08 / 05 / 2024

Gelişen Tüketici Anketi 2017

Gelişen Tüketici Anketi 2017

Gelişen Tüketici Anketi 2017 yayınladı. Raporda, Türk halkının gelirinin yüzde 25'inden fazlasını konut giderlerine harcadığı tespit edildi.

Merkez Bankası açıkladı: Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 397.3 milyarı konut!

Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen hafta yüzde 0,51 artarak 1 trilyon 392 milyar 372 milyon 70 bin lira oldu. Tüketici kredilerinin 397 milyar 385 milyon 947 bin lirası ise konut olarak kaydedildi.

Merkez Bankası: Tüketici kredilerinin 397.7 milyar lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen haftaya göre yüzde 1,02 arttı. 

Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 444,2 milyar liraya geriledi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 8 milyar 660 milyon TL azalarak, 10 trilyon 678 milyar 681 milyon TL'ye düştü. Tüketici kredileri tutarı ise 1 trilyon 444,2 milyar liraya geriledi...

7 ayda 402 bin kişi ‘Aldatıldım’ diyerek tüketici hakem heyetine başvurdu! Sizin de başınıza gelebilir. Hemen bakın!

Tüketici hakem heyetleri bu yıl 393 bin 768 şikayet dosyasını karara bağlarken, 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Tüketicilerin en çok şikayette bulunduğu ürün ise ayakkabı oldu.

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

TEB tüketici faiz kredisi nasıl alınır? TEB 1,55 tüketici faiz oranı için sonuç öğrenebilirsiniz!

Tüketici kredileri gittikçe popülerleşen ekonomik unsurlardan biri. Bu noktada TEB tüketici kredilerinde avantajlı faiz oranları sunuyor. Banka müşterileri %1,55 oranında faizlerle ihtiyaç kredisi alabilir. TEB tüketici faiz kredisi almak ve tüketici faiz oranı sonucu için detaylar haberimizde...

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Nisan ayında aylık bazda 2,7 puan azaldı ve 101,3'e indi.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

ABD'de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesine düştü. İşte ayrıntılar...

Tüketici kredilerinin 354 milyar 99 milyon TL'si konut!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 24 milyar 665 milyon TL arttı ve 6 trilyon 744 milyar 101 milyon TL'ye çıktı. Tüketici kredilerinin 354 milyar 99 milyon TL'lik kısmının konut olduğu belirtildi.

Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,09 artmasını bekleniyor!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,09 artmasını bekliyor.

Gayrimenkulde Gelişen Trendler: Avrupa 2021 raporu!

PwC ve Urban Land Institute (ULI)’ın gayrimenkul sektörünü farklı boyutları ile ele alan araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2021 raporunun lansmanı 24 Kasım 2020'de PwC Deneyim Merkezinde kamuoyu ile paylaşıldı.

ABD'de tüketici güven endeksi ekimde 81,2 oldu!

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya kıyasla 0,8 puan artarak 81,2'ye çıktı ve piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Gelişen Tüketici Anketi 2017 Haberi

Gelişen Tüketici Anketi 2017

Finans devi Credit Suisse'in araştırma enstitüsü tarafından yayımlanan “Gelişen Tüketici Anketi 2017” raporu yayınlandı.


Credit Suisse ile araştırma kuruluşu Nielsen uzmanlarının gözetiminde, 8 ülkede 14 bin kişiyle yüz yüze yapılan görüşmelere dayanan çalışmanın öncelikli tespiti, gelişen piyasalarda orta sınıfların genişlemesinin sanılandan daha hızlı olduğu yönünde. Son 3 yılda yüzde 10 artan orta gelirli aile nüfusu 8 ülkede 1.25 milyar kişiye ulaşırken, tüketici kültürü hızla gelişti.


Ana madde ticaretine dayalı Rusya, Güney Afrika ve Brezilya'da tüketiciler üzerindeki baskı azalırken, Türkiye'de terör olayları, darbe girişimi ve siyasi belirsizlik nedeniyle; Meksika'da ise ABD'de göçmen karşıtı ve korumacı söylemiyle Donald Trump'ın iktidara gelmesiyle tüketici güveni zayıfladı. Türkiye'de 2015 yılında hanehalkı gelirinin son 12 ay içinde arttığını söyleyenler ile azaldığını belirtenler arasındaki fark yalnızca yüzde 1...