26 / 07 / 2024

Gökdelenler ve rezidanslar

Gökdelenler ve rezidanslar

Milli Gazete köşe yazarı olan Mustafa Yıldırım bugünkü yazısında Türkiye'nin yaşadığı dönüşüm ve gelişimi anlattı. İşte Yıldırım'ın o yazısı...

Türkiye'de deprem bölgeleri gökdelenler, plazalar ve AVM'lerle dolu!

Türkiye'de kaçak ve çürük binalar için imar afları çıkarıldı. Deprem bölgelerine gökdelenler, plazalar, AVM'ler, rezidanslar, resmi binalar yapıldı. Her yer imara açıldı. Deprem göz önünde bulundurulmadan imar afları başlatıldı...

Gökdelenler ve rezidanslar değişim belirtileridir!

Milli Gazete köşe yazarı olan Mustafa Yıldırım bugünkü yazısında Türkiye'nin yaşadığı dönüşüm ve gelişimi anlattı. İşte Yıldırım'ın o yazısı...

Gökdelenler hava kirliliğini artırıyor!

Sadece kalitesiz kömür kullanımının değil trafik ve yüksek katlı inşaatların da hava kirliliğine sebep olduğuna dikkat çeken ÇMO, “Gökdelenler rüzgar sirkülasyonunu engelliyor, kent temiz hava alamıyor.” açıklamasında bulundu.

Karaman-Merkez Akın Göleti ve Sulaması için acele kamulaştırma!

Karaman-Merkez Akın Göleti ve Sulaması işinin yapımı amacıyla Karaman Merkez Yukarı Akın ve Aşağı Akın'da belirlenen parseller için acele kamulaştırma kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

DSB Muayene Gözetim ve Denetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

DSB Muayene Gözetim ve Denetim Hizmetleri Limited Şirketi, Barış Uğurlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 8 Temmuz' da Esenyurt, Yeşilkent Mahallesi' nde kuruldu.

Emin Şirketler Grubu güneş ve rüzgar santralleri kuracak!

Emin Şirketler Grubu, çok ortaklı güneş ve rüzgâr santralleri kurmak için harekete geçti. Örneğin 200 kişi küçük birikimleriyle 1 MW’lik tesise ortaklaşa sahip olacak. Elektriğin alıcısı da hazır: Emin Enerji.

Gölyazı ve Uluabat Gölü turizme açılıyor!

Bursa’nın önemli turizm bölgelerinden biri olan Gölyazı, sahip olduğu tarihi ve doğal sit alanlarıyla turizme kazandırılacak. Uluabat Gölü ve çevresi de koruma altına alınacak.

Sadoğlu Yapı Taahhüt İnşaat Harfiyat Otomotiv Gıda Ve Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Sadoğlu Yapı Taahhüt İnşaat Harfiyat Otomotiv Gıda Ve Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi Hasan Günan tarafından 100 bin TL sermaye ile 26 Haziran 2015 tarihinde Kartal'da kuruldu.

YTÜ Siber Güvenlik ve Biyometrik Araştırmalar Merkezi açıldı!

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde Türkiye'nin ilk "Siber Güvenlik ve Biyometrik Araştırmalar Merkezi" açıldı.İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile kurulan merkez, 1 milyon 300 bin liralık yatırımla hayata geçirildi.

Asda Bcc İnşaat Gıda Ve Enerji Sistemleri Anonim Şirketi kuruldu!

Asda Bcc İnşaat Gıda Ve Enerji Sistemleri Anonim Şirketi 200 bin TL sermaye ile 19 haziran 2015 tarihinde İstanbul Avrupa Yakası 4. Levent'te kuruldu.

1999 yılında gökdelenler, tartışmaları da beraberinde getirmiş!

1999 yılında her geçen gün sayıları artan gökdelenler, tartışmaları da beraberinde getirmiş. Zincirlikuyu, Maslak ve Levent güzergahında yükselen gökdelenlerin birçoğunun yasal boşluklardan yararlanarak yükseldiği iddia edilmiş.

Gülseren ve Anayurt'ta 353 konutun kurası çekildi!

Mamak Belediyesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile Gülseren ve Anayurt Mahalleleri'nde uyguladığı kentsel yenileme projesi kapsamında 353 konut kura ile sahiplerini buldu.

Gülseren ve Anayurt kentsel dönüşümde kuralar çekildi!

Rekor sürede dönüşüm Mamak Belediyesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile Gülseren ve Anayurt Mahallelerinde uyguladığı kentsel yenileme projesi kapsamında 353 konut kura ile sahiplerini buldu.

Gökdelenler ve rezidanslar Haberi

Gökdelenler ve rezidanslar

İnsan doğar, belli bir süre yaşar hatta gücünün zirvesine ulaşır, daha sonra gelişimi durur ve nihayetinde ömrünü tamamlar. Devletler de insan gibidir. Devletlerin de belli bir süre ömrü olur ve bir gün tarihin tozlu raflarında yerini almak üzere insanlık âleminden yitip giderler. 


Osmanlı'yı misal olarak alalım. 200 çadırdan müteşekkil bir oba iken zaman içerisinde koskoca bir cihan devleti haline gelmiş ve gücünün zirvesindeyken dünyaya hükmetmişti. Zamanla önce duraklamaya sonra da gerilemeye başlayan o koca devlet şimdi tarih kitaplarında yerini aldı. 


Osmanlı'nın en güçlü olduğu zamanlar aynı zamanda müreffeh bir hayatın da yaşandığı zamanlardır. Tarihe "Lale Devri" olarak geçen 1718 - 30 yılları arasındaki bu devirde özellikle sanat, edebiyat ve sayfiye yeri olarak Sadabat öne çıkmıştır. 1718 yılında Avusturya ile imzalanan Pasarofça...