06 / 07 / 2024

Germiyana yeni taşocağı

Germiyana yeni taşocağı

Çeşmeliler, şimdi de Germiyan köyünde işletilmeye başlanacak olan yeni taşocağına karşı mücadelede. Germiyan köylüleri, Dere Madencilik firmasının aldığı ÇED raporuna karşı dava açmak için hazırlanıyor...

Hem ÖİB hem de karayolları yeni taşınmaz satışları için düğmeye bastı!

Özelleştirme İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, 2003 - Mart 2024 tarihleri arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredilmişti. Şimdi de pek çok taşınmaz beş ayrı koldan satışa çıkarıldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon Araklı'da yeni bakır madeni açmak için start verdi. 

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon'a 2 günde 2'nci maden ocağı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri, Trabzon Araklı'da ikinci yeni maden ocağı için harekete geçti. İşte detaylar...

Koza Altın, Trabzon'da yeni cevher madeni açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri, Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için düğmeye bastı. 

İkizdere için acele kamulaştırma kararı!

Rize’de İyidere Lojistik Limanı İnşaatı’nda kullanılması amacıyla İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. Kalkandere Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bölgenin kamulaştırma kararı yayınlandı.

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Yazlık ve kışlık sarayların maliyetleri ne kadar olacak?

2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam 448 milyon 688 TL harcama yapılacak. Ek iş çıkmazsa Marmaris’teki yazlık saray 640.5 milyon, Bitlis Ahlat’taki kışlık saray 99 milyon TL'ye mal olacak.

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Dikkat emlakçılık yetki belgeniz iptal olabilir!

Türkiye’de emlak sektörünü dijitalleştirme görevini üstlenen Hürriyet Emlak, Emlak Akademisi’nde yeni taşınmaz ticareti yönetmeliği, beraberinde getirdikleri ve gayrimenkul danışmanlarının nelere dikkat etmesi gerektiği konularını analiz etti.

İstanbul’da 2 bin emlakçı mağdur oldu!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, yeni "Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik" düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aşa, "İstanbul Emlakçılar Odası'nda 2 bine yakın bir mağduriyet söz konusu" diye konuştu.  

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Germiyana yeni taşocağı Haberi

Germiyana yeni taşocağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ÇED olumlu kararı alan Dere Madencilik İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Çeşme'nin Germiyan Köyü'nde kalker ocağı, mobil ve sabit kırma-eleme tesisi ve mıcır yıkama-eleme tesisi ile mıcır karıştırma tesisi kurmaya hazırlanıyor. Yarımadada bir çok yerde gitgide artan taş ocaklarından birinin daha Çeşme'ye yapılacak olmasına karşı Germiyan köyü halkı mücadele başlatma kararı aldı. 


SİT ALANINA TAŞOCAĞI


 Toplam 3 ayrı tesisin yer aldığı Germiyan bölgesinde iki yılı aşkın süredir taş ocaklarına karşı direnen halk, gelen son tesisle ilgili kararı yargıya taşıyarak mücadelesine hukuksal zeminde devam etme kararı aldı. Geçmişte bölgede açılan taş ocaklarından bir tanesini mahkeme kararı ile kapattıran Germiyan sakinleri, yeni taş ocakları projesi için de çeşitli eylemler yaparak seslerini duyurmaya çalışmıştı. Çevre örgütleri ve çeşitli...