29 / 04 / 2024

Günübirlik konut kiralaması

Günübirlik konut kiralaması

Bugün vergi borcu yapılandırılması için son gün. Ayrıca konuttan mobil telefona kadar uzanan önemli düzenlemeler yürürlüğe giriyor.

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

TOKİ Ankara başvuruları 3 gün sonra başlıyor! Başkentte 9 bin 703 taksitle 3+1 konut alma fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Haymana projesi için başvurular 3 gün sonra başlıyor. Projeden 9 bin 703 TL taksitle konut sahibi olmak mümkün.

Asgari ücretli bir kiracının yeni konut kiralaması çok zor! 

Ev sahibi ile kiracı davaları ülke genelinde her geçen gün artıyor. Özellikle bu davalar eski kiracı ile ev sahipleri arasında yaşanıyor. 

Konut sitelerinde günübirlik kiralama eziyeti son buluyor!

Site yönetim hizmetleri veren Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada “Airbnb Kanunu” şeklinde bilinen Kanun’un, sitelerde hayatı bazen çekilmez hale getiren ve site sakinlerini canından bezdiren günübirlik kiralamayı eziyet olmaktan çıkaracağını belirtti.

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

Kiralık konut arzı artacak, kira fiyatları düşecek: ‘Günübirlik’ sorunu haftaya Genel Kurul’da!

Kiralık konut arzının yükseltilmesi için hayata geçirilmesi planlanan “günübirlik kiralık evler” düzenlemesinin haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

TOKİ'den 2 bin 581 TL taksitle konut almak için son gün bugün! Başvurular resmen sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan 2 bin 581 TL taksitle konut almak için son gün bugün. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, TOKİ Ankara projesi için başvurular bugün resmen sona eriyor...

Bakanlık açıkladı, 80 bin konut günübirlik kiralanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın komisyona sunduğu etki analizine göre, ülke genelinde yapılan çapraz sorgulama sonucunda seksen bin civarında günübirlik kiralanan konut olduğu ortaya çıktı.

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

TOKİ'den 619 bin 630 liraya 2+1 konut fırsatı! Ekim 2023 başvuruları 5 gün sonra başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara'da 619 bin 630 TL bedelle konut satacak. Ankara TOKİ projesi için başvurular 5 gün sonra başlıyor.

TOKİ'nin bir yeni projesi için daha beklenen gün geldi! Ucuz konut bekleyenler sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının bir yeni projesi için daha beklenen gün geldi... Ucuz konut bekleyenler TOKİ'nin bu projesini sakın kaçırmayın...

Günübirlik konut kiralaması Haberi

Günübirlik konut kiralaması

Vatandaşı ilgilendiren 4 madde bugün gündemde. Bugün vergi borcu yapılandırılması için son gün. Ayrıca konuttan mobil telefona kadar uzanan önemli düzenlemeler yürürlüğe girecek. 


İnternetteki katma değerli servislere zorla abonelik kalkıyor, günübirlik konut ve araçların kirasının bankadan ödenmesi zorunlu oluyor. Bunun yanında elektriğe 3 ay zam gelmeyecek.


Konut ve araç kiralamalarında yarın yeni dönem başlıyor. Konutlarını günübirlik kiraya verenler ve motorlu araç kiralayan firmalar, kira bedeli ne olursa olsun 1 Temmuz'dan itibaren tahsilatlarını banka ve benzeri aracı kurumlar vasıtasıyla kredi kartı, banka kartı, havale, EFT gibi yollarla tahsil edecek. Buna uymayana duruma göre 350- bin 400 liradan az olmamak kaydıyla işlem bedelinin yüzde 5'i kadar özel usulsüzlük cezası kesilecek.



Yeni...