29 / 04 / 2024

geliri olmayanların vergisi

geliri olmayanların vergisi

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! Çocuğu olmayanların mirası kimler arasında paylaştırılır?

Miras paylaşımları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar artık daha fazla merak edilirken çocuğu olmayan kişilerin ise miraslarının kime kalacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte çocuğu olmayan kişinin mirasçısı kim oluyor? İşte haberin merak edilen detayları...

İstanbullulara son dakika müjdesi: Toplu taşımada indirim geldi! Temassız ödemelerde fiyatlar düştü!

Megakentte toplu ulaşımda İstanbulkart'ı olmayanların kullandığı kredi kartı ve banka kartlarıyla gerçekleştirdiği temassız ödemelerde fiyat farkı alınması tepkilere sebep olmuştu. İBB'den konuya ilişkin bir son dakika düzenlemesi geldi ve indirime gidildi. İşte yeni fiyatlar...

Milli Eğitim Bakanı Tekin resmen duyurdu: O dersten ortalaması 70 olmayan geçemeyecek!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den temel eğitim yönetmeliğinin detayları ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Tekin öğrencilerin o dersin ortalaması 70 olmayanların sınıfı geçemeyeceğini açıkladı. İşte okullarda yeni sistem...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

Ünlü ekonomist 2023 sonunda doların ne kadar olacağını açıkladı! Bunu duyan dövizciye ışınlanacak!

Ünlü ekonomist, doların yıl sonunda ne kadar olacağına dair önemli bir açıklama yaptı ve bu söylemi doları olanlar ile olmayanların dikkatini çekti. Piyasalar hareketli, doların yükselmesi veya düşmesi yatırımcıları tedirgin ediyor.

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Mülk sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren vergide son gün yaklaşıyor. 9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Ev hanımları müjde! Size de emeklilik yolu açıldı! 5.500 TL maaş alabilirsiniz!

Ev hanımlarının pek çoğu bir geliri olmamasının sıkıntısını yaşarken sevindirici haber SGK’dan geldi.  Artık ev hanımları da dilekçe vermeleri halinde emekli olabilecek. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? Kimler emeklilik dilekçesi verebilir? İşte detaylar…

Almanya’da iş fırsatı! Bu üç şartı yerine getiren gidecek!

Almanya, Yeşil Kart’a benzer bir uygulamayla Avrupa Birliği  vatandaşı olmayanların Almanya’da çalışmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Arabası olmayanlara büyük fırsat! Saatlik araba kiralama 28 Ağustos 2022 fiyat listesi.

Şirketler ve bireylerin, dakikalık, saatlik ya da günlük olarak araç kiralayabileceği birçok yeni uygulama hayata geçmiş durumda. Arabası olmayanların saatlik araç kiralayabileceği bu projeler çok talep görüyor. İşte 28 Ağustos 2022 kiralık araç fiyat listesi…

Ev sahipleri dikkat! Son günü kaçırmayın!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son günlere girildi. Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belirli şartları taşıyor olmaları halinde vergiden muaf tutuluyor. İşte emlak vergisi ödemelerine dair tüm detaylar...

geliri olmayanların vergisi Haberi

geliri olmayanların vergisi

Kira gelir vergisi, mesken ya da işyeri gibi gayrimenkul üzerinden elde edilen kira gelirinin belli bir sınırı aşması halinde ödeniyor. Bir sene içinde belirlenen istisna tutarından yüksek gelir elde edenler vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi ve ardından ilk taksit ödemesini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Bu senenin mükellefleri 1 Ocak- 31 Aralık 2021 tarihlerinde kira geliri elde edenler oluyor. 2022 yılı kira gelir vergisi istisnası Gelir Vergisi Genel Tebliği'nde belli oldu.

Belirlenen istisna tutarından yüksek kira geliri olan ancak başka geliri olmayan kimseler vergiden muaf olup olamayacaklarını araştırıyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi? Kira gelir vergisinde muafiyet uygulaması var mı?

MESKEN KİRA GELİRİ İSTİSNA SINIRI NEDİR?

Konut kira geliri için 2021 yılında sahibi olunan bir veya birden fazla konuttan elde edilen...