27 / 07 / 2024

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında açıklanıyor. Tebliğte yer alan esaslara göre, kira bedellerinin değer tespitinin gayrimenkul değerleme kuruluşlarına yaptırılması gerekiyor...

Turizm amaçlı kiralanan konutlara ilişkin yönetmelikte değişiklik! O süre 60 güne çıkartıldı!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle ‘Yüksek Nitelikli Konut’ olarak sınıflandırılan konutlara ilişkin şartlar hafifletildi.

Deprem bölgesine ilişkin yeni karar Resmi Gazete'de! Tek tek açıklandı! SON DAKİKA!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle afet bölgesi ilan edilen şehirlerde "sanayi alanı" olabilecek yerlerin belirlenmesi ve planlanması ile yerinde inşa edilecek veya güçlendirilecek iş yerlerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak!

Kentsel Dönüşüm Yasasına ilişkin tepkiler devam ediyor. İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak...

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultangazi ilçesi, Uğur Mumcu Mahallesi, Kent Meydanı Revizyon Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Sultangazi'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultangazi ilçesi, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gayrimenkul değerleme hizmetlerine ilişkin 2022 tarifesi belirlendi! 

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) belirlenen gayrimenkul değerleme hizmetlerine ilişkin 2022 tarifesi yayımlandı. 

Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Şişli ilçesi, Dolapdere Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Riskli yapılara Plan Notu ilavesine ilişkin 22.03.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli NİP değişikliği askıya çıkarıldı.

Berlin'de kira ve konut fiyatlarına ilişkin referandum yapıldı!

Berlin’de dün kira ve konut fiyatlarıyla mücadeleye ilişkin referandum yapıldı. Referandumda seçmen kira fiyatlarındaki aşırı yükselişin engellenebilmesi için çok sayıda toplu konutun emlak şirketlerinden alınarak kamulaştırmasını oyladı. 

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesinde neler değişti?

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesine ilişkin düzenlemenin ihtiyaçları tam anlamıyla gideremediği belirtiliyor. Peki bu uygulamanın kapsamı ne? Kimler yeniden değerlemeden faydalanabilecek? İşte detaylar...

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesi nasıl yapılmalı?

Taşınmazların yeniden değerlenmesine ilişkin düzenleme gündemde. Peki gayrimenkullerin yeniden değerlendirilmesi nasıl yapılmalı?

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara ilişkin satışlar ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı 2 taşınmazın satışı ve Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesine kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine yönelik olan ÖİB tarafından verilen kararlar onaylandı.

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar Haberi

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar!

Gayrimenkullerin değerlemesine ilişkin esaslar, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında açıklanıyor. Tebliğ kapsamında yer alan esaslara göre, kira bedellerinin değer tespitinin gayrimenkul değerleme kuruluşlarına yaptırılması gerekiyor.


Gayrimenkullerin Değerlemesine İlişkin Esaslar..


Değerleme gerektiren işlemler

MADDE 28 – (1) Fonlar, aşağıda sayılan işlemler için işleme konu olan varlıkların ve hakların rayiç değerlerini ve rayiç kira bedellerini tespit ettirmekle yükümlüdürler.


a) Portföyde yer alan gayrimenkullerin ve gayrimenkule dayalı hakların satımı, bunların niteliğinin veya cinsinin değiştirilmesi veya portföye gayrimenkullerin ve gayrimenkule dayalı hakların alımı,


b) Portföyde yer alan gayrimenkullerin kiraya verilmesi,


c) Kiraya verilmek üzere gayrimenkul kiralanması,


ç) Portföyde yer alan gayrimenkullerden kiraya verilenlerin kira sözleşmelerinin yenilenmesi veya uzatılması,


d) Gayrimenkul ipoteği tesis edilmesi,


e) Portföye Kurulca değerleme yaptırılması uygun görülecek diğer varlıkların dâhil edilmesi ve portföyden çıkarılması,


f)...