06 / 05 / 2024

gelirde kiranın payı ne kadar azaldı

gelirde kiranın payı ne kadar azaldı

Toplam gelir içindeki kira payı düşüş eğilimine girdi. Üst gelir grubunda 2010'da her 100 liranın 6 lirası kiradan gelirken rakam 2013'te 4,7 liraya geriledi. Benzer durum diğer gelir gruplarında da gözlendi.

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Togg elektrikli otomobil satışlarını tetikledi!

Türkiye otomobil pazarında elektrikli otomobil satışlarının payı bu senenin ilk 8 ayında yüzde 4'e yaklaşırken, Togg T10X modeli de satışa başladığı 4 ay içinde tüm elektrikli araç pazarında en çok satan marka ve model kategorisinde adeta lider oldu.

Deprem bölgesinde imar kuralları güncelledi! Uzlaşmayı kabul etmeyenlerin payı Hazine’ye geçecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen afet bölgesinde ‘yeniden dönüşüm’ için düzenlemeler yapıldı ve imar kuralları güncellendi. Bu kapsamda belirlenen kurallara uymayanların payı Hazine’ye geçecek. İşte detaylar...

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları yüzde 156 artarak 2 trilyon TL'ye ulaştı!

Geçen senenin haziran ayı sonunda 756,5 milyar Türk Lirası olan yurt içi yerleşiklerin pay senedi varlıkları, bir senede yüzde 156 artış göstererek, 1 trilyon 936 milyar TL'ye yükseldi.

Hane halkı bütçesinde en fazla pay gıda harcamasına ayrıldı: Tüketim harcamalarında gıda payı yükseldi! 

Hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda harcamalarının payının arttığı belirlendi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Mevduatta Liralaşma hızlandı! Döviz hesaplarına ilgi azalırken, TL mevduatların payı artıyor

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle geçen yıl toplam mevduat içerisinde döviz hesaplarının payı önemli oranda geriledi. Toplam mevduatlar içerisinde döviz tevdiat hesaplarının payı yüzde 63,2’den yüzde 43,6’ya indi.

Fed'in ardından ECB de faizi artırdı ve 14 yılın zirvesine çıkardı

ABD Merkez Bankası Fed'in ardından Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası politika faizi karalarını açıkladı. Faiz artırımı furyası devam ederken Fed'in şahin tavrının süreceği şeklinde yorumlanan tavrının pay piyasaları üzerinde satış baskısı yarattığı ifade edildi.

Uluslararası doğrudan yatırımlarda konut sektörünün yeri!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, yabancıların Türkiye’den yaptıkları uluslararası doğrudan yatırımlarda gayrimenkul sektörünün payının yüzde 60 lara yükseldiğini kaleme aldı.

gelirde kiranın payı ne kadar azaldı Haberi

gelirde kiranın payı ne kadar azaldı


Toplam gelir içindeki kira payı düşüş eğilimine girdi. Üst gelir grubunda 2010'da her 100 liranın 6 lirası kiradan gelirken rakam 2013'te 4,7 liraya geriledi. Benzer durum diğer gelir gruplarında da gözlendi.


TÜİK'in son açıkladığı 'Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2013 verileri' kira gelirlerinin düştüğünü gösterdi. Üst gelir grubunda 2010'da her 100 liranın 6 lirası kiradan gelirken rakam 2013'te 4,7 liraya geriledi. Benzer durum diğer gelir gruplarında da gözlendi. 

3 yıl içinde her 100 lira en alt gelir olarak adlandırılan ilk 20'de 40, 2'nci 20'de 70, 3'üncü 20'de 20, 4'üncü 20'de 50 kuruş, en üst gelir seviyesi olarak adlandırılan son 20'de ise 1 lira 30 kuruş eridi.


BİRÇOK NEDENİ VAR


Düşüşün nedenleri ilgili kişiler tarafından farklı gerekçelerle açıklandı. Müteahhitler düşüşün en belirgin nedeni olarak...