20 / 05 / 2024

Guangcou-Şıncın-Hong Kong hattı açıldı mı

Guangcou-Şıncın-Hong Kong hattı açıldı mı

Hong Kong’u Çin’e bağlayan yeni hızlı tren hattı hizmete açıldı. Pekin ile Hong Kong arası yolculuk süresi 9 saate düşecek.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Hong Kong emlak sektörü için 2024'ün de zor geçmesi bekleniyor!

Hong Kong'lu emlak geliştiricileri, sürekli rtan finansman maliyetleri ve emlak piyasasındaki yavaşlamayla boğuşurken 2024 yılında da zorlu bir süreçle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Hong Kong'da oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Hong Kong'da oturulan konutların değeri, en son 2008 Küresel Mali Krizinin etkilerinin hissedildiği 2009 yılında önceki seneye göre azalmıştı. Verilen bilgiye göre oturulan konutların değeri tam 13 sene sonra geriledi...

Dünyanın en pahalı 10 şehri açıklandı! Listedeki Ankara detayı şok ediyor

Veri, yazılım ve danışmanlık hizmetleri sunan ECA International tarafından dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı. Listenin başını Hong Kong'un çektiği sıralamada, Ankara çalışanlar için en ucuz şehir olarak tanıtıldı.

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden olan Evergrande'nin hisselerinin, Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldığı açıklandı. Hisselerin neden işleme kapatıldığıyla ilgili ise bir açıklama gelmedi.

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

Hong Kong'da satılan konuta Asya piyasası için rekor fiyat!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 82 milyon dolarlık fiyata alıcı bulan konut, Asya piyasası için rekor bir fiyatla satıldı.

Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa Group'un Hong Kong Borsası'ndaki işlemleri durdu!

Çin'in borç krizindeki gayrimenkul şirketi Kaisa Group, vadesi gelen 400 milyon dolar tutarındaki borç tahvilinin faiz ödemesini gerçekleştirememesinden sonra Hong Kong Borsası'ndaki işlemlerinin durdurulmasını talep etti. 

Evergrande Group'un genel merkez binasının satışı iptal!

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

Guangcou-Şıncın-Hong Kong hattı açıldı mı Haberi

Guangcou-Şıncın-Hong Kong hattı açıldı mı

Hong Kong’u Çin’e bağlayan yeni hızlı tren hattı, Guangcou-Şıncın-Hong Kong tren bağlantısı hizmete açıldı. Yeni hızlı tren hattı ile 44 destinasyon arasında doğrudan demiryolu ulaşımı sağlanacak. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, yeni himzete açılan Guangcou-Şıncın-Hong Kong hattı Pekin ve Hong Kong arasındaki mesafeyi 9 saate düşürecek. Yeni hattın 11 milyar dolara mâl olduğu açıklandı.

Hong Kong’da yaşayan bazı gruplar ise yeni demiryolu hattını şüpheyle karşıladı. Guangcou-Şıncın-Hong Kong tren bağlantısının Hong Kong’un özerkliğine tehdit olabileceğini iddia...