02 / 05 / 2024

Gaziantep Bakırcılar odası başkanı kimdir

Gaziantep Bakırcılar odası başkanı kimdir

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakırcılığın ilkokullarda seçmeli ders olarak konulmasını ve bu alanda meslek lisesi açılmasını istediklerini söyledi...

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Şehir Plancıları Odası'ndan Ankara'daki projeye tepki: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bir kararı!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a giriş- çıkış için yapılması istenen alternatif kavşak projesine tepki gösterdi.

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi geldi. Peki neden bu şekilde değerlendiriliyor? İşte Şehir Plancıları Odası'nın açıklaması... 

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Bakırcı Konut Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Bakırcı Konut Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar'da 1 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Sağlam tarafından kuruldu.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Fırıncılar Odası açıkladı! Ocak ve şubatta ekmeğe zam yok!

Ekmek fiyatları hakkında açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarının 8- 10 TL’ye kadar yükseleceği iddialarını yanıtladı.

9'uncu imar affına Şehir Plancıları Odası'ndan tepki! İmar barışında son durum!

Büyük Birlik Partisi  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici, İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu ve imar affı yeniden gündeme geldi. TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından, imar affı teklifi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapıldı. İşte ayrıntılar...

Bakırcı Yapı Topkapı nerede? Bakırcı Yapı Topkapı fiyat listesi!

‘Bakırcı Yapı Topkapı Projesi nerede’ sorusunun yanıtı ve Bakırcı Yapı Topkapı Projesi fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları...

Bakırcı Yapı Topkapı projesinin yeni blokları Kasım'da satışta! Yeni proje! 

Bakırcı Yapı Topkapı projesi İstanbul Cevizlibağ'da yükseliyor. 3 blok halinde inşa edilen projenin yeni blokları Kasım'da satışa sunuluyor. İşte Bakırcı Yapı Topkapı projesiyle ilgili tüm detaylar...

Gaziantep Bakırcılar odası başkanı kimdir Haberi

Gaziantep Bakırcılar odası başkanı kimdir

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, bakırcılığın ilkokullarda seçmeli ders olarak konulmasını ve bu alanda meslek lisesi açılmasını istediklerini söyledi. 


Bakırcılar ve Sedefçiler Odası, düzenlediği kurslarla Türk el sanatlarında önemli yere sahip bakır işlemeciliğinde yeni ustalar yetiştirmeyi hedefliyor. Kendi imkanlarıyla mesleğe yeni ustalar kazandırmaya çalışan oda, bakırcılığın "mektepli" hale getirilmesi için yetkililerden destek bekliyor. 


Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantepli ustaların ürettiği ürünlerin çok kaliteli olduğunu belirtti.


ABD'de bakır işlemeciliği üzerine ders verdiğini hatırlatan Açık, mesleğin geçmişinin 400 yıla kadar dayandığını aktardı. Çin'den ithal edilen bakır görünümlü ürünlerin sayısındaki artışa rağmen yüksek kaliteli Gaziantep bakır işlemeciliğine ilginin azalmadığını ifade eden Açık, "Bu meslekte kimse Türk ustaların eline kimse su dökemez" dedi.


Son dönemde meslekteki usta sayısının azaldığına işaret eden Açık, bakırcılığa...