27 / 04 / 2024

Gürsel Baran açıklamaları

Gürsel Baran açıklamaları

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yaptığı açıklamada demirdeki fiyat artışı inşaat sektörüne darbe vuracağını söyledi.

Gürsel Tekin’den Murat Kurum’a cevap geldi: Yarın Tozkoparan’a gidiyorum!

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamada “Gidin Tozkoparan’a bakın orada eylemler yaptılar. Şimdi mutlu şekilde oturuyorlar.” demişti. Murat Kurum'a yanıt Gürsel Tekin'den geldi. 

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

ATO Başkanı Gürsel Baran: Reel sektörün mavi ve beyaz yakalı işçi bulamama sorunu var!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yaptığı açıklamada reel sektör olarak dile getirdikleri ortak konuların başında beyaz ve mavi yakalı işçi bulamama sorununun bulunduğunu kaydetti.

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, saat 23.53'te İzmir'de meydana gelen 4,0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. İşte Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’ın açıklamaları...

Kuyumcuda görünce şaşırmayın: Altın artık bu şekilde satılacak

Sahte altın satışını önlemek için önemli bir adım atıldı. Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz'ın açıklamalarına göre, yeni sistemin uygulanmasıyla sahte altın satışının önüne geçilmesi hedefleniyor. Tüm gram altınlar ambalaj içinde ve sertifikalı olarak sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı karşılık buldu! Onlar da iğneden ipliğe indirim yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısına destek sürüyor. İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve ATO Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerini indirime ve yıl sonuna kadar zam yapmamaya davet etti. Ayrıca, İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere de bütün sektörleri enflasyonla mücadeleye çağırdı.

Olası büyük depremde İstanbul kendisini kurtaramayacak! Naci Görür açıkladı: İstanbul’un dışından müdahale gerekecek!

Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı bir tespiti gündeme getirdi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Malatya'da peş peşe iki deprem! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Stres yüklenmesinden şüphe ettiğimiz fay!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan son dakika açıklamalarında Malatya'da bu sabah peş peşe iki deprem meydana geldiği belirtildi. Prof. Dr. Naci Görür, depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Deprem uzmanları Türkiye'deki deprem riskli bölgeler için uyarılarını sık sık yeniliyor. Bu doğrultuda, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar geldi. 

Bakan Bilgin, EYT’lilerin maaşı ve asgari ücret konusunda son noktayı koydu!İşte Bilgin’den gündem yaratacak açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün akşam katıldığı bir TV programında EYT'de meydana gelen belirsizliklere ve asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgin, EYT'de maaş gecikmesi yaşayan yurttaşlara toplu ödeme yapılacağını ifade etti.

Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Türkiye'de meydana gelen peş peşe depremler vatandaşları tedirgin ediyor. Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

ATO'dan bankalara kredi çağrısı: Depremzedenin borçlarını erteleyin!

Deprem bölgesindeki tüccarın kredi borçlarının şartsız, koşulsuz ve faizsiz olarak ertelenmesini isteyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Esnafın başvuru yapacak hali bile kalmadı” açıklamasını yaptı.

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, depremzedeler için yapılacak TOKİ konutlarının ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olmasını önerdi. İşte Öngören'in o açıklamaları... 

Gürsel Baran açıklamaları Haberi

Gürsel Baran açıklamaları


Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, demir fiyatlarında enflasyon ve dövizdeki artışın üzerinde bir artış olduğunu ve ürün temininde sıkıntı yaşandığını belirterek, “Bu durumun sürmesi, Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki inşaat sektörüne darbe vurur” dedi.

Baran, yaptığı yazılı açıklama, demir fiyatlarındaki yükselişin inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Baran, serbest çalışan bir müteahhidin bu yılın ocak ayında 1.830 TL’ye aldığı demiri mayıs ayında 2.155 TL’ye alabildiğini belirterek, “İnşaat sektörü demir fiyatlarındaki artıştan kaygılı durumda. Demirde fiyat arttıkça inşaat sektöründe de tansiyon yükseliyor” dedi.

İhalelerde inşaat maliyetlerinin yıl başı fiyatları baz alınarak hesaplandığını kaydeden Baran, şunları söyledi:

“İhalelerde de serbest piyasa sözleşmelerinde de makro ekonomik politika verileri baz alınarak fiyatlama yapılıyor. İnşaat sektörü var olan enflasyon ve döviz fiyatlarına ve hedeflenen fiyatlara...