02 / 10 / 2024

Güney Kıbrıs yabancılara konut satışı

Güney Kıbrıs yabancılara konut satışı

Politis’in Rum Tapu ve Kadastro Dairesi’nin açıkladığı 2018 yılı verilerine göre, Güney Kıbrıs'ta 9 bin 242 gayrimenkul satışı yapıldı. Bunların 4 bin 367’sini ise yabancılar satın aldı.

Kıbrıs’ta güvenli gayrimenkul yatırımında yeni adres Türk tapulu projeler oldu!

Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımları artış gösterirken, Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamada Kıbrıs’taki  gayrimenkul projelerinde yaşanan tapu sorunlarına dikkat çekerek, yatırımcıları güvenli projelere yönelmeleri konusunda uyarılar yaptı.

Konut fiyatları 4 yıldır artıyor! İşte Kıbrıs'ın en çok kazandıran bölgeleri! 

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla beraber, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sunuyor. Ada'da konut fiyatları 4 yıldır artıyor. İşte ayrıntılar...

Dengiz Kürşat: Yabancılara mal satışı yasası emlak sektörüne zarar verecek!

Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD) Uluslararası İlişkiler Kurulu Başkanı Dengiz Kürşat yaptığı açıklamada yabancılara mal satışı yasasının emlak sektörüne zarar vereceğini söyledi.

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!

Kıbrıs’ta emlak sektöründe büyük kaos yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yanlış olduğu savunulan yasa Anayasa Mahkemesine taşındı. Sektörün çıkmaza girdiği kaydedilirken, Avukat Burçin Sertbay da konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İslam Memiş'ten Kıbrıs çıkarması! Konut yatırımı yapmak mantıklı mı? 

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yatırımcılar rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs, yatırımcıların gözde lokasyonu haline gelirken İslam Memiş'ten Kıbrıs değerlendirmesi geldi. Kıbrıs'a yatırım yapmak mantıklı mı?

Kıbrıs'ta konut fiyatları bir yılda yüzde 22 arttı! 

Kuzey Kıbrıs konut piyasasında gerek “yabancıların” aşırı ilgisiyle gerek inşaat maliyetlerindeki artışın etkisiyle fiyatlar bir yılda yüzde 22 arttı.

Kıbrıs, konut ve arsa yatırımında en iyi lokasyonların başında geliyor!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, konut ve arsa yatırımı konusunda en iyi lokasyonların başında Kıbrıs'ın geldiğini belirtti. Kıbrıs'ın arsa ve konut yatırımı için değerli olduğunu belirten Gültekin yatırımcıları uyardı.

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları tam 42 aydır artıyor!

Yatırımcıların yeni gözdeleri arasında yer alan Kuzey Kıbrıs’ta konut fiyatlarının “Sterlin” bazındaki sert yükselişi hız kesmeden sürdürürken, konut fiyatlarının tam 42 aydır sterlin bazında arttığı belirtildi. 

Kıbrıs gayrimenkul piyasası mercek altında! Yerli ve yabancı yatırımcılar konut almak için birbiriyle yarışıyor

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla birlikte, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sunuyır. EVA Gayrimenkul Değerleme Personeli Eylül Helin Gül, Kıbrıs’taki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.

THY'den Kıbrıs'a gidecekler için ucuz bilet kampanyası!

Kıbrıs'a seyahat etmeyi düşünen vatandaşlara THY’den müjdeli bir kampanya haberi de gelmiş oldu. Bu kampanya kapsamında biletlerinizi ucuza alabilirsiniz. Kimler bu kampanyadan faydalanabilir? Kampanyaya ilişkin tüm merak edilen detaylar...

Gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Dubai ve Kıbrıs!

Yaptığı açıklamada gayrimenkul ve emlak piyasasının toparlanma eğilimi gösterdiğini dile getiren Remax Revizyon Broker’ı Ramazan Sakallı, son dönemde yatırımcıların yeni rotasının Dubai ve Kıbrıs olduğunu söyledi.

Kıbrıs inşaat sektöründe 'yap-sat' bitirildi! Yatırımcılar kaçıyor!

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Kıbrıs'taki inşaat sektörünün zor günler geçirdiğini belirterek 'yap-sat' işleyişinin bittiğini ve yatırımcıların kaçmaya başladığını belirtti.

Kıbrıs'ta Turistik Konut Yasası ile kısa vadeli kiralamalar kontrol altına alınacak!

Turizm Bakanlığı Kıbrıs'ta sürekli olarak artış gösteren kısa süreli kiralamalara yönelik yeni bir "Turistik Konut Yasası" hazırladı. “Turistik Konut Yasası” ile kısa süreli kiralamaların kontrol altına alınması amaçlanıyor

Güney Kıbrıs yabancılara konut satışı Haberi

Güney Kıbrıs yabancılara konut satışı

Rum yönetiminin, yabancı yatırımcılara vatandaşlık vererek teşvik ettiği gayrimenkul sektörü canlandı. Yabancı ilgisinin geçen yıl da devam ettiği bölgede satışların yarısı yabancılara yapıldı.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, Politis’in Rum Tapu ve Kadastro Dairesi 2018 yılı gayrimenkul satış verilerini açıklandı. Bu kapsamda, Güney Kıbrıs genelinde toplam 9 bin 242 gayrimenkul satış anlaşması yapıldı. Bunlardan 4 bin 367’sini ise yabancılar satın aldı. 

Yabancılarla yapılan toplam 4 bin 367 satış anlaşmasının 2 bin 929’unun alıcı tarafı, AB dışındaki ülkelerden oluşuyor. Bin 428 satış anlaşması ise AB ülkelerinde yaşayan vatandaşlarla...