06 / 05 / 2024

gmsi beyanı ne zaman

gmsi beyanı ne zaman

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Gayrimenkul sermaye iradı için beyanname verilmesi gerekli. İşte GMSİ beyanname verme süresi 2014...

Konut sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok detay! Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Kira geliri beyanı mülk sahiplerinin senelik olarak devlete ödemekle zorunlu oldukları vergi beyanı. Peki kira geliri beyan edilmezse ne olur? 

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024! Evi olanlar hemen baksın!

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Nisan'da sona erecek. Peki kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024!

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Emlak beyanı nedir?

Gayrimenkul sektöründe kullanılan bir terim olan emlak beyanı, zaman zaman duyulur ve araştırılır. Bu beyan, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirir ve birçok alt başlığa ayrılır. Peki emlak beyanı nedir, ne zaman verilir ve kimlere verilir? İşte emlak beyanı ile ilgili bilgiler...

Veraset beyanı nedir? Veraset ve intikal vergisi ne anlama gelir?

Vergi hukukuyla ilgili önemli bir konu veraset beyanıdır. Veraset beyanı mirasçıları ilgilendiren bir hukuki terimdir. Veraset ve intikal vergisi de bu beyanın vergi haline getirilmesidir. Bu tür vergi, bir kişinin vefatının ardından mirasçılarının devlete ödeme yapma zorunluluğunu ifade eder.

Özderici GYO yılın ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, şirketin hasılatı ile toplam varlığı ne kadar oldu?

Trend GYO bu yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Trend Gayrimenkul Geliştirme 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Trend GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Akmerkez GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, şirketin hasılatı ve toplam varlığı ne kadar oldu?

Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

DAP Gayrimenkul bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

DAP Gayrimenkul Geliştirme 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, DAP GM yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz GYO 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

gmsi beyanı ne zaman Haberi

gmsi beyanı ne zaman

GSMİ beyanname verme süresi 2014!

GMSİ beyanname verme süresi uzatıldı mı?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Gayrimenkul sermaye iradı olarak nitelendirilen kısaca GMSİ olarak anılan bu vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor.


1 Ocak-31 Aralık 2013 tarihleri arasında elde edilen mesken kira bedelleri için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi.


İşyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ise istisna bedeli 26.000 TL olarak tespit edildi. Bu istisna bedelini aşan mal sahiplerinin beyanname vermeleri gerekiyor.


2014 GSMİ beyanname verme süresi..

GSMİ beyanlarının en geç 25 Mart 2014 tarihine kadar verilmesi gerekiyor. Vergi ödemeleri ise 31 Mart'ta son buluyor.


GMSİ beyanname verme süresi uzatıldı mı?


GSMİ hesaplama örneği..

Bay (A), 2013 yılında, konut olarak kiraya verdiği dairesinden 4.000 TL kira geliri,...