13 / 05 / 2024

gayrimenkulün tapu değeri

gayrimenkulün tapu değeri

Arsa, konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin satışı tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda verilen hizmet karşılığında belli oranda masraf ödeniyor. Peki "Tapuda toplam ne kadar öderim?" diyorsanız, işte yanıtı...

Vakıf GYO Sancaktepe arsasının değeri 538 milyon TL'yi aştı!

Vakıf GYO Sancaktepe arsasının gayrimenkul değerleme raporu yayımlandı. İşte Vakıf GYO Sancaktepe arsasının değeri...

Referans Beşiktaş'ın pazar değeri 7 milyar 405 milyon TL oldu! 

Kiler GYO Referans Beşiktaş projesinin 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Geçtiğimiz sene 4 milyar 25 milyon 59 bin 907 TL olan rakam bu yıl katlandı. İşte detaylar...

Balıkesir Emlak Konutları'nın değeri 1 milyar TL'ye yaklaştı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Balıkesir Emlak Konutları'nın değerini açıkladı. İşte o dev projenin 2023 yıl sonu değeri...

Ziraat GYO'nun 4 gayrimenkulünün 2023 yıl sonu değeri belli oldu!

Ziraat GYO'nun Tünel Binası, Fethiye Projesi, Cağaloğlu Binası, Taksim Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO'nun İzmir'deki arsalarının 2023 değeri yaklaşık 90 milyon TL!

Emlak Konut GYO, İzmir'de yer alan bazı parsellerinin 2023 yıl sonu değerlerini açıkladı. Peki Emlak Konut GYO'nun İzmir'deki parsellerinin 2023 yılı değeri ne kadar oldu? 

Ziraat GYO Bayrampaşa gayrimenkulünün değeri belli oldu!

Ziraat GYO'nun İstanbul Bayrampaşa Projesi' ne ilişkin değerleme raporu yayımlandı. Peki, Ziraat GYO Bayrampaşa arsasının değeri belli oldu! İşte detaylar...

Toyota, ‘Dünyanın En Değerli Otomotiv Markası’ seçildi

Interbrand tarafından açıklanan ‘Dünyanın En Değerli Markaları (Best Global Brands)’ araştırmasının 2023 sonuçları kapsamında Toyota, bir kez daha dünyanın en değerli otomotiv markası olarak seçildi. Toyota'nın marka değeri, 59 milyar 757 milyon dolardan 64 milyar 504 milyon dolara kadar yükseldi. İ

Halk GYO'nun Beykoz'daki arsalarının toplam değeri 319 milyon TL!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İstanbul Beykoz'daki 4 adet arsasının değerleme raporu yayınlandı. Bu kapsamda Halk GYO'nun Beykoz'daki 4 adet arsasının değeri KDV dahil 319 milyon TL oldu.

Halk GYO Fatih Binası'nın değeri 86 milyon TL'yi aştı!

Halk GYO'nun Fatih Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 86 milyon TL'yi aştı.

Halk GYO Şişli Binası'nın 2023 yılı değeri 152 milyon 556 TL!

Halk GYO'nun Şişli Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 152 milyon 556 TL oldu.

Halk GYO Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 değeri 2.5 milyar TL'yi aştı!

Halk GYO'nun Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 2.5 milyar TL'yi aştı.

Halk GYO Ankara Bahçelievler binalarının toplam değeri yaklaşık 99 milyon TL!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Ankara Bahçelievler 1 ve 2 binasının değerleme raporu yayınlandı. Bu kapsamda Halk GYO'nun Ankara Bahçelievler'deki 1 ve 2 gayrimenkullerinin KDV dahil toplam değeri 98 milyon 160 bin TL oldu.

Halk GYO Antalya Arsalar'ının 2023 yıl sonu değeri yaklaşık 600 milyon TL!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Antalya'daki arsalarının değerini açıkladı. Bu kapsamda 3 adet arsanın toplam değeri belli oldu.

gayrimenkulün tapu değeri Haberi

gayrimenkulün tapu değeri

Tapuda toplam ne kadar öderim?

Arsa, konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin satışı tapu dairesinde gerçekleşiyor. Yapılan satış doğrultusunda tapunun sahibi değişiyor. Tapuda verilen bu hizmetler karşılığında belli bir bedel alınıyor. Peki "Tapuda toplam ne kadar öderim?", "Emlak alanlar ne kadar tapu harcı öder?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tapuda ödenecek alım satım harcı gayrimenkulün tapu değeri üstünden hesaplanıyor. Tapuda ödenecek toplam harç, gayrimenkulün alım satım değeri üzerinden binde 20 oranı hesaplanarak bulunuyor.


Örneğin bir ev aldığınızı ve evin alım satım bedelinin 150 bin TL olduğunu farz edelim. Bu durumda hesaplama formülü şu şekilde karşımıza çıkıyor:


150/1000=0,15

0,15x20 3 bin TL.


Bu bedel hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı olarak alınıyor. Ayrıca tapuda döner sermaya ücreti de alınıyor.


Tapudaki alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için aşağıdaki belgelerin de temin...