin metrekare alanda, toplamda 6 milyar liraya mal olacak sanayi sitesi projesine 5 bin ön talep geldiği belirtilirken, projenin lansman fiyatının 30 bin TL / m2 olduğu ifade edildi. Proje için Halkbank özel kredi imkanı sunuyor.

Arz talep dengesizliği konut fiyatlarını uçurdu!

Hepsiamlak, en çok ilan bulunan illerdeki arz talep raporunu yayımladı. Verilere göre, toplam ilan sayısının yüzde 14’lük kısmını kiralık konutlar, yüzde 86’sını ise satılık konutlar oluşturuyor. 

gayrimenkuldeki talep yetersizliği Haberi

gayrimenkuldeki talep yetersizliği

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. 


Aziz Torun sektörün talep yetersizliği sıkıntısı ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Metrekaresi 5 bin lira olan konutun alıcısının Türkiye'de az olduğuna dikkat çeken Torun konut fiyatlarında şişkinlik yok dedi. 



YABANCIYA SATIŞ ÖNEMLİ

Birçok firmanın gayrimenkule girmesiyle oluşan arzla beraber, gelecekte elde kalan stokların devamlı bir arz oluşturacağını ifade ederek, “Bir taraftan da üretim artıyor, yeni oyuncularla bir talep yetersizliği söz konusu olabilir. İnsanların ev ihtiyacı var, almak istiyorlar ama satın alma gücü buna yeterli değil. Bu nedenle yabancıya konut satışı önem kazanıyor. Yabancıların konut almasını teşvik edecek projelerin hızla geliştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.



SADECE BİNAYLA FİNANS MERKEZİ OLAMAYIZ


Gayrimenkul sertifikaları finansman modelini değerlendiren Aziz Torun,  “Bu sertifikaların nasıl paraya döneceği...