28 / 04 / 2024

Gürsel Öngören kim

Gürsel Öngören kim

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören; Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin Geçici 6. maddesi ile getirilen 1.25’ lik imar avantajı veren düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm projeleri Gaziosmanpaşa'yı değerlendirecek!

Kentsel dönüşüm, inşaat sektörünün ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Dönüşüm planlarının 100-200 yıl sonraki ihtiyaçlar göz önüne alınarak yapılması ve iktidarlar taralından değiştirilmemesi gerektiğini ifade edildi.

GYODER Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Eğitim Semineri 22 Ocak'ta!

Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından verilecek olan Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri eğitim semineri 22 Ocak 2015 Perşembe günü saat 10:00 ile 12:00 arasında düzenleniyor.

Kentsel dönüşümde imar rantı vergisi uygulaması var mı?

Son günlerde kamuoyunda rant vergisi tartışılıyor. Başbakan Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’nin imar rantı konusundaki açıklamalarına, Ali Babacan’ın imar rantı vergisinin getirileceği beyanı son noktayı koydu

Gürsel Öngören: Dönüşüm imar rantı vergisinden muaf olsun!

Son günlerde kamuoyunda rant vergisi tartışılıyor. Başbakan Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’nin imar rantı konusundaki açıklamalarına, Ali Babacan’ın imar rantı vergisinin getirileceği beyanı son noktayı koydu.

Kentsel dönüşüme vergi muafiyeti mi geliyor?

KENTSEL Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkam Prof. Dr. Gürsel Öngören, imar rantı vergisini desteklediklerini belirtti...

Gürsel Öngören: Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Gürsel Öngören yeniden düzenlenen Uygulama Yönetmeliği ile getirilen değişikliklerle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Öngören'Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi' dedi.

Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümde atak yapılmalı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören: 'Kentsel dönüşüm konusunda ilk yıl hedefi 200 bin, ikinci yıl hedefi ise 300 bin konut yenilemekti' dedi.

Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümde atak yapma zamanı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, ' Özellikle yerel seçimler sebebiyle belediyelerin dikkati dağıldı. Üstüne birde imar yönetmeliği değişti ' dedi.

Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümde belediyeler rantı unutmalı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm için yasal düzenlemelerde bazı değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi. Gürsel Öngören 'Kentsel dönüşümde belediyeler rantı unutmalı' dedi...

Gürsel Öngören'den daha iyi kentsel dönüşüm için 8 öneri!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören; kentsel dönüşümün 2013 yılı uygulanmasını olumlu ve verimli bulmakla beraber, yasal düzenlemelerde bazı değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi...

Gürsel Öngören: Kentsel dönüşüm belediyelere bırakılmasın!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli alanlarda kentsel tasarım yaptırma sorumluluğunun sadece belediyelere bırakılmaması gerektiğini belirterek, "Yoksa 10 yıl sonra yine çarpık kentleşme konuşuluyor olacak" dedi...

Gürsel Öngören kimdir?

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Gürsel Öngören kimdir? Prof. Dr. Gürsel Öngören'in eğitim ve iş hayatına dair merak ettikleriniz için tıklayınız...

Gürsel Öngören: Fikirtepe İstanbul’un yeni Ataşehir’i olabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Fikirtepe bölgesi için hazırlanan planların onaylanmasının ardından bölgenin ‘kurtulduğunu’ söyledi. Öngören, 'Fikirtepe İstanbul’un yeni Ataşehir’i olabilir' dedi...

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

'Süreci iyi yönetemedik' diyen Prof. Dr. Gürsel Öngören'den kentsel dönüşümde 90 gün şartı 1 yıla çıksın önerisi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli binaları 90 günde boşaltma zorunluluğunun kentsel dönüşümün önünü tıkadığını dile getirerek, sürenin en az 1 yıla çıkarılmasını önerdi.

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, depremzedeler için yapılacak TOKİ konutlarının ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olmasını önerdi. İşte Öngören'in o açıklamaları... 

5 milyon konut güçlendirme yoluyla kurtarılabilir!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önemine yönelik açıklama yapan Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, 5 milyon konutun güçlendirme yapılarak yıkımdan kurtulabileceğini dile getirdi.

GYODER'den kamu arazileri dezavantajlı grupların konut edinmesi için kullanılsın önerisi!

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören yaptığı açıklamada Türkiye'de arsaların yüzde 60'ının devletin elinde olduğunu belirterek, "Doğal olarak devlet bu elindeki araziyi verimli ve etkin bir şekilde, dezavantajlı grupların konut üretimi için kullanmalı." dedi.

2020 gayrimenkulde yatırım yılı olacak!

2. Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nde konuşan GYODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Gayrimenkul sektöründe de son 6 aydır pek çok yabancı kurumsal yatırımcıyla görüşüyoruz. Bu yabancı yatırımcıyı mutlaka çekmek zorundayız'' dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, İstanbul'da tüm ilçe ve büyükşehir belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını açıkladı.

Yabancıya 250 bin dolarlık ev satarak 100 milyar dolar toplayabiliriz!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili iki önemli konu olan "yabancıya mülk satışı ile vatandaşlık" ve "imar barışının ilk dönem sonuçlarını" değerlendirdi.

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

Artık ülkelerin değil şehirlerin dönemi olacak!

GYODER Başkan Yardımcıları Ersun Bayraktaroğlu, Neşecan Çekici ve Prof. Dr. Gürsel Öngören, gayrimenkul sektörünün gelişimini ve geleceğini Gayrimenkul Zirvesi’nde masaya yatırdı.

Depremin tek çaresi kentsel dönüşüm!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunan Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Depremin tek çaresinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Gürsel Öngören kim Haberi

Gürsel Öngören kim

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören; Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin Geçici 6. maddesi ile getirilen 1.25’ lik imar avantajı veren düzenlemenin Danıştay tarafından verilen yürütmesinin durdurulması kararının İnşaat Sektöründe büyük bir kaos yarattığını fakat bu belirsizliğin kazanılmış hakları ve haklı beklentileri yok edemeyeceğini belirtti.


Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, 1.6.2013 tarihinde çıkarılan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile o zamana kadar uygulanan istanbul ve diğer illerdeki imar yönetmeliklerinin kaldırılarak, arsalardaki inşaat miktarlarını azaltan yeni kuralların belirlendiğini belirtti. Ancak Sektörden gelen tepkiler doğrultusunda bu Yönetmeliğin 8.9.2013, 14.9.2013 ve 22.5.2014 tarihlerinde değiştirildiğini ve bu değişiklikler sonucu Bakanlığın, İnşaat Sektörünün beklentileri doğrultusunda Geçici 6. Madde ile bir düzenleme yaparak; hangi Yönetmelik düzenlemesi daha...