02 / 05 / 2024

gebze halkalı hızlı tren projesi

gebze halkalı hızlı tren projesi

Türkiye'nin mega projelerinden Yeni Havalimanı'nın açılmasına az süre kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, banliyö hatları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Gebze'de afetlerde hızlı müdahale için Kara Kutu hazır: Bina bilgileri, kadastro planları kurtarma için kullanılabilecek

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde olası afetlere hazırlıklı olunması için hazırlanan "Kara Kutu" isimli veri depolama sistemi sayesinde vatandaşlar, belediye ve haberleşme hizmetlerinden 48 saat boyunca kesintisiz faydalanacak ve yıkım anında hızlı müdahale ve yönlendirme yapılabilecek. İşte detaylar...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023'te hizmete açılacak!

Bakan Karaismailoğlu,  önümüzdeki aylarda Ankara-Sivas Hızlı tren hattını hizmete açacaklarını duyurdu. Kapıkule-Halkalı arasında da hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini ve şu anda arazide 4 bin 500 kilometre hızlı tren yatırımının olduğunu açıkladı.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında hafriyatlar meclis gündeminde!

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında ortaya çıkan hafriyatın çevredeki meralara dökülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresi 1 saat 20 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecek." dedi.

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'ne ilişkin açıklama!

Tekirdağ Valisi Yıldırım, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi, Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nun önemli bağlantılarından bir tanesidir. Bu küresel boyuttaki projeyle Tekirdağ ve Türkiye, uluslararası ticaretin önemli bir merkezi haline gelecektir" dedi...

Gebze-Halkalı demir yolu hattı yarın açılıyor!

Gebze-Halkalı demir yolu hattı, yarın itibariyle hizmete açılıyor. Açılacak 63 kilometrelik hatla yolculuk 185 dakikadan 115 dakikaya inecek. Hat, İstanbul-Ankara arasındaki yüksek hızlı trenle de entegre olacak.

Hızlı tren önümüzdeki hafta Halkalı'ya kadar hizmet verecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Hızlı tren; ülkemize, insanlarımıza, bu coğrafyada hizmet veriyor. Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul, inşallah önümüzdeki haftadan sonra da Marmaray'daki boğaz geçişiyle Halkalı'ya kadar hizmet verecek." dedi.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı yeni yılda açılacak!

Toplam 76 kilometre uzunluğa sahip Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Yolculuk süresini 115 dakikaya düşürecek projede çalışmalar havadan görüntülendi.

Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesi yıl sonunda!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesine 2018 yılı sonunda çıkılacağını müjdeledi...

İstanbul–Edirne hızlı tren AB ile ortak yapılacak!

Başbakan Yıldırım, "İstanbul - Halkalı - Kapıkule hızlı treni yapımını biz AB ile müşterek yapmaya karar verdik" dedi...

gebze halkalı hızlı tren projesi Haberi

gebze halkalı hızlı tren projesi


Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan Yeni Havalimanı'nın açılmasına az süre kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havalimanına kolay ulaşım için hayata geçirilen banliyö hatları projesi hakkında bazı bilgiler verdi.

Sabah gazetesine konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yapım aşamasındaki hatların tamamlanmasıyla Asya'dan Ortadoğu'ya, Ortadoğu'dan Balkanlara kesintisiz bir demiryolu ulaşımı sağlanacak" diye konuştu.

Bakan Arslan, koridor üzerinde yer alan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi hakkında da bilgiler verdi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Demir İpek Yolu güzergahının Türkiye'de geçen bölümünün Avrupa ile bağlantısının sağlanacağını söyleyen Arslan, Marmaray'dan sonra Asya-Avrupa arasını demiryolu ile ikinci kez kesintisiz bağlayacak olan Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Yeni Havalimanı ve Halkalı arasında planlanan hızlı demiryolu için yapım ihalesine 2018'in ikinci yarısında çıkılmasının planlandığını dile getirdi.

Sivas-Erzincan Hızlı Tren...