04 / 05 / 2024

gelir düzeyi yaşam kalitesini etkiler mi

gelir düzeyi yaşam kalitesini etkiler mi

Ülkenin fakir bölgelerinde erkekler için ortalama yaşam ömrü 69 olarak belirlendi. Gelir düzeyinin daha yüksek olduğu bölgelerde ise erkeklerin ortalama yaşam süresinin 76 olduğu ortaya çıktı.

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Ordu'da 20 dönümlük bataklık arazi hayat buldu! Ordulular yeni sosyal yaşam alanlarına kavuştu!

Ordu iline bağlı Altınordu ilçesinde 20 dönüm lük bataklık halindeki arazi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

DAP’tan İstanbul'un Kalbi Levent’te Yeni Dünyanın Örnek Yaşam Alanı!

DAP Gayrimenkul Geliştirme, İstanbul’un iş, yaşam, kültür-sanat ve finans dünyasının kalbi olarak bilinen Levent Bölgesi’nde şimdi de kent ve doğa ayrımını ortadan kaldıran, doğadan aldığı ilhamla, şehrin merkezinde ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle buluşturuyor… 

İdol Yaşam Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İdol Yaşam Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Rümeysa Kınık ve Sakine Polat ortaklığında kuruldu.

Yaşam For Trading Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaşam For Trading Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Khuloud Obedı ve Muhammed Hişham Barudi tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Kahramanmaraş'ta inşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi!

Kahramanmaraş Hacı Mustafa Mahallesi'nde inşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi...

Manisa'da inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler Karaağaçlı Mahallesi'nde inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi...

Bursa Yıldırım'a 600 dönümlük yeni yaşam alanı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sayısının en az ilçelerden biri olan Yıldırım'da dev projeye başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 600 dönümlük orman arazisi yeni yaşam alanına dönüşecek.

İstanbul’da inşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi!

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde çalıştığı inşaatın ikinci katından düşen Suriye uyruklu 41 yaşındaki işçi Nabi Reşo, yaşamını yitirdi.

Sakarya'da asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Sakarya Hendek'te asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi...

gelir düzeyi yaşam kalitesini etkiler mi Haberi

gelir düzeyi yaşam kalitesini etkiler mi

Ülkenin fakir bölgelerinde erkekler için ortalama yaşam ömrü 69 olarak belirlendi. Gelir düzeyinin daha yüksek olduğu bölgelerde ise erkeklerin ortalama yaşam süresinin 76 olduğu ortaya çıktı.


Aynı oran kadınlarda ise 76’ya 79 olarak belirlendi. ABD’deki Amerikan Toplum Sağlığı dergisinde yayınlanan araştırmaya göre gelir düzeyi düşük bölgelerdeki erkeklerin ortalama ömrü dünyanın yarısından daha düşük bir seviyede. Araştırmanın yöneticilerinden doktor Randy Wykoff, farklı mahallelerdeki tüketim alışkanlıklarını bulmayı hedeflerken böyle bir sonuçla karşılaştıklarını belirtti. 


Aynı zamanda gelir düzeyi düşük seviyelerde olan bölgelerde sigara içme oranının iki kat ve obezitenin ise yüzde elli daha fazla olduğu tespit edildi. Doğu Tennessee Eyalet Üniversitesi’nde Toplum Sağlığı Dekanlığı görevini yürüten Wykoff, sigara ve obezite konusunda öne sürdükleri tezlerin doğrulandığını ancak ortalama yaşam süresinde böyle bir fark beklemediklerini açıkladı....