07 / 05 / 2024

Hadımoğlu Konağı restorasyon

Hadımoğlu Konağı restorasyon

Çanakkale’deki tarihi Hadımoğlu Konağı müze olması için 1996’da Bayramiç Kaymakamlığı’na devredildi. Devrinden bir süre sonra ziyarete kapatılan tarihi konak yıllardır kurtarılmayı bekliyor.

Şehir plancıları odasından imar kanunu değişikliğine büyük tepki! İmar barışı öldürür!

Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Uğur Kasımoğlu, Yeniden Refah Partisi’nin kanun teklifine karşı çıkarak 'İmar barışı öldürür' dedi.

Ustaoğlu 57 İnşaat Restorasyon Vinç Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Ustaoğlu 57 İnşaat Restorasyon Vinç Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Adem Tekeş, Aydın Tekeş ve Samet Tekeş ortaklığında kuruldu.

Osmanoğlu Restorasyon Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Osmanoğlu Restorasyon Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Oğuz Ergün ve Selçuk Ergün ortaklığında kuruldu.

United Group Gayrimenkul Yatırım Geliştirme ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

United Group Gayrimenkul Yatırım Geliştirme ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te Ahmed Mohamed Yıldırımoğlu ev İbrahim Burak ortaklığında kuruldu. 

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hidayet Birşey, İbrahim Özcan Aydın, Muhammed Akdemir ve Sacide Tanseli Özer ortaklığında kuruldu.

Ekrem İmamoğlu, Hisar Üstü Konağı'nı başkanlık köşküne dönüştürüyor iddiası!

İBB meclisinde AKP'li meclis üyesi Hüseyin Coşgun'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şok bir iddia gündeme getirildi. Coşgun, İmamoğlu için Rumelihisarı'nda bulunan "Hisar Üstü Konağı"nın amacı dışında kullanılarak köşke çevrildiğini iddia etti.

Mahallem Emlak İnşaat Gayrimenkul Aracılık Ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mahallem Emlak İnşaat Gayrimenkul Aracılık Ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece’de  1 milyon TL sermaye bedeli ile İsmail Hakkı Tırımoğlu ve Nuray Tırımoğlu tarafından kuruldu.

Kazımoğlu Emlak İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kazımoğlu Emlak İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  500 bin TL sermaye bedeli İle Fuad Kazımov ve Parı Kazımova tarafından kuruldu.

Asımoğlu Elektrik Mekanik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asımoğlu Elektrik Mekanik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy’de   3 milyon TL sermaye bedeli  ile  Büşra Oral tarafından kuruldu.

Asdm Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Asdm Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Dilber Kasımoğlu tarafından kuruldu.

Kasımoğlu Emlak İnşaat Ve Taahhüt Hizmetleri Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kasımoğlu Emlak İnşaat Ve Taahhüt Hizmetleri Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Tilbaç tarafından kuruldu.

Ankara Saraçoğlu projesinde telif tartışması!

Ankara Saraçoğlu'nda restorasyon devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlandığını, istişare yapılıp, taleplerin alındığını kaydetti. Peki Saraçoğlu'nun mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden izin alındı mı?

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.

Hadımoğlu Konağı restorasyon Haberi

Hadımoğlu Konağı restorasyon

Çanakkale Bayramiç’te 1797 yılında yapılan tarihi ‘Hadımoğlu Konağı’nı 1973’de ziyaret eden bir grup mimar, o dönem özel mülkiyet durumundaki eserin yok olmak üzere olduğunu görünce harekete geçmişti. 

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürü Hüsrev Tayla ile Mimar Sinan Genim, 1967 tarihli koruma kararına ulaşınca eserin kamulaştırılmasının önü açıldı. Tayla’nın girişimleri sonucu da, yapı 1973 yılı içinde kamulaştırıldı. Hazırlanan restorasyon projesiyle onarılan tarihi konak, 1976 yılında müze olarak ziyarete açıldı. 

Ancak ne olduysa 1996 yılında oldu. Hadımoğlu Konağı, 1996 yılında Kültür Bakanlığı yetkilileri tarafından Bayramiç Kaymakamlığı’na tahsis edildi. ‘Türk Evi Etnoğrafya Müzesi’ olarak faaliyet göstermesi planlanan anıtsal yapı kaymakamlığa devredildikten sonra ilgisizlik nedeniyle harap olmaya başladı. Bir süre sonra da ziyarete kapatıldı.  

Hadımoğlu Konağı’nın kurtarılması için 45 yıldır...